22.časť - "Nákupy"

1.9K 151 5
                                    

„Tie šaty sú perfektné, určite si ich zober!" povedala som s nadšením mojej najlepšej kamarátka Zoe. Pravé sme boli na nákupoch na ples, ktorý mal byť o necelé 2 dni. Samozrejme, ideme vyberať šaty na poslednú chvíľu. Jej šaty boli nádherné, tak ako aj Erikine. Áno, aj ona bola s nami, čo ma dosť prekvapilo. Ja som šaty ešte nenašla a to sme prešli už skoro všetky obchody, ktoré v Londýne sú.

„Hej, tu sme ešte neboli," potiahla ma za ruku do nejakého opusteného obchodu na konci ulice. Pochybujem, že tu budú mať nejaké pekné šaty. No aj cez moje protesty ma do toho obchodu naozaj dostali. Hneď nás privítala milá pani s úsmevom na perách.

„Ako vám pomôžem slečny?" automaticky sa opýtala.

„Tuto moja kamarátka, potrebuje šaty na ples. No musia byť modré."

„Samozrejme, viem o čo ide," usmiala sa, „mám tu ešte jedny, poďte za mnou," išla niekam odzadu a my za ňou. Z veľkého vešiaka zobrala nejaké šaty. Aspoň som predpokladala, že sú to šaty lebo mali na sebe ochranné puzdro proti prachu a tým ďalším veciam. Podala mi ich do rúk. „Bež si ich vyskúšať," povedala a ukázala mi kde je kabínka. Išla som a zatiahla záves. Šaty som zakvačila na vešiak a rozpisovala zips na puzdre. To čo som videla mi vyrazilo dych. Boli prekrásne, nádherný hodváb na korzete ozdobený s krásnymi striebornými výšivkami, a krásne nariasená dlhá sukňa, ktorá sa skladala s viacerých častí a podobala sa korzetu. Boli nádherné, opatrne som si ich obliekla aby som ich nejako nezničila a vyšla von.

„Tak?" spýtala som sa.

„O môj bože! Tieto si berieš!" vypískli. Ja som nemala slov. Zišla som naspäť do kabínky a prezliekla sa do mojich vecí. Šaty som zabalila a odkvačila. Odtiahla som záves a išla k pokladni, kde som šaty zaplatila. S úsmevom som vyšla von z obchodu.

„Takže, šaty máme a teraz topánky!" zahlásila s nadšeným Zoe.

„Odpadnú mi nohy," zastonala Erika.

„Zlatko, zvykneš si," Zoe na ňu žmurkla a mierili sme naspäť do obchodného centra.

„Hej baby tam je nejaký!" ukázala som prstom a vybrali sme sa tam. Môžem povedať, že topánky sa vyberali ľahko. Našla som akurát presne také, ktoré sa zhodovali s farbou šiat. A boli na nižšej platforme takže boli pre mňa úplne top. Keď sme mali topánky kúpené skočili sme do kaviarne, kde sme si objednali freppé. Začali sme viesť diskusiu.

„S kým idete na ples?" spýtala som sa odpila si.

„Mňa prekvapivo pozval Harry," odpovedala Zoe.

„Prekvapivo? Nehraj sa, prosím ťa. Dobre vidieť, že to s ním ťaháš už polroka," zasmiala sa Erika a ja s ňou. Zoe už radšej nič nepovedala. „Oh, mimochodom idem s Austinom."

„A ty Bon? Ktorý Krasoň pozval teba?" prekrútila som očami a zasmiala sa.

„Ha, ha, ha veľmi vtipné priam ohromujúce," povedala  som ironicky, „mňa pozval Niall."

„Ejha, chlapec sa prebral," uškrnula sa a pokračovala., „som si myslela, že to budem musieť urobiť ja zaňho."

„Zoe, ty a tie tvoje reči mi idete na nervy."

„Aj ja ťa ľúbim, zlatko," poslala mi vzdušný bozk, nad ktorým som prekrútila očami. V jej prítomnosti tými očami prekrúcam dosť často. Ale tie jej ironické poznámky sa bez toho nezaobídu.

„Inač, vy ste stále iba kamoši?"

„Kto s kým?" spýtala som sa a znovu sa napila.

„Nebuď hlúpa, ty a Niall samozrejme," zahlásila Erika.

„Áno, sme a nehodlám to zmeniť."

„Dobre vieš, že k nemu necítiš iba kamarátstvo," žmurkla na mňa.

„Nie som si stopercentne istá, že k nemu cítim iba kamarátstvo, tak mlč a nerozoberaj túto tému," žmurkla som teraz ja. Aj keď nie som si istá, či som hovorila pravdu. Nie, hovorila som pravdu. Asi. Mala by som prestať viesť rozhovor medzi mnou a mojou mysľou, dopadá to zle. No zo začiatku viem, že k Niallovi necítim iba kamarátstvo. Ježiš, moje myšlienky sú fakt ohromujúce v takýchto záležitostiach. Po tejto vete sme sa začali normálne rozprávať a nerozoberali sme tému, nazvem to tak „milostné životy". Dopili sme frappé a zaplatili sme zaň. Chceli sme vyjsť von no zastavila som ich.

„Baby prší a ja nemám dáždnik."

„Hovoríš to tak, ako keby som ja ten dáždnik mala. A navyše nechcem aby mi zmokli šaty," povedala Zoe, „ehm, zavolám Harrymu či by pre nás neprišiel," my sme iba prikývli. Neostávalo nám nič iné, len čakať kým nedotelefonuje. Z jej rozhovoru som počula iba to čo hovorila ona. „Zlatko, neprišiel by si pre nás?" „My sme v kaviarni a prší a navyše tu máme šaty." „Oh, ďakujem, ale neber si plné auto sme totiž tri." „Jasné, čakám ťa, pa." pri týchto vetách som sa musela zasmiať.

„Zlatko, neprišiel by si pre nás?" napodobnila som jej hlas, „Zoe si ale mrcha, takto využívať,," pokrútila som hlavou.

„Prvýkrát som mu takto zavolala o odvoz, tak bacha hej?" iba som sa uškrnula a čakala na čierny Range Rover, ktorý tu bol do necelých 10 minút. Okienko sa stiahlo a mali sme výhľad na Harryho vycerený ksicht. Rýchlo sme prebehli do auta. Hneď ako som si sadla som zabuchla dvere. Nato, že bolo leto lialo ako z krhly. Dúfam, že ten obal je nepremokavý. Až po drgnutí do mojej ruky som sa prestala pozerať von oknom. Otočila som sa na Zoe, ktorá ma šťuchala do pleca. Nahla sa ku mne. „Je tu niekto, kto by rozhodne stál o tvoju pozornosť," zašepkala mi do ucha a s úškrnom sa odtiahla. Pozrela som sa po aute a v spätnom zrkadle, som narazila na pár prenikavých modrých očí, ktoré ma sledovali. Usmiala som sa Nialla a perami naznačila „Ahoj," on zopakoval môj čin. A takáto banálna vec, mi vedela ešte viac rozkrášliť tento deň.

čaute babičky... asi sa teraz rozpíšem ale to nevadí :'D

pravdepodobne budú bývať iba 2 časti do týždňa.. aj to pochybujem, že ich stihnem napísať... a či na to vôbec budem mať náladu.. ale teraz takto veľmi ma zobralo, že ste zo 35-40 votes klesli na ledva! ledva 20! ako možno som posrala časti v poslednom čase alebo ja neviem.. najprv zmizli komenty, teraz votes... ja neviem.. preto budú tie časti pribúdať pozde a možno vôbec.. takže, berte to s rezervou.. ako ste si mohli všimnúť táto časť je opäť nudná ale chcem to trochu natiahnuť aby to bolo také epické :DDD okey táto aj nebudúca časť budú dlhšie, lebo tú ďašliu som napísala včera a mala som písaciu náladu.. wáá :D na boku máte šaty bonnie len tak pre kuknutie aby ste si ich vedeli predstaviť :D  okay.. pre ďalšiu časť 30+ votes.. áno viem stavila som ľaďku príliš vysoko ale tak.. čo už.. chcem vedieť či to stále číta taký počet ľudí ako v tých minulých častiach.. love ya and bye

COLORFUL (Niall Horan)Where stories live. Discover now