1.

41 5 0
                                    

Na ongeveer een kwartiertje rijden kwamen we aan op de feestlocatie. De parking stond aardig vol en de buurt was afgezet door de politie. Samen met mijn beste vriendinnen liep ik zelfverzekerd de feestzaal in, waar de muziek al luid door de boxen klonk. We moesten onze ID tonen en kregen dan elk een bandje naar leeftijd om, wat bij mij -16 was, zodat de mensen achter de bar meteen konden zien of we alcohol mochten krijgen of niet. Sam was wel al 16 en was dus ook vanavond, zoals altijd, onze "bron der alcohol". Het feestje was zo te zien al aardig op gang. Hier en daar kon je al dronken tieners zien. Zij hadden het waarschijnlijk niet rustig gehouden tijdens het indrinken. Ikzelf hou natuurlijk ook wel van een feestje, maar het was zeker niet van mijn gewoonte om al dronken op een fuif aan te komen. Wat heb je er dan nog aan? Een kater en een half vergeten avond. Dat heb ik er echt niet voor over. Vooraan in de zaal stond de DJ plaatjes te draaien en te mixen. Het klonk goed en als vanzelfsprekend begon ik mijn lichaam op het ritme te bewegen. "Zullen we wat naar voor gaan?" stelde Sam voor.
"Is goed!" riep ik terug in haar oor zodat ze boven de muziek uit kon horen. Met z'n drieën bewogen we door de enorme mensenmassa in de zaal heen tot we helemaal vooraan stonden en goed zicht hadden op de DJ. Mijn oog viel op een fotograaf die de DJ aan het fotograferen was. Damn, niet mis. Ik scande zijn hele lichaam met mijn ogen en ook dat viel niet tegen. Mijn ogen onthaalden het beeld met veel plezier. Mijn gedachten dwaalden af toen ik bij zijn buik kwam. Sixpack? Dat zou zeker wel een pluspuntje zijn. Nicky's stem zorgde ervoor dat ik terug op planeet aarde terecht kwam.
"Er loopt kwijl uit je mond."
Ik rolde met mijn ogen en grijnsde naar haar.
"En dan? Ik mag toch wel kijken?"
"Jou kennende blijft het niet bij kijken en aangezien jij in de smaak valt bij jongens weet ik gewoon dat we je dan kwijt zijn voor de rest van de avond."
"Nicky, je klinkt net mijn ma. Maak je geen zorgen. Ik ben een grote meid. Daarnaast ben ik jong en ik vind dat het moet kunnen. Ten slotte moet je toch verhalen hebben om aan je kleinkinderen te vertellen?" Nu was het Nicky haar beurt om haar ogen te rollen.
"Als je maar voorzichtig doet."
"Je kent me toch?" Nicky trok d'r wenkbrauw op.
"Net daarom zeg ik het." Misschien had ze gelijk en nam ik vaak impulsieve beslissingen, maar zo zat ik nu eenmaal in elkaar. Nicky probeerde me vaak meer te laten nadenken over keuze's, maar dat kon ik nu eenmaal niet. En eens ik mijn keuze gemaakt had, veranderde ik niet zomaar van gedachten. Terwijl ik in gedachten zat, dwaalden mijn ogen af naar de fotograaf. Zijn blik was op mij gericht. Ik keek enkele seconden in zijn doordringende blauwe ogen en keek dan licht blozend weg. Ik probeerde het brandende gevoel van zijn ogen op mij te negeren en danste lekker met mijn vriendinnen. Na enkele minuten kreeg ik een droge keel en vroeg aan Sam of ze een biertje voor me kon halen. Nicky ging met haar mee om haar te helpen met bekers dragen en ik besloot alleen te wachten. Ik nam mijn gsm uit mijn achterzak en checkte snel Snapchat. Ik bekeek enkele berichtjes toen ik opeens en tikje op mijn schouder voelde. Ik draaide me om en kijk recht in die heldere blauwe ogen van daarnet. Enkele seconden gingen voorbij voor ik uit de trance kon ontwaken. Mijn ogen dwaalden verder en kwamen aan bij zijn lippen, waar er een betoverende glimlach op stond. Ze bewogen en ik moest even beseffen dat dat wou zeggen dat hij tegen mij aan het praten was.
"Oh uhm sorry, kan je dat even herhalen? Ik verstond je niet helemaal." Verlegen en met een blos op mijn wangen keek ik naar de grond. Hij grinnikte en ik voelde hoe zijn gezicht dichter bij het mijne kwam.
"Ik vroeg of je toevallig model was." Fronsend keek ik zijn prachtige gezicht aan. Door zijn glimlach waren er kuiltjes te voorschijn gekomen op zijn gezicht. Ik moest moeite doen om uit mijn woorden te komen.
"Nee, hoe kom je daar nu bij?"
"Je lichaam heeft de perfecte vorm en lengte. Je ogen zijn adembenemend en jouw gezicht is onbeschrijfelijk mooi. Ik dacht dat jij wel iemand zou zijn die vaker voor een professionele camera zou gestaan hebben." Zijn woorden zorgden ervoor dat mijn hoofd nu niet meer te onderscheiden was van een tomaat. Ze waren zo zorgvuldig gekozen en ik kom niet stoppen met blozen en glimlachen. Langzaam schudde ik mijn hoofd.
"Nope, absoluut niet." De woorden die volgenden zorgden ervoor dat ik aan de vloer genageld stond.
"Laat me een shoot met je doen. Ik kan een paar foto's trekken en dan kunnen we samen misschien een portfolio samenstellen. Er zijn een paar mensen waar ik je aan kan voorstellen ook. Zij kunnen je ook helpen om model te worden, want een schoonheid als de jouwe zou iedereen moeten kunnen zien." Ik stond met een mond vol tanden naar hem te luisteren. Was deze man serieus?
"Meen je dit? Ik ben echt vereerd maar ik denk niet dat ik het geld hier allemaal voor heb."
"Je hoeft niks te betalen. In ruil voor dit alles wil ik je beter leren kennen. Ga op date met me."

Dankjewel om zo lang te moeten wachten op dit hoofdstuk. Ik had een beetje last van een writer's block en ik wou geen hoofdstukken publiceren voor ik er een aantal op voorraad had. Maar het is weer helemaal goed en hopelijk hebben jullie ervan genoten! Fouten mag je zeker melden en vergeet niet te stemmen! Doei liefjes ❤️

Mister PhotographerWhere stories live. Discover now