📚 Könyv kategória - első találkozás egy nem "tipikus" könyvvel ♥️

223 16 13
                                    

Sziasztok Manók!❤️🤗

Ebben a részben egy olyan könyvről fogok beszélni, vagyis írni, ami a legelső könyvem volt.
Már jó pár éve ennek, hogy bementem a könyves üzletbe és segítségért fordultam az egyik elárusítónál, miszerint is: "Kérem, ajánljon valami olyan könyvet, ami nem romantikus, nem az a tipikus tini regény, hanem valami olyat, amiben a főszereplő valamilyen betegségben szenved, valamilyen mentális betegségben, kérem!"
Nem kell kétszer mondanom, hogy nézett rám, mint borjú az új kapura.
Nem sokkal ezután ajánlott pár könyvet, de egyik sem volt az igazi.
Amikor már feladtam volna, megakadt a szemem ezen a könyvön (pedig a legalsó polcon volt) és akkor tudtam, hogy igen; ez lesz az.

Első könyvnek pont elég is volt a többszörösen hasadt személyiség bemutatása.
Kaptam egy kisebb ismertetőt, és ettől kezdve kezdett el foglalkoztatni ez a téma, ez mellett a pszichológia tana és a pszichiáter szakma is (persze az orvosi szakma felé már régebb óta kacsingatok, arra pedig Dr. Csont vezetett rá, ez a könyv pedig csak még biztosabbá tette számomra a jövőbeli hivatásomat).

Persze, a könyvet még be sem mutattam, csak itt rizsázok össze-vissza xd
Tehát a könyv amiről eddig kis vonalakban szó esett, az nem más, mint Daniel Keyes — Ötödik Sally 2014-es műve.

Hoppsan! Denna bild följer inte våra riktliner för innehåll. Försök att ta bort den eller ladda upp en annan bild för att fortsätta.

Tartalom:Sally Porter, aki mindennapjait úgy éli meg, hogy többszörösen hasadt személyiségzavara van, amiről ő nem tud

Hoppsan! Denna bild följer inte våra riktliner för innehåll. Försök att ta bort den eller ladda upp en annan bild för att fortsätta.

Tartalom:
Sally Porter, aki mindennapjait úgy éli meg, hogy többszörösen hasadt személyiségzavara van, amiről ő nem tud. Ennek a következménye az, hogy vannak percek, órák amik teljesen kiesnek neki, de mivel már hozzászokott, ezért mikor jön egy nyomás a nyakában és elkezd fájni a feje, feljegyzi az akkori időt és amikor felkel döbben rá, hogy mennyi időkiesése volt. Furcsálja a dolgot, és az egyik komolyabb esete után felkeresett egy pszichiátert, aki ezután kezelésbe veszi őt.
Volt férjénél vannak a gyerekei, ikrek, egy fiú és egy lány, 10 évesek. Az orvos eleinte nem tudta mit kezdjen Sally-vel, de egyre többet beszélgettek és aztán jött elméjébe az ötlet, hogy a fúziót kéne alkalmaznia. Természetesen dr. Ash és Sally szerelmesek lesznek egymásba, viszont dr. Ash a munkája miatt nem kezdhet ki egyik páciensével sem.
Eközben Eliot és Todd is megkéri Sally kezét, azonban ő nemet mondd mindkét férfinek. A végén dr. Ash és Sally az utolsó terápián elbeszélgetnek és az orvos szerelmet vall Sally-nek aki viszonozná, de az orvos azt mondja, hogy várjanak még, mert még nem biztosak az Ötödik Sally érzései. Elköszönnek egymástól és dr. Ash ezt mondja: „Sally Porter, már teljes személyiség, büszke vagyok magára. Egy év múlva találkozhatunk."
Az író egyébként úgy írja le ezt a történetet, hogy mindevégig egy afféle szorongás és aggódás játszódik le az olvasóban. Az olvasóra van bízva, hogy fantáziája miként képzeli el az eseményeket. Roppant érdekes és elgondolkodtató könyv, a maga érdekes és izgalmas módján.

Egy kisebb ismertető a személyiségekről (amik remélem nem spoilerek):

1. Sally- Maga a főszereplő, aki szerény, szégyenlős, viszont kedves,
2. Jinx- Ő a legelső „levált" személyiség, de egyben a legrosszabb is; durva és erőszakos,
3. Derry- Ő a második személyiség, viszont Jinx-el ellentétben ő mindig vidám, megértő és derűs,
4. Bella- Ő a harmadik személyiség, telhetetlen csábító, a legfiatalabb személyiség, imád énekelni és táncolni,
5. Nola- intelektuális művészlélek, finom és kedves természetű, azonban gyakran kisérel meg öngyilkosságot.

Vélemény:
Nagyon összetett és jól megírt történet. Tényleg, csak ajánlani tudom, azoknak főleg, akiket érdekel az ilyesfajta téma; mint ahogyan engem is ilyenek érdekelnek.

Na drága Manók, ez lett volna mára, legközelebb egy filmmel jelentkezem. Addig is legyetek jól, további szép napot! 🧡

Ajánlásaim, NektekDär berättelser lever. Upptäck nu