2. rész

119 12 0
                                    


A puffanásra persze a banda többi tagja is felfigyel, és nyomban odafutnak ájult barátjukhoz. Uramisten, hogy magyarázom ki magam? Nem mintha még nem égne alattam a talaj...

-Hé, megvan Frank!- vigyorodik el eleinte Gerard, de mikor észre veszi, hogy nincs rendben valami, megszaporázza lépteit.

Belegondolok, hogy ebből milyen Frerard kerekedhetne, de egyelőre elvetem az ötletet, hiszen jelenleg sokkal nagyobb problémáim is vannak. Vajon mi történne ha elfutnék? Mostanra Ray és Mikey is odaérnek, és hálaistennek nyerek egy kis időt azzal, hogy figyelmüket teljes mértékben leköti az, hogy próbálják visszahozni Franket az élők sorába. Na jó, igazából tanácstalanul állnak körülötte. Végül Gee leguggol mellé.

-Frank? Hé! Ébresztő! Jól vagy öregfiú?

-Nem kéne megbökni valamivel?- kérdezi óvatosan Mikey, mire Gerard röhögésben tör ki, Ray pedig egy megrovó pillantást küld felé:

-Haver, ez egyáltalán nem vicces...

-Oooo, dehogyisnem!

Lassan már kezdek megnyugodni. Talán láthatatlan lettem, vagy ilyesmi. A láthatatlan embereket kiszolgálják a kávézók? Boldogságom nem tart sokáig, mert minden reménysugaramat ellehetetleníti, hogy Mikey (aki látszólag az egyetlen aki észrevett) gyanakodva fürkészi lángvörös arcomat. Persze a többiek is követik a tekintetét, és beáll a kínos csend. Az időérzékem teljesen megáll, vele együtt én is lebénulok. Atyavilágjézusom! Most mit csináljak? Mennyi ideje állunk így? Végül a lehető leggázabb, legidiótább dolgot teszem:

-Hello.- nyögöm ki szinte akaratlanul

-Öhm, hali?-válaszol Gerard, aki láthatóan majdnem annyira meglepődött a köszönésemen, mint én magam.

Újabb kínos csend. Szerencsére, mint tudjuk, Gee nem az a típus, aki sokáig képes tartani a száját, így másodszor ő töri meg a csendet.

-Akkor kezdjük az elején: a nevem Gerard és...

-Tudom- ÚRISTEN! Mikor áll vissza a szájzáram?? Vajon ha szívrohamot szimulálnék, elhinnék?

-Oh, akkor a többieket se kell bemutatnom-láthatóan jól szórakozik a zavaromon (ahogy valószínűleg Mikey és Ray is, csak ők jobban leplezik), de aztán visszaerőlteti a komoly arcát- Tudod...a többi rajongó képet meg aláírást kér, nem az életünket.

Nem. Nemnemnem. Próbálom menteni a menthetőt, de csak rosszabb lesz.

-Szóval én csak nagyon belefeledkeztem aaa-megfigyelésetekbe természetes élőhelyeteken?-sétába, és Frank megfogta a vállam, én meg...hát...sajnálom.

-Nem kell. Remek munka.-mondja Mikey egy félmosollyal megkoronázva szavait, amit szívesen elemeznék még egy kicsit, de ez most nem egy YouTube videó. Hanem a valóélet.-Azóta nem láttam ennyire kiütve, amikor...sosem láttam még így kiütve.

Megeresztek egy hálás mosolyt. Köszönömköszönököszönöm, hogy nem a zsarukat hívjátok. Vagy a diliházat.

-Egyébként is-fűzi tovább a szót Gerard-így jár az aki nem bírja Skittles nélkül.

-Mert te bírnád kávé nélkül?-fordul oda hozzá Ray. Ez még inkább megnyugtat, hiszen ő az egyetlen, aki még nem szólalt meg a jelenlétemben.

Gerard egy pillanat gondolkodás után valószínűleg rájött, hogy barátja igazat szólt, úgyhogy tématerelésképp inkább folytatja a hozzám intézett kérdéseit.

-Szóval, kis Killjoy: mi a neved?

Woa, jó kérdés. Bár már kezdek feléledni a sokk hatása alól, pár alapvető életfunkcióm (köztük az emlékezés) még nem tért vissza. Aztán persze csak eszembe jut, mert mégsem vagyok teljesen agyhalott.

-Jazmin.-felelem, és próbálok úgy tenni, mintha normális lennék. Hiszen a mai nap eseményeiből kiindulva határozottan NEM vagyok az.-Kisebb eséllyel gyilkollak meg, ha csak Jazz-nek hívsz.

Na tessék. Megmondtam.

-Srácok!-szólal meg Mikey vidáman-A Cukorherceg felébredt.

Hm, fojtsam vissza a röhögést, amit a „Cukorherceg" megszólítás idéz elő, vagy szabad? És hogy lehet, hogy mindent Mikey vesz észre először, mikor neki a legrosszabb a látása? Lényeg a lényeg, áldozatom tényleg kezdett magához térni, ami az utolsó követ is legörgette a szívemről, de a Cukorherc... vagyis Frank első mondatai rögtön a szikla tömegét megháromszorozva vissza is gurították:

-Hol vagyok? És ti kik vagytok?

Én, és a srác, akit majdnem megöltem avagy I hate everything about youWhere stories live. Discover now