03

9 4 6
                                    

~ 07-09-2018 ~

"Kim Hyo-jong was op het tijdstip van de moord niet aanwezig op zijn bedrijf. Hij kan onmogelijk de moord gepleegd hebben." begint Yeon Mi haar verhaal, ze kijkt de rechter even aan. "Heb je daar bewijs voor advocate Baek?" de vrouw kijkt over haar brilletje vragend naar het jongere meisje. "Ja, ik heb camerabeelden van een restaurantje waar Kim Hyo-jong dinsdag vier september rond half vijf iets zat te drinken met een groepje vrienden." Yeon Mi tovert een filmpje te voorschijn op het grote scherm. Op het filmpje is te zien dat Hyo-jong samen met een paar andere jongens wat zit te drinken, ze zijn allemaal aan het praten en ze lijken het erg naar hun zin te hebben. Opeens houdt het gelach op en staat Hyo-jong op, hij haalt een telefoon uit zijn broekzak die hij vervolgens op neemt. Wat er gezegd wordt is niet te horen aangezien de camerabeelden zonder geluid zijn maar het is duidelijk te zien dat het nieuws schokkend is voor Hyo-jong.
"Kim Hyo-jong was gezellig wat aan het drinken met zijn vrienden totdat hij gebeld werd door de echte dader, di-" "Dan neem ik aan dat je zijn telefoonnummer achterhaald hebt en onderzocht hebt wie het was." de aanklager staat op van zijn stoel, hij kijkt Yeon Mi met een ijzige blik aan. "Degene die Hyo-jong gebeld heeft, heeft gebeld met prepaid telefoon en dus is het lastig te achterhalen van wie het nummer is. I-" "Dan weet je niet of het de dader was die de verdachte heeft gebeld. Het kan zijn dat een van zijn gang genoten was die hem inlichtte over dat ze Son Sung-jin te pakken hebben genomen, waarna hij naar zijn garage is gegaan om het af te maken."
Yeon Mi wil iets zeggen tegen de aanklager maar doet haar mond weer dicht. Ze weet dat hij gelijk heeft, het is niet goed genoeg bewijs want Hyo-jong heeft voor half vijf het restaurant verlaten en kon om stipt half vijf aanwezig zijn op de plaats delict.
"Rechter Cha, ik zou graag een getuige naar voren willen halen die rond het tijdstip van de moord aanwezig was op de plaats delict." de aanklager loopt achter zijn tafel weg en kijkt de rechter aan die even knikt om toestemming te geven. Een man van midden dertig komt naar voren en neemt plaats op de plek waar alle getuigen ondervraagd worden.
"Klopt het dat jij dinsdag vier september rond half vijf in de buurt van de plaats delict aanwezig was?" vraagt de aanklager. "Ja, dat klopt." de man knikt, zijn blik op de grond gericht. Yeon Mi die inmiddels al weer plaats had genomen op haar plek trekt een wenkbrauw op. De getuige lijkt erg zenuwachtig, het lijkt wel alsof hij na moet denken over zijn woorden. "Wat zag je daar gebeuren?" de getuige kijkt voorzichtig op. "Ik zag dat twee mannen aan het vechten waren op het dak van de garage, Son Sung-jin werd van het dak afgedrukt, door die man!" de getuige wijst naar Hyo-jong die eens diep zucht.
"Weet je zeker dat het Kim Hyo-jong was die je hebt gezien?" vraagt de aanklager voor de zekerheid. De getuige kijkt nog eens goed naar de blond harige jongen en knikt dan overtuigd. "Heel zeker."
"Advocate Baek, het is jouw beurt om vragen te stellen."
Yeon Mi staat op, ze gaat voor de getuige staan die ze met een gefronste blik aankijkt. "Weet je heel zeker dat je deze man hebt gezien op de plaats delict?" vraagt ze, ze wijst naar haar cliënt. De getuige knikt als antwoord. "Okay, dan heb ik even een ander vraagje voor je. Aan welke kant van het gebouw stond je toen je zag dat Son Sung-jin naar beneden werd gedrukt?"
"Deze vraag is niet relevant, het maakt niet uit waar hij stond, hij heeft het zien gebeuren." merkt de aanklager op, de rechter steekt haar hand in de lucht ten teken dat hij zich stil moet houden wat hij dan ook doet. Yeon Mi gaat verder, ze haalt een foto van het gebouw te voor schijn en stelt haar vraag opnieuw.
"Aan welke kant van het gebouw stond je toen je het misdrijf hebt zien gebeuren?"
De getuige kijkt even naar de foto. "Uhm, i-ik stond..." de man denkt even na. "Links. Aan de linker kant van het gebouw." antwoordt hij uiteindelijk. "Weet je dat heel zeker?" Yeon Mi kijkt de man vragend aan die dan bevestigend knikt.
"Als de getuige echt aan de linker kant van het gebouw stond heeft hij het misdrijf onmogelijk kunnen zien, Son Sung-jin werd aan de rechterkant naar beneden gegooid, door het grote billboard dat er naast stond heeft hij degene die meneer Son heeft gedrukt onmogelijk kunnen zien omdat hij achter het billboard verstopt zat. De getuige is niet gevonden op camerabeelden uit de buurt wat bewijst dat hij ook niet verderop heeft kunnen staan en het vanaf een andere plek heeft kunnen zien gebeuren. Dat is gewoon onmogelijk."
"Wat wil je daar mee zeggen?" vraagt de rechter. "Dat deze getuige niet echt aanwezig was op de plaats delict toen het misdrijf plaats vond, het is een valse getuige."

"Waar heb ik dit bezoek aan te danken?" vraagt Hyo-jong als hij de kamer ingelopen komt. Hij kijkt met gefronste blik naar de man die achter het glas zit zijn kaken heeft hij op elkaar geklemd.
De blond harige neemt plaats op zijn stoeltje, met een dode blik in zijn ogen kijkt hij de man achter het glas aan. "Zoek er niet te veel achter, ik kom alleen maar even kijken hoe goed dat gevangenis pakje je staat." grijnst de oudere man, hij is een erg bekende zakenman in Busan. Hij staat bij Hyo-jong bekend als iemand die er alles aan doet om nog meer geld en macht te krijgen. Hij weet dat deze man degene is die achter de moord van zijn oom zit, maar hij is in zijn val gestapt en nu zit hij hier. Als hij nu naar zijn oom had geluisterd...
"Wacht maar, het duurt niet lang en dan zit jij in deze stoel, met deze kleding aan." sist Hyo-jong, vuur is in zijn ogen te zien. De oudere man lacht even. "Zoals het nu lijkt, gelooft iedereen dat jij degene bent die zijn oom heeft vermoord. Wel een triest verhaal hoor, hij heeft je groot gebracht en dan beloon je hem met de dood. Wacht maar af, iedereen die je lief hebt zal zo eindigen." de man staat op van zijn stoel, een geamuseerde blik op zijn gezicht.
Hyo-jong staat op en slaat zijn vuist tegen het glas aan dat de twee ruimtes van elkaar afscheid.
"Je blijft van haar af Moon Sang Hun, heb je me begrepen?!" roept hij kwaad, hij slaat zijn vuist nog eens hard tegen het glas. De oudere man moet hard lachen en loopt vervolgens de ruimte uit.

"It's only you that can stop it
Baby, I'm right here"

Dusk Till Dawn - E'DawnWhere stories live. Discover now