Chapter 1

366 4 0
                                    

Melody's perspektiv:

Det var tre år sedan jag hade träffat Harry. Tre år sedan han sökte till X-faktor, Och nu är han med i det världskända pojkbandet One Direction. Vi var sexton år när vi såg varandra för sista gången. Jag lärde känna honom när vi flyttade hit för våra mammor känner varandra. Vi var fjorton år då. Allt ar förändrats sen han stack.  Vi ringde ju förstås varandra, men samtalen blev allt kortare och färre, tills de en dag slutade. Att mista sin bästavän, sin andra halva, - går inte att beskriva. Jag är såklart glad för hans skull men, han bara stack. Sa inte ens hej då. Men nu har jag börjat på collage, skaffat lägenhet och kommer förhoppningsvis komma över honom.

 Jag satt i soffan i lägenheten, kollade repriser på Awkward medan jag målade mina tånaglar. Den där ljusa härliga rosa färgen jag har letat efter hade jag äntligen hittat. Plötsligt började telefonen ringa och den höga signalen fick mig att hoppa till. Jag var tvungen att gå på hälarna för att inte kladda ut färgen. ''Hallå?'' ''Hej gumman, det är mamma. Vad gör du i helgen?'' Sa hon nästan lite för exalterad. ''Ääh, jag har inget planerat i alla fall. Hurså?'' Sa jag och kollade ner på mina rosa tånaglar. ''Jag tänkte hälsa på Anne över kvällen. Du kan väl följa med? Det var ju så länge sen du träffade henne.'' Anne är Harrys mamma. Hon hade rätt, det var länge sen. ''Harry ska vara där.'' fortsatte hon. Va? Var inte han på turné? Jag fick ett stot leende på läpparna, sen skakade jag på huvudet och blev allvarlig igen. ''Du vet att jag inte vill träffa honom efter vad som hände.'' sa jag och suckade. Vårt sista samtal var ett bråk. Jag ville inte prata med honom efter det. ''Jag vet gumman men jag har redan sagt att vi kommer. Snälla du kan väl komma för Annes skull?'' Sa hon med bedjande röst. Jag suckade och tänkte efter en stund. ''Jaja, jag kommer.'' sa jag och strök bort en hårslinga från ansiktet. ''Tack! Då kommer jag och hämtar dig på lördag vid åtta!'' sa hon glatt. Jag försökte låta glad och låta bli att tänka på Harry. ''Ja, okej. Hejdå.'' ''Hejdå gumman.'' Sa hon och vi la på. Jag sjönk ner i soffan och suckade. Efter vårt bråk hade ingen av oss ringt eller smsat varandra. Jag antar att han inte vill träffa mig heller.

Jag och Emma satt i köket och kollade på gamla bilder i hennes dator. Några på mig och henne och några på gamla klasskompisar. Plötsligt kom en bild upp på mig och Harry. Vi satt i gräset och skrattade. Emma kollade irriterat på fotot. ''Hur kan man gå från att vara världens snällaste kille till ett kräk som han?'' hon suckade och kollade på mig med oroliga ögon. ''Jag fattar fortfarande inte att du ska följa med Melody.'' sa hon och klickade fram nästa bild. ''Ja jag vet att det är dumt, men mamma hade redan sagt att jag skulle komma.'' sa jag och strök bort håret från ansiktet.

Jag vaknade i min säng av att solen lyste i mina ögon. Jag sneglade bort mot klockan, tio över tolv. Idag skulle jag träffa Anne och Harry. Jag klev upp ur sängen och gick in i duschen. Efter att jag tvättat mig gik jag till min 'walk in garderob' för att välja en outfit. Jag tog på mig mina nya vita tajta jeans och en svart top. Jag har alltid gillat att shoppa, det får mig att koppla av från skolan.  Jag plattade mitt hår och sminkade mig med eyeliner och mascara innan jag satte mig i sängen med mobilen.

1 nytt meddelande från: Emma

'Hej babe, lycka till ikväll. Finns om du vill prata. '

Jag skrev snabbt tillbaka.

'Tack gmn, jag hoppas det går bra...'

Jag la ifrån mig mobilen och gick till vardagsrummet. Jag satte mig i soffan och startade min laptop. Jag fick in på facebook och böjade kolla runt medans mina tänkar svepte iväg. Jag scrollade ner till ett inlägg där det stod om One Directon. Tro det eller ej men har har aldrig hört någon låt med dom förut. Jag gick in på Youtube och sökte på one direction och det första som kom upp var 'Midnight Memories' music video. Jag klickde på videon och började lyssna. Wow, Harry har verkligen äldre och han ser bättre ut än någonsin. Jag skakade på huvudet. Dom var bra på att sjunga utan tvekan. Jag klickde ner videon och suckade. Det här blir svårare än jag trodde...

True Love Is Friendship Set On FireWhere stories live. Discover now