11

255 7 0
                                    

Buluşacağımız yere geldiğimde arkası bana dönük şekilde bir erkek olduğunu gördüm , elleri ceplerinde öylesine denize dalmıştı . Yanına yaklaştım ayak seslerimi duyacak oldu ki , düşüncelerinden sıyrılmış gibi kafasını kaldırıp iki yana salladı , ellerini ceplerinden çıkarıp yüzüne doğru götürdü . Sonra bana döndü .
Onu görünce içim titredi . Gözleri kıpkırmızı olmuştu , anlaşılan ağlıyordu . Benimde istemsizce gözlerim doldu . Bana baktı , gözleri sanki masum bir çocuk gibi bakıyordu . Onu gördüğümde bir kez daha lanet ettim o kaza gününe . Kardeşini kaybettiği için çökmüştü sanki . Bir şey söyleyemedim dilim tutulmuştu . Hala gözlerinden yaşlar akıyordu . Elleriyle gözündeki yaşları sildi ve başını başka yöne çevirdi . Beş on dakika öylece sessiz kaldık . Sessizliği bozan Çağan oldu .

Merhaba Ecem

Merhaba

Buraya seni neden çağırdığımı biliyorsun . Senin suçsuz olduğunu biliyorum , suçlunun kim olduğunu da biliyorum .

Hayır suçlu benim , kardeşine ben çarptım .

Sesim kesik kesik çıkıyordu .

Neden onu koruyorsun  , seni umursamayan birinin suçunu neden üstleniyorsun .

Sesi yüksek çıkmıştı , sinirlenmisti .

Neden söyle  .
Biliyormusun o senin koruduğun kişi bütün kamera kayıtlarını sildirmiş, sen hapiste yatarken senin çıkmaman için elinden geleni yapıyordu , senin suçsuzluğun anlaşılmasın diye her şeyi yapıyordu çünki kendisi hapise girecekti . Kendisinin hayatını kurtarmak için seni ateşe attı . Ve sen hala onu koruyorsun ha

Onun dediklerini duydukça gözlerimden yaşlar süzülüyordu , ben onu çok seviyordum ama o beni umursamıyordu bile. Gerçekten onu neden hala koruyordum ki ben . 
Ağlamam şiddetlenince beni birden kendine çekti ve sarıldı , sımsıkı sarıldı . Sanki buna hem onun hemde benim ihtiyacım vardı . O da ağlıyordu . Biraz öyle kaldık bu beni azda olsa rahatlatmıştı . Onun kalp ritimlerini duya biliyordum çok hızlı atıyordu . Bugüne kadar çok acı çekmiş olmalıydı , ama ona yardım etmeliyim , onun daha fazla acı çekmesine müsade edemem.

Ayrıldık bir birimizdən .

Özür dilerim bunu yapmamalıydım . Çok özür dilerim ama gerçekten buna ihtiyacım vardı . Kardeşimden sonra sarılacak kimsem kalmadı . Içimi dökecek , açımı paylaşacak kimsem kalmadı .

Seni anlıyorum yalnızlığın nasıl bir şey olduğunu bilirim ,  sarılacak biri olmadan geceleri yalnız ağlamanın ne olduğunu iyi bilirim ben.

Bak anlıyorsun deyilmi beni ben kardeşimin katilinin cezasını çekmesini istiyorum , tek dileğim meleğimin  mezarında rahat yatması , onun yanına gidip intikamını aldım diyebilmek istiyorum , senin kailin cezasını çekti demek istiyorum . Anlıyorsun değil mi?

Bunları ağlayarak söylüyordu .

Sakince başımı salladım .

Lütfen söyle  neden kazanı üstlendin. Nolur her şeyi anlat . Seninde bu kazadan sonra acı çektiğini biliyorum . Hiç değilse kardeşimin rahat uyuması için bana yardım et lütfen . Neden Keremin suçunu üstlendin ?

Başımı aşağı indirdim .
Tamam her şeyi anlatacağım . Senin daha fazla acı cekmene izin vermiyeceyim .
Kaza günü arkadaşımla yemekten çıkmıştık . Şiddetli yağmur yağıyordu , çok yorulmuştum ve biraz kestirmek istemiştim . Daha yeni uykuya dalıyordum ki , arabanın aniden durduğunu hissettim , gözlerimi açtım Kerem donup kalmıştı ne olduğunu önce algılayamadım . Sonra bir kaç kişinin bağırdığını duydum kaza yapmıştık , birine çarpmıştık . Arabadan inmek için hamle yaptım ama Kerem bana izin vermedi . Kapıları kilitledi. Bağırmaya başladım ama o sakince bakıyordu , kapını açmadı ve son sürat hızla arabanı sürmeye başladı . Ağlamaya başlamıştım neden böyle yaptı bilmiyordum .

Bir anda durdum ağlıyordum ve hıçkırıklarım anlatmama engel oluyordu , Çağana baktığımda başı aşağı şekilde beni dinliyordu o da ağlıyordu .

Gözlerimi silerek devam ettim herşeyi anlatacaktım ona .

Sonra arabanı durdurdu . Aşağıya indik , neden kaçtığını sordum ona . Bir kaza yapmıştı ve o kızı orada bırakıp gitmişti.
Bana söylediği şeyle bir kaç adım geri çekildim . Ben bir avukatım eğer birine çarptığım ortaya çıkarsa tutuklanırım ve işimi kaybederim , bidaha avukatlık yapamam .
Ağlıyordum işi için birinin ölümüne göz yummuştu. Nasıl böyle bir şey yapabilirdi inanamıyordum. Sonra bana eğer hapise girirsem annem yalnız kalacak ona kim bakacak dedi . Sonra bir şey düşünüp tekrar bana döndü. Senin kimsen yok sen suçu üstlene bilirsin , merak etme ben seni en kısa zamanda kurtarırım .

Söylediği şeyle çok kırılmıştım .

Kendi hapise girmesin diye beni öne atıyordu . Sonra bana sarıldı , bunu yapmam gerektiğini söyledi , ona can borcum olduğunu söyledi .
O beni intihardan kurtarmıştı . O yüzden ona borçluydum . Söylediklerini düşündüm , gerçektende yapayalnızdım , hapise girsemde arkamdan ağlayacak biri olmayacaktı . Ama onun annesi vardı ona bakmalıydı. Bende kabul ettim istediyini .

Bir gün sonra kızın hayatını kaybettiğini duyduk . Ve ben teslim olmak için karakola gittim suçu üstlenecektim.
Küçük kızmış , daha bir çocukmuş , bunu bilmiyordum onu orda öyle yatarken gördüğümde içim yandı . O daha bir çocuktu ve yaşayacak uzun hayatı olmalıydı . 

Kazayı benim yaptığımı itiraf ettim , beni tutukladılar ve hakim karşısına çıktım . Sonra hapishaneye gönderildim . Iki yıl orda kaldım arada bir yanıma geliyordu , merak etme seni çıkaracağım diyordu . Iki yıl sonra çıktım hapisten .

Ama çektiğim acıları bir ben bilirim , eğer o kızı orda öyle bırakmasaydık ölmeyecekti  . Sen onsuz , yalnız kalmayacaktın , bu kadar acı çekmeyecektin. Bende suçluyum .

Birden başını kaldırıp bana baktı .

Hayır sen suçlu deyilsin , asıl suçlu o Kerem alçağı. Bu kadar zaman boş yere suçlu damgası yedin onun için . Bu onun suçu ve cezasını çekecek . Merak etme onun cezasını çekmesi için her şeyi yapacağım .
Eğer bunları bana anlatdığını  öğrenip sana gelse korkma tamammı sana zarar vermesine izin vermem . Kardeşimin de senin de intikamını alacağım . Söz veriyorum .

Kendimi durdudamadım ve bir anda ona sarıldım . Bu güne kadar beni koruyan kimse yokken birden ortaya çıkmıştı , beni korumak için çabalıyordu . Yapayalnızken benim elimden tutmuştu . Onu daha tanımıyordum ama ona inanıyordum .

O iyi biriydi .

Nefretten Aşka - Texting Where stories live. Discover now