Hoofdstuk 3

10.9K 585 22
                                    

P.O.V. Maaike

"Hey, jij ben toch die nieuwe hier?" vraagt de onbekende gozer. "Euh, ik ben inderdaad nieuw. Maar ik denk niet dat je mij moet hebben." antwoord ik. "Jawel, ik ben Max en jij heet toch Maaike?" zegt hij. "Ja, dat klopt. Hoe weet je mijn naam?" vraag ik "Nou, elke nieuwe moet een inwijding doen, stiekem natuurlijk, en ik ben de voorzitter van de groentjescommissie." zegt hij. Ik moet lachen bij de naam. "En dan zijn jullie allemaal groentjes in die commissie." zeg ik. "Wat een naam.." mompel ik erachteraan, maar hij heeft het net kunnen horen. "Hé, ik heb die naam verzonnen!" zegt hij en hij kijkt verontwaardigd. "Ja, een belachelijke naam verzonnen door een belachelijk persoon. Ik snap het al." zeg ik dan, bedoeld als grapje. Maar Max kijkt boos en loopt weg.

Nikky staart me ongelovig aan, "Je hebt zojuist de populairste jongen van de school beledigd!" "Wat?! Is dat dé Max waar iedereen het over heeft?" vraag ik verschrikt. "Ja, en je hebt hem net uitgemaakt voor belachelijk." stamelt Nikky verbaasd. "Maar hij was helemaal niet zo knap als je zegt!" roep ik. Dat was niet zo slim van me, nu kijkt iedereen onze kant op. Althans, de mensen die er zijn. Het zijn er nog steeds niet veel, maar het is ook niet meer zo uitgestorven als dat het was toen ik aankwam. Komt vast doordat het etenstijd is.

Nikky kijkt me aan, "Hou je mond maar voordat één van zijn gewelddadige vriendjes die grijns van je gezicht af slaat." Ik hou geschrokken op met grijnzen. Ik weet eigenlijk niet waarom ik zit te grijnzen. Ik vraag verbaasd: "Sláán ze meisjes?" "Jup" antwoordt Nikky. Wat?Waar gaat de wereld naartoe mensen? Als de jongens nu al meisjes slaan om niks, hoe moet het dan als ze een gezinnetje hebben? Arme vrouwen. We hebben inmiddels de kantine bereikt. Ik pak een broodje met ham en ik wil aan een random tafel gaan zitten in het midden van de eetzaal. "Nee! Stop!" roept Nikky. "Dat is de tafel van de popu's!" Ze is te laat, ik ben al gaan zitten en op dat moment komen een paar meiden en jongens binnen. Meiden die lijken op een wortel van de foundation en jongen die hun broek op hun enkels hebben hangen. Er zijn slechts een paar die een beetje normaal eruit zien, waaronder Max.

P.O.V. Evelien

Ik zie Nikky en nog een meisje zitten aan onze tafel. Oh nee, Jonathan en Ferry gaan ze zeker wegpesten. Ja hoor, daar komt het al. "Zozo, kijk eens wie we daar hebben." zegt Ferry. "Wat doen deze twee nerdies aan onze tafel?" zegt Jonathan op een vriendelijke toon. Nikky kijkt verbaasd maar ik weet dat dit hun manier is om die het die twee meisjes betaald te zetten. "Misschien eten?" zeg het onbekende meisje. "Aha, ik heb je nog niet gezien hier. Wat is je naam, nerdie?" zegt Ferry poeslief. "Ik ben Maaike en ik ben nieuw. Ook leuk om jou te ontmoeten." mompelt ze. Ik moet onbewust even glimlachen, die meid is niet op haar mondje gevallen zeg. Maar nu begint het pas, de hele aula is stil geworden en Jonathan zeg gemeen: "Ik zou dat gedeelte eten maar weglaten als ik jou was. Je kan het niet hebben." Maaike negeert hem en eet verder. Dan begint Max te praten: "Guys, dit is allemaal heel leuk en zo, maar kunnen we niet naar een andere tafel. Ik heb geen zin om mijn tijd te verdoen aan die twee." Ik kijk verbaasd en de rest ook. Nam hij het zojuist voor hen op? "Jullie hoeven me niet zo aan te kijken hoor. Ik weet dat ik knap ben." Ik wend onbewust mijn blik af en grinnik. Ik ben een tijdje terug nog verliefd op hem geweest maar dat is nu allang over. Ik zwiep mijn zwarte haren naar achter en ik zeg: "Max heeft eigenlijk wel gelijk. Daar is nog een tafel vrij." Ik wijs en loop langzaam richting van die andere tafel en geef daarbij een bijna onzichtbaar knipoogje aan Nikky en Maaike. Ze lijken me echt heel aardig. Max loopt met me mee maar in plaats van een knipoogje zend hij een boze blik naar Maaike. Ik weet niet waarom, maar ik zal het hem straks wel vragen. Jonathan en Ferry kijken nog met een minachting naar die twee. "Jullie komen hier niet mee weg!" sist Ferry. Ik ga aan de tafel zitten en pluk de kaas van mijn broodje. Dan eet ik mijn broodje helemaal op en begin ik aan de grote chocolademuffin. Mmm, delicious! I love muffins! Max kijkt me aan met een tevreden blik. "Wjat kwijk jse?" vraag ik met een volle mond. "Ik ben gewoon blij dat je niet zo weinig eet als zij daar." en hij gebaart naar de modepopjes die nog niet eens de helft van hun broodje ophebben. Ik glimlach, "ik ook, Max , ik ook." zeg ik. "Maar waarom keek je net zo boos naar Maaike?" "Mwaoh, ik kwam haar tegen in de gang.." zegt hij. Vreemd.. Denk ik bij mezelf.

----------------

A/N IMPORTANT/BELANGRIJK!!! LEES DIT!!!!

Whoohoo, nog een nieuw hoofdstuk! Hope you like it.

Ik heb eerlijk gezegd een betere kaft/voorpagina nodig. Dusss, als je dit leest(leest eigenlijk iemand dit?), en je bent een beetje creatief, dan kan je de kaft opsturen naar: nora_wattpad@hotmail.com en zet in het onderwerp: A Hidden Talent! De beste zal ik zijn/haar boek promoten en er wordt een hoofdstuk aan hem/haar opgedragen. Er zijn wel een paar voorwaarden.

1. Er moet sowieso een voetbalding(goal, bal, veld) op staan en het liefst nog iets meisjesachtig.

2. Er moet in vrij grote letters A Hidden Talent opstaan.

3. Mijn wattpadnaam ( Nora_vdBx ) moet er in kleinere letters op staan.

4. Stuur ook je wattpadnaam en je boek die je graag wilt promoten dan weet ik wat doen enzo :).

In mijn andere boek, Love at the halfpipe, hou ik ook een coverwedstrijdje. Misschien dat je ook even daar naar kunt kijken. Dan was het wel zo'n beetje. Ik had dit hoofdstuk later willen posten maar ik kon jullie niet zo lang laten wachten.

Ik hoop dat iemand een mooie kaft maakt!

Greetzz Nora :)

P.S. De coverwedstrijd is geslotenn!!

A Hidden TalentWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu