kapitola I: nemožný úkol

83 7 0
                                    


Každý nájemný vrah dokáže zabít muže pod pláštěm noci, zatímco on tvrdě spí ve své posteli, ale chce to výborného nájemného vraha na zabití muže v pravé poledne, plném lidí a nemít, kam se schovat.

Yoongi stal na hlučném trhu, předstírajíc prohlížení si nějakého zboží u stánku se šperky, zatímco sledoval svůj cíl. Muž - currawong, s křídly vyparáděnýmy, jako kdyby se měl čím chlubit- byl zaneprázdněn nakupováním s holubicí. Vrah ani neskrýval své zírání, díval se přímo, jak se muž pohyboval skrz dav. Ztratil se za skupinu lidí a Yoongi usoudil, že je čas se pohnout.

Obrátil svůj pohled zpět na stánek, jeho palec přejíždějící přes klenot, který si jen tak na oko prohlížel : fialový drahokam, nebyl ani pravý ( ale odváděl dobrou práci v předstírání, že je), na stříbrném řetízku. Tmavé oči se zvedli na rozptýleného obchodníka, ruka se ponořila do jeho kapsy. Byl pryč ještě dřív, než obchodík měl šanci si uvědomit, že byl okraden.

Jak pronásledoval svůj cíl si Yoongi natáhl kapuci víc přes tvář a zajistil ji, aby zůstala na místě a nebyla odvána větrem z jeho tváře. Ve stejný čas se natáhl do svého rukávu a sáhl na schovaný jílec, držíc si ho na dosah. Jeho tempo se zrychlilo, jak se přibližoval blíž, nespouštějíc tlustého currawonga z očí. Byl tak blízko, že mohl rozlišit nepochopitelné zvuky z jejich konverzace od ostatních, ačkoli nebyl dostatečně blízko, aby rozuměl jejich slovům.

Pár se opět zastavil, prohlížejíc si chleba u jednoho z lepších pekařů. Na krátkou dobu, Yoongimu bylo líto jídla, které mělo jeho vinou přijít nazmar. Ale spolkl tyhle překážející pocit a prodral se dopředu. Vše, co následovalo, proběhlo během několika sekund: použitím jeho magie, se Yoongi zrychlil; rychleji než by průměrné oko bylo schopno zachytit, přesunul se z jeho místa, za jeho cíl. Čepel v jeho rukávu se vysunula ven a zabodla se do zad muže, přesně mezi jeho černá křídla. Cíl nemohl ani pochopit co se stalo, než Yoongi čepel vytáhl a sprintoval si to davem, opět zrychlen jeho magii.

Zpomalil, když už měl větší vzdálenost mezi ním a umírajícím cílem. Mohl za sebou slyšet výkřiky, jak někdo upozorňoval na hrozbu. Kroky za ním následující, hlasy zbytečně volající, aby zastavil.

Někdo musel vyvolat ohnivé kouzlo, jelikož uboze namířená ohnivá koule se otřela kousek o jeho rameno. Zatímco to způsobilo více škod na jeho plášti, než na jeho těle, síla dopadu způsobila jeho klopýtnutí dopředu. Znovu nabyl rovnováhy a stále běžel, zároveň se snažil sundat plameny z jeho ramene.

"Kurva," zamumlal, když si pokusně poklepal na spálený materiál. Zápach spálené vlny a akrylu zaplnila jeho nos. Černovlasý muž se ohlédl za své rameno, všímající, že toto rozptýlení dalo těm, kteří ho pronásledovali, šanci ho chytit. Jeden z nich si už připravoval další ohnivou kouli ve svých rukách, připraven ji mrštit po něm. Yoongi vrátil svou pozornost dopředu, všímající si blížící se zdi.

Znovu se popohnal dopředu, umělým větrem se vyšvihl na vršek zdi. Potom se vyšvihl do vzduchu, přeměňující se do ptáka, obvyklým způsobem. S jeho křídly se poháněl dopředu, kdy straka už byla schopna předběhnout ostatní. Triumfálně zakrákoral, když letěl zpět, obhlížející vraždu, aby si byl jistý, že currawong je opravdu mrtvý. Byl, tolik ke zničujícího nářku jeho holubiční přítelkýni.

S prací nyní dokončenou se Yoongi vrátil do jeho domu a pracoviště. Hrdost za dobře odvedenou práci v něm zvyšovala jen trochu víc jeho ego takovým způsobem, který mu umožnila vychloubat se před ostatními nájemnými vrahy.

* * *

Bylo pozdě v noci, když ho navštívil další klient. Yoongi byl za svým pracovním stolem, ukládající si mince bokem, když uslyšel zaklepání na dveře. Bylo hlasité a jisté, jen to mu napovídalo něco o tomto klientovi: Bude sebejistý a bude vědět co chce, možná si bude myslet, že je lepší než vrah( ikdyž tohle nebylo úplně neobyčejné, protože Yoongi je straka a je známo, že straka pratří mezi nejnižší ze všech ras). Ale i přesto všechno, tenhle klient už nechal někoho zabít- nováčci vždy klepaly lehce, jakoby doufali,že je Yoongi neuslyší, aby si dali čas si to popřípadě sami sobě rozmluvit: lidé co už zabili tenhle strach už nesdílejí.

Byli u nás hody, takže se omlouvám za chyby a zpoždění. Oprava bude ♥

The Raven King,  yoonkook, Czech translation!Kde žijí příběhy. Začni objevovat