Hoofdstuk 26.

28 4 0
                                    

Ik kijk de kring van de half mensen half vossen rond. Iedereen heeft een andere kleur vacht. Zwart, wit, grijs, rood, bruin... Wittand kijkt me aan. "Het spijt me om te moeten zeggen, nou ja.. Zo erg is het niet. Je bent een Lerende, want je kan nog niet dienen als Klauwer of Heler. We hebben bij iedere nieuwe Lerende een ceremonie om erachter te komen of diegene een Klauwer of Heler is." Oké, leuk. Kan ik aan een ceremonie gaan meedoen waarvan ik niet eens weet wat ik moet doen! Wittand draait zich om. "Het valt wel mee hoor!" zegt ze, maar hier voel ik me niet veel beter door. Ieder mensvos gaat in een halve cirkel om me heen staan. Ik zie dat er zwarte vlekken op de poten van Wittand staan, dezelfde die ik had toen ik de magie gebruikte. Ze glimlacht naar me en dan word ik geraakt door een zwarte straal magie.

Ik kijk om me heen. Ik ben in een soort bos, en ben volledig een vos. Geen halve vos, maar een echte vos. Opeens duikt er van links een centaur op. Hij heeft zijn boog op me gericht. Ik voel dat ik hem moet aanvallen en ik voel daar ook een drang toe, dus doe ik het. Ik spring op de centaur af, waarbij hij een pijl loslaat. Ik ontwijk de pijl nog net en spring dan op zijn rug. Ik zet mijn nagels erin en bijt hard in de centaur zijn nek. Deze probeert mij eraf te gooien door te bokken maar ik hou me stevig vast. De smaak van bloed komt in mijn mond en ik bijt nog harder door. Dan hoor ik een krak en valt de centaur op de grond.

Ik word wakker en kijk in het gezicht van Me -Wittand. "En?" Vraagt ze verwachtingsvol. Ik weet eersr niet wat ze bedoeld, maar ik snap dan dat ze het heeft over de droom. Was het wel een droom? Het voelde zo realistisch!

-----------------

Kort hoofdstuk!

Ik heb een nieuw verhaal, Little Bird.

"Little Bird, spread your wings and fly like you never could."

Dit verhaal gaat over Leya, een zestienjarig meisje. Ze heeft een normaal leven zoals veel andere tieners, totdat ze ontdekt dat de wereld niet zo normaal is zoals zij eruit ziet. Leya heeft last van emoties en ze voelt zich niet als haarzelf. Op de volle maans nacht wordt ze in paniek wakker, zo moet naar buiten! Wat is er met haar aan de hand?

Het lijkt me leuk om hier meer lezers op te krijgen!

Loïs

Decinan.Where stories live. Discover now