Tja..

98 5 5
                                    

(Sofie P.O.V)

Ik zak op de grond. Het was Niall niet, het was mijn eigen stomme verbeelding. Hij komt niet meer. Of wel? Hij heeft gelogen. Eigenlijk moet ik niet zo over hem treuren. Niall en Barbara kunnen samen lekker verder. Ik wil terug, terug naar mijn vertrouwde landje. Terug naar Nederland.

Ik loop naar huis. "Mam ik ben thuis." Zeg ik als ik binnen kom. Ik krijg geen reactie. "Mam?" Ik loop door naar de keuken.

"Mam ben je -" mijn stem wordt onderbroken door het geluid van glas dat op de grond in stukjes valt.

Snel pak ik een mes en zachtjes ga ik achter de deur staan. Ik hoor voetstappen mijn kant op komen. Met mijn hard in mijn keel houd ik m'n adem in. De persoon loopt langs de deur en ziet me niet. Hij loopt door tot dat hij bij de trap is. Ik zucht van opluchting, dan draait hij zich met een ruk om en komt mijn kant op stormen. Ik houd m'n ogen dicht. Als ik hem kan horen ademen open ik mijn ogen.

"Harry?" Vraag ik verbaasd met opluchting in mijn stem. Zonder na te denken omhels ik hem. "Hoe kan je hier binnen?"

Hij kijkt me bezorgd aan. "Ik zal het vertellen." Zegt hij zuchtend.

Ik knik.

Hij loopt naar de woonkamer en ik ga hem achterna. Samen ploffen we op de bank. "Ik liep hier voorbij en ik dacht 'ik kijk even bij Sofie' dus ik liep naar de deur en hij stond op een kiertje. Ik opende de deur verder. Zachtjes liep ik naar binnen. Er was helemaal niemand. Ik hoorde wel wat boven maar ik ging niet kijken. Want misschien was het je moeder wel dus ik bleef gewoon wachten." Hij stopt.

"En toen?" Ik kijk hem aan.

"Toen kwam jij thuis en ik schrok van jou dus ik liet iets vallen." Zegt hij droog.

"Maar waarom zei je niks en is er nog iemand boven?" Ik kijk hem vragend aan.

"Ik was bang dat ik je liet schrikken en ik weet niet of er iemand boven is." Hij staat op en loopt naar de trap. "Ik ga wel even kijken." Hij wijst naar de keuken. "Pak dat mes." Ik pak het mes en geeft het aan hem. "Kom." Ik loop mee de trap op.

"Maar wat als-" ik word onderbroken door Harry die zegt dat ik stil moet zijn.

Harry maakt de deur open, je hoort zacht gekraak van de deur. Ik verberg me achter Harry. Ik hoor hem slikken. "Wat is er?" Vraag ik met m'n ogen dicht.

Harry slikt nog een keer. "We gaan naar beneden nu." Hij probeert me naar beneden te leiden. Ik glip langs hem en kijk in de kamer.

"Mam?"

--------

Vote

Comment

Follow 😊

See you!Where stories live. Discover now