Andrey Romanoviç Çikatilo

12.3K 205 24
                                    

16 Ekim 1936 — 14 Şubat 1994), Ukrayna doğumlu Sovyet seri katil. 1978-1990 yılları arasında 53 kesinleşen cinayet işlemiştir. Ekim 1992'de 52 kişiyi öldürmekten suçlu bulunmuş (kendi itirafına göre 56 cinayet teşebbüsünde bulunmuş ve bunların 53'ü cinayetle sonuçlanmıştı) ve 14 Şubat 1994'te kafasına kurşun sıkılarak infaz edilmiştir.

Josef Stalin'in kolektifleşmesiyle başlanmış açlığın ortasında Yabloçnoye,Harkiv Oblastı'nda (şimdi Sumı Oblastı) doğdu. Büyük kardeşi Stepan, Çikatilo'nun doğum veya ölüm belgesi bulunmamıştır.1964 yılında Tatyana adlı kız kardeşinin dostu Faina ile evlendi. 1970'te Rusça ve edebiyat öğretmeni olarak çalışmaya başladı. 1978'de ailesiyle Şahtı, Rostov Oblastı'na geçip eğitmen olarak çalıştı. 22 Aralık 1976'da ilk kurbanı, 9 yaşında bir kız olan Yelena Zakontova'yı öldürdü.1984'te cinayet zanlısı olarak tutuklanır; ancak kan grubu tahlilinde yapılan hata sonucunda idam edilmekten kurtulur. Andrey Çikatilo, 25 yıllık hayat arkadaşı Faina Çikatilo ile evliliğini aksatmaz, torunlarının güler yüzlü dedesi olarak bilinir. Aynı zamanda Komünist Parti üyesi olan Çikatilo'nun edebiyat ve mühendislik fakültelerinden çifte diplomalısı bulunmaktadır.Çikatilo, 50'den fazla kadın ve çocuğu vahşice doğrayıp kanını içmesi bir yana; dillerini, mahrem yerlerini kesip yemesiyle akıllarda kalmıştır. 20 Kasım 1990'da, son cinayetten iki hafta sonra tutuklandı. 14 Şubat 1994'te kafasına sıkılan tek kurşunla öldürüldü. Rostov Kasabı ya da Kızıl Cani olarak bilinen Andrei Romanovich Chikatilo 1978-1990 yılları  arasında çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu 53 kişiyi öldürmüştür. Sovyet Rusya’da (Stalin’in toprak reformunu uygulamaya çalıştığı yıllarda) Ukrayna’nın  küçük köyünde fakir bir ailenin oğlu olarak dünyaya gelen Chikatilo’nun hayatı zorluklarla geçmiştir. Chikatilo’nun annesi Anna Romanovich, Andrei doğmadan önce Stephan adlı bir oğlunun kıtlıkla boğuşan köyünde kaçırılarak etlerinin yendiğine inanmış ve bu hikayeyi oğluna defalarca anlatmış.  Böyle bir ailede dünyaya gelen Chikatilo uzun yıllar boyunca yatağını ıslattığı için annesi tarafından dövülmüş. Babasının II. Dünya Savaşı’nda Almanlara esir düşmesiyle aile tamamen sahipsiz kalmıştır. Köyleri işgal edilince annesinin tecavüze uğramasından tutun da her türlü infaz gözlerinin önünde gerçekleşmiş, bunun sonucunda Chikatilo sosyal yetenekleri zayıf, kadınlardan korkan ve iktidarsız bir ergen olarak büyümüştür. 1953 yılında liseyi bitirmiş sınavları geçmesine rağmen Moskova Devlet Üniversitesi’ne kabul edilmeyince 1957 yılında silah altına alınarak 1960 yılına kadar askerlik yapmıştır.

1963 yılında kızkardeşinin bir arkadaşıyla evlenen Andrei’nin bu evlilikten bir oğlu bir de kızı dünyaya geldi. Ağır cinsel travmalarının ceremesini ilk çeken de karısı oldu. Zira cinsel birleşmelerinin hiçbirisi normal yollarla olmamıştı. Bu esnada Rostov Üniversitesi’nden mezun olan Andrei edebiyat öğretmeni olarak çeşitli okullarda çalıştı ancak bikaç yıl içinde çocuk tacizleri nedeniyle kovuldu. Bu onun polis tarafından ilk kez mimlenişi oldu. Rostov’dan Shakty’e taşınan Chikalito 1978 yılında ilk hunharca cinayetini işledi. 9 yaşında bir kız çocuğuna tecavüz etmeye kalkışmış ancak iktidarsız olduğu için başaramayınca zavallının cinsel organını parçalayarak öldürmüştür. 2 gün sonra ceset bulununca ilk gözaltına alınan Chikalito olmuş ancak sprem ve kan grubu birbirini tutmayınca (tıp o kadar ileri değilmiş demek ki) başka biri tutuklanıp idam edilmiştir.

Bu olaydan sonra çığırından çıkan Chikalito şehir şehir gezerek küçük kızları ve kadınları vahşi şekilde öldürüp bundan sapıkça bir haz almaktaydı. Ünü gittikçe yayınlan Chikalito 1990 yılında son cinayetinde yakayı ele verir. 6 Kasım 1990′da Donleskhoz yakınlarından bir ormanda Svetlana Korostik adından 22 yaşındaki genç bir kızı öldürmüştür. Civarda devriye gezen bir polis memuru kendisini ellerini yıkarken görmüş ve polis memuruna mantar topladığını söylemiştir. Kıyafetinin köylüler gibi olmadığı fark eden polis memuru kendisinde şüphelenmiş, kimlik bilgilerini kontrol etmiş fakat tutuklayamamıştır. Polis merkezine döndükten sonra isminin arananlar listesinden olduğunu görünce bütün birimler alarma geçirilmiş ve 20 kasım 1990′a kadar bütün otobüs ve tren istasyonları göz hapsine alınmış. En sonunda küçük bir barda bira içerken görülen Chikalito 54 yaşında tutuklanmış ve mahkemeye sevk edilmiştir. Psikiyatrik muayenesini yapan doktora 2 saat içerisinde bütün cinayetlerini itiraf edip detaylı şekilde anlatan Chikalito kendisi için “Ben doğanın bir hatasıyım, deli bir hayvanım.” demiştir. 5 Ocak 1995′te idam kararı Boris Yeltsin tarafından onaylanmış 16 şubat 1990′da ses geçirmez bir odada sağ kulağına tek kurşun sıkılarak infaz edilmiştir.

Seri KatillerHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin