5. kapitola - Džin

363 14 4
                                    

Bylo osm hodin a Hermiona stála u pracovního stolu u Snapea v kabinetu. Rozhlížela se kolem sebe. Nikde nic co by napovídalo o soukromém životě tohoto muže. Všude jen spoustu knih ale to jí ani tak nevadilo, ona knihy miluje. A samozřejmě spoustu přísad do lektvarů a sem tam poházené nějaké pergameny. Na stole měl však vše úhledně srovnané. Na jejím stole se objevili přísady. Ale nic ji neřekl. Podívala se na něj a aniž by se on podíval na ni mávl rukou a na stole před ní přistála kniha a otevřela se na straně 51-lektvar proti chřipce nesl název stránky. Hermiona však nechápala čeho právě byla svědkem. Bezhůlková magie. Sice o tom četla ale nikdy neviděla na vlastní oči. Zdá se, že Snape je ještě mocnějším čarodějem než si myslela.

Čekala také, nějaké ironické připomínky k lektvaru ale nic neřekl. Když už hleděla s otevřenou pusou příliš dlouho Snape se přeci jen ozval.

,,Slečno Grangerová, něco vám není jasné?" zeptal se levým hlasem.

,,Ne pane." odpověděla a dala se do přípravy lektvaru.

Oba dva v tichosti pracovali a Snape ji po očku sledoval jak si vede. V tu chvíli se ozvalo klepání na dveře.
Zpoza stolu se ozvalo zavrčení a profesor ač nerad šel otevřít. 

,, Severusi, musíte jít ihned semnou!'' vtrhla dovnitř Minerva jak velká voda.

,,Venku kolem hradu se objevil džin a snaží se dostat do hradu a vše kolem ničí. To jsem ještě nezažila..!'' 

Ach ne... pomyslela si Hermiona .... To je můj džin. 

Myslela si, že se ztratil a už ho nikdy nenajde. O džinech by jste hlavně měli vědět, že pokud nevyslovíte třetí přání mohou se začít hněvat. 

A na  co svá přání použila? První přání si přála když Ron utekl, přála si aby se vrátil a to se také stalo. On říká, že prý to bylo díky svítilně ale Džin udělal své. A druhé přání trošku nedomyslela. 

Ten kdo zachránil Severuse Snapea byla ona, to ona ho tenkrát našla v chroptící chýši. Byl moc zraněný a na pokraji smrti, jediné co ji napadlo vyslovit druhé přání a to znělo takto:


,,Prosím přeji si aby zůstal na živu! Prosím..'' utírajíc si slzy nad Snapeovim tělem...

Destinyजहाँ कहानियाँ रहती हैं। अभी खोजें