3.část

655 27 0
                                    

*Z pohledu Justina*

Upřeně jsem zíral na zprávy. Viktorie se snažila semnou zatřást, ale já byl v mírném šoku. Neváhal jsem a hned jsem vzal do ruky telefon a zavolal Seleně. V Mexiku totiž bylo zemětřesení přesně na místě, kde má rodinu. ,,Sell?‘‘ ,,Taky na to teď koukáš?‘‘ zeptala se Selena a posmrkla. ,, Jo. Bože, je to hrozný a už něco víš?‘‘ zeptal jsem se ustaraně. Sice už spolu nejsme, ale její rodinu jsem znal dokonale, i přesto že mě moc v lásce neměli. ,, Ne, zatím se nic neví. Ale bydlel tak celý zbytek mojí rodiny. Prarodiče, tety, sestřenice, bratranci...‘‘ řekla Selena a rozbrečela se. ,, Neboj se! Všechno bude v pohodě, slibuju!‘‘ ,,Justine, já..já nevím co mám dělat?‘‘ ,,Myslím, že v tomhle případě ti nezbývá nic jiného než čekat.‘‘ řekl jsem a snažil jsem se ji nějak utěšit.

*Z pohledu Viktorie*

Seděla jsem na posteli, zatímco Justin chodil z jedné strany na druhou a telefonoval. Neměla jsem nejmenší tušení, co se stalo. ,,Co se stalo?‘‘ zeptala jsem se Justina, když asi po 15 minutách zavěsil. ,,To neřeš, jen něco se Selenou. Nechci ti přidělávat starosti.‘‘ řekl. ,, No znělo to dost naléhavě. Tak co se stalo?‘‘ zeptala jsem se a Justin mi to vysvětlil. ,, Tak to je mi líto. Musí ji být hrozně.‘‘ řekla jsem a opravdu jsem si představila, jak ji asi teď musí být.

Další den ráno mě probudil Justin, jak s někým mluvil. Měl v ruce telefon takže jsme usoudila, že volá zase Seleně. Chápala jsem to, protože si nedokážu představit sebe v téhe situaci, ale zároveň jsem i trochu žárlila. ,,Tak jo vyrážíme na letiště‘‘ řekl Nick, který k nám přišel do pokoje. ,, S kým to mluví?‘‘ zeptal se mě Nick a sedl si na pohovku mezitím co jsem dobalovala poslední věci do kufru. ,, Se Selenou.‘‘ ,,A proč se Selenou? Stalo se něco?‘‘ zeptal se Nick. ,, Má to teďkom těžký v rodině.‘‘ řekla jsem a zavřela jsem kufr. ,, Tak můžeme vyrazit.‘‘ řekla jsem se smíchem. ,, A co on? To ho tady necháme?‘‘ zeptal se Nick s úsměvem. ,, Proč ne? Však o něj bude zájem. Pamatuješ ta recepční ve Francii?‘‘ řekla jsem a oba jsme se začali smát nad vzpomínkou z Francie. ,,Můžete se prosím ztišit?!‘‘ zvýšil na nás hlas Justin a my se přestali smát. A najednou jsem měla zvláštní pocit. ,,Tak pojď pomůžu ti dolů s kufry, když pan ‘‘nerušit‘‘ nemůže‘‘ řekl Nick a potichu se zasmál, ale já se jen usmála. Dívala jsem se, jak se Justin o Selenu strachuje, jako by šlo i o jeho rodinu a cítila jsem, že teď jen překážím. Když jsme došli dolů s kufry, čekal tam na nás autobus, který nás měl zavést na letiště. ,, Kde je Justin? Musíme jet!‘‘ řekla Kaili. ,, Dojdu pro něj‘‘ řekla jsem a vyběhla jsem zpátky do pokoje. ,, Justine, musíme jet!‘‘ řekla jsem. ,,Jo! Hned jsem tam‘‘ řekl, ale furt telefonoval. ,, Justine!‘‘ ,, Vždyť už jdu!‘‘ řekl a rozloučil se se Sel a my mohli konečně vyjet.

*Z pohledu Nicka*

Když jsme nastoupili do letadla Justin nedělal nic jiného než soustavně kontroval svůj mobil. A Viktorie seděla u okna a jen se dívala ven. Bylo mi jí líto. Chápu, že Selena je Justinova kamarádka, ale tohle bylo trochu moc už i na mě. ,, Hele brácho ,nevadí když si přesedneš?‘‘ zeptal jsem se Justina. ,, Jo klidně stejně se mnou asi teď nebude řeč, promiň zlato, ale snad to chápeš‘‘ řekl Justin dal Viktorii pusu na čelo a odešel na moje místo. ,, Bylo to nutné?‘‘ zeptala se mě Viktorie se smíchem. ,, Myslím, ež by ses z toho potom mohla zcvoknout, jako on a to nemáš zapotřebí ne?‘‘ řekl jsem a celou cestu do Austrálie jsme si povídali.

*Z pohledu Justina*

Když jsme doletěli do Sydney volala mi Sel. ,, Tak naštěstí je všechno v pořádku. Rodina byla zrovna mimo celé Mexiko.‘‘ řekla a mě se ulevilo. ,, Vážně?! To je úžasné.‘‘ řekl jsem. ,, Děkuju, že si o mě měl starost, ale teď běž a užívej si turné. Kolikrát se ti poštěstí být na turné se svojí holkou.‘‘ řekla Sel a já si uvědomil, jak jsem Viktorii pomalu řekl za celý den jednu větu. Rozloučil jsem se se Sel a chtěl jsem Viktorii nějak překvapit.

*Z pohledu Viktorie*

Jakmile jsme přistáli, Justinovi zavolala Selena, že je vše v pořádku. Hned poté jsme si šli hodit kufry na hotel a hned jsme museli do arény, protože hned za dvě hodiny nám začíná koncert.

Když koncert skončil všichni ostatní šli napřed, protože jsme si zapomněla v šatně telefon tak jsem se pro něj vracela. Když jsem ale vyšla před arénu už tam nikdo nebyl. Rozhlídla jsem se, ale v celé ulici nikdo nebyl, až na jednu osobu. Někdo v černé kapuci šel podezřele mým směrem. Lekla jsem se a tak jsem zrychlila. Když už ale osoba byla skoro u mě, někdo mi zavázal oči a slyšela jsem jak jen někdo říká. ,, Pššt! Buď potichu a nic se ti nestane!‘‘ pošeptal mi tichý hlas do ucha. Byla jsem vyděšená. Nevěděla jsem, co mám dělat, jestli se bránit a nebo poslouchat, co mi řekli. Vedli mě přes ulici a potom jsem cítila, že jedeme někam výtahem a potom už jsme jen stála v nějaké místnosti a čekala co bude dál. Pomalu mi rozvázali šátek a já jsem okolo sebe viděla jen hrozně moc světel. A až později jsem viděla jasněji, byli to svíčky a já jsem stála v nějakém pokoji. Otočila jsem se, abych zjistila, kdo byl ten člověk v kapuci, který mě unesl. ,,Nicku! Co má tohle znamenat?‘‘ zeptala jsem se vyděšeně. ,, Jsi tady, abych tě mohl obětovat. Na každém turné obětujeme jednu tanečnici.‘‘ řekl Nick vážně a pomalu se ke mně blížil a já ustupovala. ,, Dělám si srandu!‘‘ zasmál se najednou a mě se hrozně ulevilo. ,, Počkej chvíli‘‘ řekl Nick a odešel. Nic z toho jsem nechápala. Pomalu se začali otvírat dveře. ,, Nicku? Jsi tam?‘‘ zeptala jsem se potichu. Ale někdo tak rychle vběhl do pokoje a povalil mě na postel, že jsem ho nestačila spozorovat. Až když jsme ležela jsem si všimla, že je to Justin v kapuci. ,, Justine! Vyděsil jsi mě v smrti!‘‘ řekla jsem, ale Justin mě začal hned líbat. ,,Promiň, že to bylo tak dramatické, ale chtěl jsem se ti omluvit. Za to se Selenou. Jen měl jsme o ni strach a představil jsem si sebe v té situaci a ona by tady pro mě byla taky víš.‘‘ řekl Justin. ,, Já to chápu…‘‘ řekla jsem a užívala jsem si tu chvíli, kdy tohle celé pro mě Justin připravil. ,, Ale příště žádné unosy, jasné?‘‘ řekla jsem se smíchem.

*Z pohledu Justina*

Ráno jsme se probudili a hned jsme museli odjet do další ho města v Austrálii. Do Perthu…

HATE OR LOVE 2: Different WorldWhere stories live. Discover now