YEİS | IV

1K 70 351
                                    

Grandson - Blood /  Water

Ups! Tento obrázek porušuje naše pokyny k obsahu. Před publikováním ho, prosím, buď odstraň, nebo nahraď jiným.

Grandson - Blood / Water

Kapı sert zemine sürterek diş gıcırtatan bir sesle açıldı. Arya yine saçını toplamış yine tebessüm ederek odaya ilk adımını atmıştı. "Merhaba Barlas." dedi karanlık odadan çıkarak kadını selamlayan adama. Yeniden buluşmanın verdiği mutluluk ikisinin de gözlerinde yer bulmuştu. "Bugün daha iyi görünüyorsun."

Barlas kollarını bağlayıp pervaza yaslandığında demir kapının gürültüyle kapanışını izledi. Tamamen yalnız kaldıklarında "Sanırım haklıydın." dedi. "İtiraf etmek hafifletiyor ama hala benimle aynı safta olup olmadığın konusunda emin değilim."

Arya gülümserken sandalyesine yerleşip "Elbette seninle aynı taraftayım." dedi. Defterini çıkarıp masaya koydu.

Genç adam ağır adımlarla sandalyesine doğru yaklaşırken gözleri yerdeki soluk çizgiye takıldı. "Öyle misin gerçekten?" dedi. Onun bu iğneleyici, tavrı kadını anlık bir şokla dondurdu ve derin bir nefes aldırdı. Gözlerini kapatıp kafasını geriye attı. Yeniden kafasını öne eğdiğinde dudaklarını ıslatıp konuştu. "Belki de benim tarafımda olması gereken sensindir ha? Bu kez zincirini kendin kır istiyorum çünkü her zaman sana başkası yardım etmeyecek. Ve bugün senden biraz daha pozitif olmanı rica ediyorum. Bunları yapmayı benim için dener misin?"

"Evet." dedi adam kararlılıkla. "Senin için denerim."

Arya beklediği cevabı almıştı. Defterini açarken laf arasına "Bir gün kendin için de çabalayacaksın." dedi. Ardından bir yaprak koparıp Barlas'ın önüne doğru sürdü. Barlas'ın 'Nedir bu?' bakışlarının arasında bir de kalem uzattı. "Bugün resim çizmeni istiyorum." dedi ve sözlerine devam etti. "Herhangi bir yüz ya da herhangi bir sembol değil, huzurlu bir mekan sana neyi ifade ediyorsa işte bunu çizmeni istiyorum."

Genç adam geriye yaslanıp kafasını çevirdi. "Hadi ama..." dedi alay edercesine. "Bana cidden anaokulu seviyesinde resim mi çizdireceksin? Yapmaya çalıştığın her ne ise olduğumdan daha aptal hissetmeme neden oluyor haberin olsun."

"Lütfen Barlas." dedi. "Hem ben de seninle beraber çizmeye çalışacağım. Bana bu konuda yetenekli olduğunu söylemiştin. Sadece neler yapabildiğini görmek istiyorum, bunun küçümseyici bir tarafı yok aksine kendi kendimi küçük düşürücü hale sokuyorum. İnan bana çizimim bittiğinde ne demek istediğimi çok iyi anlayacaksın."

Genç dişlerinin arasından aldığı nefesle kadına yeniliyor olmanın verdiği öfkeyi dışarı attı. Aniden kararını değiştirip kaleme uzandı, parmaklarının arasında heyecanla dolanan kalem genç adamın ruhunu saniyeler içerisinde özgür kıldı. Kalburunu çıkararak kağıda eğildi ve sesler sadece kalemin kağıda değdiği ses olarak teke düştü. Yalnızca arkadan solukların verdiği hafif ritmik melodi kaldı. Ana ait olmaktan çıktı, bir mekanın ruhuna doğru yol aldı. Kalemi kağıda her vurduğunda kaşlarını çatıp uzaktan baktı çizgilere. Memnun olmadığı kısımları parmak ucuyla dağıtmaya çalışırken oldukça ciddi görünüyordu ve Arya'nın onunla birlikte aynı odada olduğunu çok hızlı bir şekilde unutmuştu.

Y E İ SKde žijí příběhy. Začni objevovat