4- I Trust You

1.7K 142 12
                                    

Vedu Harryho ulicí a on se na nic nevyptává. Víc moji ruku stiskne. Je tam početná skupinka lidí stojících u kostela. Drží transparenty s nápisy, které mě vždy naštvou. Už tolikrát jsem tyto fráze slyšel. Přiblížím se k Harrymu, co nejvíc to jde. Jenom tento čin mi dodá odvahu. Oni vykřikují a skandují a naštěstí nevidí naše spojené ruce. Snažím se moji ruku oddělat, ale on ji pevně drží.

„Nenávidím tyto lidi. Měl bych mít právo milovat, koho chci," řekne Harry a já jsem nikdy neslyšel tolik zlosti v jeho hlasu. 

„Hateři budou vždycky, Harry, ale měli bychom jít, než nás uvidí," snažím se ho přemluvit, ale nejde to. Už si něco usmyslel a já se bojím, co to bude.

„Lou, následuj mě."

Snažím se ignorovat, jak moc se mi líbí, když mě tak oslovuje a následuji ho kolem stánku, který stojí na začátku bloku. Je plný LGBT věciček a Harry mě nepustí ani když si kupuje další tetovačku (opět vlaječku).

„Harry... co děláš?" zeptám se ho, ale on mi neodpoví. Vede mě přes lavičky a pak řekne, abych počkal. Pak se vrátí ze stánku, držící mokrou žínku.

„Věříš mi?" zeptá se mě a já se mu upřeně dívám do očí. Vím, že bych měl odpovědět "ne", ale asi "ne" ani říct nechci. Nevím, jak je to možné, ale věřím mu. Klidně bych s ním i skočil z útesu, kdyby to tak podle něho bylo správné. Přišel do mého života a úplně si ho převzal. To rozhodně není normální.

„Ano, věřím ti," potvrdím mu a přikývnu. 

„Chi těmto lidem něco ukázat a budu potřebovat dát tuto tetovačku na tvoji líci. (wtf? ale chápete, ne? líce v jednotném čísle) Souhlasíš s tím?" přikývnu, ale pořád je na mně znát zmatení.

Co chce jako dělat?

Harry sedí velmi blízko mě a pak přinese dočasné tetování a dá mi ho rovnou na líčko. K tomu mu pomůže žínka. Cítím na sobě jeho pohled, ale já odvrátím zrak. Opravdu z něho cítím odhodlání a sebejistotu a trochu mě to zastrašuje.

„Co budeme dělat?" konečně se zeptám a Harry odhodí žínku. Na své tváři cítím tu tetovačku.

Nyní Harry vypadá nervózní a už se na mě ani nedívá. „Už jsi někdy políbil kluka?"

„Řekl jsem ti, že nejsem gay-"

„Být gay a políbit kluka jsou dvě rozdílné věci," řekne Harry. Vím, že má pravdu, ale nějak nejsem schopný říct mu pravdu. „Notak, Lou, co je to? Děsíš mě."

„Já... nikdy jsem nepolíbil kluka."

„A políbil jsi někdy holku? Přísahám, že to není tolik jiné. Myslím to tak, že sice upřednostňuju jedno z toho-" 

„Nikdy jsem nepolíbil ani holku."

Harryho oči se rozšíří. „Děláš si srandu?"

„Ne, nedělám," zavrčím a podívám se někam jinam.

„Ale jsi-"

„Prostě jsem ještě nikoho nenašel, dobře?"

„Ale Louisi... jsi tak krásný."

„Cože?!" zeptám se v překvapení, když se na něho dívám. Už mě nazval "pěkným klukem", ale toto je jiné. Obvykle to byl vtip, ale teď je to víc reálné a upřímné. 

„Jsi krásný, pohledný... říkej si tomu, jak chceš. Jenom mě překvapuje, že tě ještě nikdo nepolapil."Harry mi to opatrňuje vysvětluje, ale v jeho očích vidím něco divokého. Nepřeruší oční kontakt. 

„Co má ta tetovačka a ten protest společné s tím, že jsem ještě nikoho nepolíbil?" konečně se zeptám na tu důležitou otázku, přičemž se pořád červenám díky jeho komplimentu. 

„Přísahám, že jsem se nezbláznil. Přiznávám fakt, že se moc dobře neznáme, ale tyto lidi pro jejich názory nemůžu vystát. Chci jim něco ukázat," řekne Harry a jeho stydlivá stránka je opět tu.

„Taky je nemám rád. Co jim chceš ukázat?" 

„Chci tě před nimi poíbit."

V hlavě mi probliknou vzpomínky, které jsem se snažil zapomenout. Pamatuju si ten křik a boj, ale umlčím to. Toto může pro Harryho hodně znamenat. Skoro každá moje část mi říká, že bych to neměl dělat, ale moje srdce mi říká, že to udělat mám. Kvůli tomu jeho pohledu zapomenu na vše, co jsem se kdy naučil.  

„Fajn."

„Fajn? Nebude ti vadit políbit kluka před těmi lidmi, když nejsi gay?" Je v naprostém ohromení.

Přikývnu. „Zaslouží si vidět dva líbající se kluky přímo před nimi. Udělám to pro tebe."

Harryho oči se tak rozzáří. Je přímo natěšený a já jsem rád, že mu tu radost můžu poskytnout.

„Dobře, skvělé. Vadilo by ti, kdyby to někdo vyfotil? Chtěl bych to postnout na můj instagram, jestli souhlasíš."

Přikývnu. „To, co chceme udělat, je velmi odvážné. Nevadí mi, když to uvidí víc lidí."

Harry přikývne a pak opět přiběhne ke stánku. Mluví s roztomilým klukem, který tam prodává. Má nabarvené blond vlasy. Vidím ho, jak se usmívá a přikyvuje a pak se Harry i s ním vrátí za mnou. 

„Louisi, tohle je můj kamarád Niall a plně souhlasil s tím, že nás vyfotí."

S Niallem si potřeseme rukama a představíme se. Má velký zubatý úsměv, když mu Harry vysvětluje, co bude muset udělat. Potom mi Harry opět podá ruku. Vidím na něm drobné pochybování.

„Jsi si jistý, že to chceš udělat?"

„Pojďme to udělat, než si to rozmyslím."  

Harry už je zase usměvavý a ruku v ruce pokračujeme vpřed. Mám v břiše motýlky, což mě ani nepřekvapuje. Nikdy jsem nikoho nepolíbil (feel you)... ikdyž každý říká, že je to naprosto přirozené. Jsem rád, že moje první pusa proběhne s někým tak krásným. Zvenku i zevnitř.

Když se k nim blížíme, jejich křik se stupňuje. Slyším urážky mířené na moji osobu. Vadí jim určitě, že se držíme za ruku a taky naše tetovačky. Nepřibližují se, ale rozhodně jsou víc naštvaní.  

Harry se ke mně otočí. Jejich protest se v mé mysli ztiší, když se dívám Harrymu do očí. Harry ještě jednou vypadá, že si není úplně jistý. Ale on to potřebuje. Musí jim tímto způsobem ukázat, že láska je láska. Hluboce se nadechnu a prostě se připravím.

Harryho rty se přilepí na ty moje a všechno se zastaví. Jejich protesty jsou ještě hlasitější, ale ani to neslyším. Moje ruce se nějak zapletou do jeho vlasů. Souhlasím s tím, že polibek je přirozený. Líbat Harryho je lehké a je to... úžasné. Trošku zpanikařím, když Harry položí ruce na mé boky. Posune si mě blíž k němu a nepřerušuje polibek. 

Nevím, jak dlouho to trvalo. Nenávidím se za to, že nechci, aby to kdy přestalo. Snažím se si připomínat , že jsem to udělal pro něho. Potom se od sebe odtáhneme a nic nemůže setřást ty úšklebky z našich rtů. Harry se zasměje a nakloní své čelo proti mém... a já to chci znovu.

Harry vezme moji ruku do jeho a odvede mě od protestantů. Potom naberu dostatek kuráže a políbím ho. Znovu.



********

Já se úplně roztékám <3 Myslím, že na tohle jsme všichni čekali :D Kdoví, jak se to bude vyvíjet dál? *you know what I mean* A hodil by se mi feedback  :D :) 


All the love. A

   



Pride {l.s.} (Czech translation)Where stories live. Discover now