"4. BÖLÜM "

933 81 105
                                    

"Seni sevdiğimi ihbar etmişler ayrılığa. Geçen gün yokluğun esir aldı beni.
Birçok şahidim vardı ama gözlerim tanıklık yaptı aleyhime.
Bugün hüküm giydim yalnızlığa acıların hücresine kapattılar beni.

Ve bir tek sensizlik geliyor ziyaretime

SABIR!!!"


BÖLÜM HEŞTEĞİ:##KARDEŞLİK


♠♠♠♠♠

KARDEŞ; İki hece dört harftir
KARDEŞ; Et ve tırnaktır
KARDEŞ; Bir sarılmasıyla tüm yaralarını kaptandandır.
KARDEŞ; Herkes sana sırtını dönerken dönüp omzunu sıvazlayandır.
Hepiniz kardeşlerinizle illa ki kavga etmişizdir ama bi olay olup dara düştüğünde de ilk yanında biten siz olursunuz. Gözyaşlarını silersiniz. Zaten öyle olmaz mı? *Gerçek kardeş; ilk gözyaşını görür, ikinciyi yakalar, üçüncüyü durdurur.* Bu genellikle böyledir. Birbirinizi koruyup kollarsınız, fedakârlık yaprsınız kardeşiniz için...
Peki Habil ve Kabil de kardeş değil miydi?
Kabil kendi elleriyle öldürmemiş miydi Habil'i. Kendi canına bi hiç uğruna kıymıştı sonrası büyük bi pişmanlık olsa da...
Ömer ve Serhad bunun neresinde sizce? Bu hikayede kim Habil kim Kabil olur bilemeyiz ama ikisininde büyük yaralar alacağı aşikar...

Ay ve yıldız tüm ihtişamıyla geceyi aydınlatırken bir aşık adamında zihni adete gece gibi aydınlanıyordu. Abisinin tüm karın ağrısını artık anlamıştı Serhad ağa. Kanayan elini takmadan karısının karşısına geçti.' Defne duyduklarım gerçek değil dimi b-ben yanlış duydum dimi boşu boşuna da elimi kanattım hay Allah' diyerek kahkaha atıyordu genç adam düşündükleri gerçek olmasını isteyeceği son şey bile değildi.
Ama karısının ağladığını gördüğünde gülüşünü hemen kesip ellerini saçlarına daldırdı sinirlerine bi nebze hakim olmak adına.

' DEFNE BANA CEVAP VER YANLIŞ DUYDUN DE! BÖYLE BİR ŞEY NASIL OLUR DE! SEN DELİRMİŞSİN DE! BİR ŞEY SÖYLE LAN BANA BİR ŞEY ŞÖYLE' adeta uyanan bi aslan gibi hesap soruyordu karısına.

' S- serhad b-ben .... A-aranız b-bozulma-sın i-is tedim.... B-belki ya-yan-lış a- anlamışım' genç kadın hıçkırarak ağlamaktan konuşamıyordu bile. Çünkü çok korkuyordu iki kardeşin arasını açıp konağın huzurunu bozmaktan.

'NE YANLIŞ ANLAMASI LAN SENİN FOTOĞRAFINA BAKIYORMUŞ SENIN, NERESİ YANLIŞ ANLAŞILMA. Ama dur ben ona bunun hesabını sormazsam şerefsizim' sona doğru kısılan ses tonuyla yapacaklarını aklında planlıyor gibiydi.

' Serhad gözünü seveyim yapma önce sakin sakin konuş belki ben yanlış görmüşümdür ha.' genç adam karısına ters ters baktı nasıl böyle saf olabilirdi. Ama o ne yapacağını gayet iyi biliyordu.

' Ben şimdi çıkacağım be sende ne olursa olsun ben izin vermeden bu odadan çıkmayacaksın anladın mı beni?'

' Ama Serhad bu olmaz sen, sen çok sinirlisin. Lütfen gel uyuyalım sabah sakince konuşursun olmaz mı?' dedi bi umut bu olayı ufak sıyrıklarla atlatmak istiyordu gelinağa. Ama kocası hiç öyle düşünmüyordu.

' Hayır sen şimdi burda uyuyacaksın ve ne olursa olsun bu odadan çıkmayacaksın. Daha sana soracağım bi hesap var ama önce abim. Konu kapandı' diyip hemen odadan çıktı.
Avluya geldiğinde tüm sinirini atarcasına kükremye başladı Serhad.

' ÖMER AĞA ÇIK LAN DIŞARI ŞEREFSİZ'
iplikçi konağı Serhad'ın kükremesiyle yerinden oynadı adeta.

' Serhad sen kafayı mı yedin ne diye gürlüyorsun gece gece?' Ömer avluya çıkıp delirmiş kardeşine bakıyordu.

AŞK-I TÖREWhere stories live. Discover now