Bölüm 14

36.7K 1.8K 115
                                    

Gabriel yarın savaşa gidiyordu. Üstelik çoktan akşam olmuştu. Zamanı o kadar azdı ki. Ve hala Lydya'ya söyleyememişti gideceğini. Nasıl diyeceğini bilmiyordu ki genç adam.Ne zaman söyleyecek olsa Lydya ona gülen gözlerle bakıyor ve anında vazgeçip,onu öperken buluyordu kendini.Gabriel çaresizdi.Ama mutluydu.Bu çok saçmaydı ama Gabriel çok mutluydu."Lordum yarın sabah erkenden gidiyoruz"diyen Colin'e baktı Gabriel. Colin'in yüzüde kendinden farksız değildi.İki genç adam ileride kılıçla dövüşen askerlere baktı."Bugün söylemeliyim Colin.Nasıl diyeceğimi bilmiyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum.Üzülmesine dayanamıyorum"dedi Gabriel çaresizce.Colin tam ağzını açıp bir şey diyecekken "Colin!"diyen sese döndü.Lucy koşarak nişanlısına geliyordu.Arkasıdanda yavaşça Lydya geliyordu.Colin ayağa kalktı ve kalkar kalkmaz Luciçy Colin'in boynuna atladı."Seni özledim"dedi Lucy sessizce.Yarın gideceklerini biliyordu.Ama ondan nasıl ayrılacağını bilmiyordu."Bende leydim"dedi ve ayrıldı Lucy'den o sırada Lydya geldi.Gabriel'in yanına oturdu yavaşça."Lucy'e söz geçiremiyorum.Hemen evlenseler iyi olacak"dedi isyankarca genç kadın. Gabriel onun bu haline gülmeden edemedi."Düşesim."dedi kollarıyla karısını sardı."Bu gece bekle beni tamam mı?"dedi fısıltıyla Lydya'nın kulağına.Lydya gülerek başını olumluca salladı.Önlerinde duran Colin ve Lucy'e baktılar.

Leonard hızla odasından çıktı.Tessa iki gündür ona yemek getiriyor ve hiç konuşmuyorlardı.Ama onunla konuşmak istiyordu Leonard.Onu tanımak istiyordu.Evet nedenini bilmesede Tessa'yı tanımak istiyordu.Bahçeye indiğinde Gabriel ve Colin'i gördü.Tabi yanlarında bulunan Leydi Lydya ve Leydi Lucie'yide gördü.Yanlarına gitti genç adam."Lord Leonard"dedi Gabriel anında ayağa kalktı."Lordum."dedi selam vererek Leonard.Lydya ayağa kalktı.Lucy'i kolundan tuttu ve "Biz gitsek iyi olacak Lordum"dedi.Gabriel memnuniyetle güldü.Karısını ne yapması gerektiğini iyi biliyordu.Bir Richard vakası daha istemiyordu Gabriel.Gerçi Leonard, Richard gibi değildi.Kadınlara düşkün olduğu söylenemezdi.

Lucy özlemle Colin'e bakıp üzgünce ablasıyla gitti."Lucy bu kadar üzülme yarın görürsün"dedi Lydya mutlulukla.Ama bilmiyordu ki.Gabriel ve Colin yarın yoktu.Belki aylarca ya da yıllarca olmayacaklardı."Abla birini çok sevsen ve o gidecek olsa ve sen gideceğini bilsen ona her şeyini verir miydin?"diyerek masumca sordu Lucie.Lydya gülümsedi."Gabriel'in gideceğini bilsem ömür boyu onu beklerim.Çünkü ondan başkasını düşünemiyorum.Onunla olmazsa kimseyle olmaz değil mi?"dedi Lydya.Lucy'de aynı durumdaydı.Colin'den başkası olamazdı hayatında.Her şeyini Colin'e vermek istemesi ayıp mıydı?

Tessa Lord Leonard'ın odasını temizliyordu.Bu adam fazla dağınıktı.Ve dengesizdi.Tessa'ya bir gülüyor bir somurtuyordu.Genç kadın ne yapacağını bilemiyordu işte o an.Leonard Gabriel ve Colin ile yarın savaşa çıkış saatini konuşmuş odasına geri dönüyordu.Etrafa bakıyordu yürürken.Gözleri neyi,kimi arıyorda bilmiyordu.Ya da bilmek istemiyordu.Odasına girdiği an dondu genç adam.Tessa tüm sadeliği ve doğallığı ile yatağı düzeltiyor birşeyler mırıldanıyordu.Tessa kapının kapanma sesini duyunca kafasını kaldırdı.Lord Leonard buradaydı erken gelmişti."Lordum temizleme işi-"derken Leonard sözünü kesti."Keyfine bak Tessa"dedi Leonard paravanın arkasına geçti.Tessa yatağı toplamaya devam etti.Yarın savaşa gideceklerdi.Lord Gabriel ve Lord Leonard.Aklına gelen soruyu hep merak etmişti."Savaştan korkmuyor musunuz?"dedi Tessa bir anda korkusuzca.Leonard kendine yöneltilen soruyla durdu bir an.Üst kısmını çıkarmış alt tarafı giyinik bir halde paravanın arkasından çıktı.Yavaşça koltuğa oturup Tessa'ya baktı."Hayır."dedi kısaca.Tessa şaşkınca adam baktı ve gözlerini kaçırdı.Neden çıplaktı bu adam?"Korkmuyorum çünkü bir nedenim yok.Geri dönmek için  bir nedenim yok."dedi Leonard kıza bakarak."Anlıyorum"dedi Tessa. Leonard ayağa kalktı hışımla."Anlıyorsun. Beni anlayan ilk kişisin"dedi yavaşça genç kadına yaklaşma başladı. Tessa bunun farkında değildi. "Bazen insanlar neden ararlar Lordum.Yaşamak için ya da ölmek için bir neden"dedi Tessa. Kolunu tutan el ile durdu genç kadın. Bakışlarını elin sahibine Leonard'a çevirdi. Leonard kızı tamamen kendisine çevirdi."Benim nedenim olur musun?Yaşam sebebim geri dönmek için umudum..."dedi Leonard gözlerinde alevlerin yandığına yemin edebilirdi.Tessa söylenenleri anlamaya çalışırken şaşkınca Leonard'a bakıyordu."B-Ben..."diyebildi sadece.Dudaklarında bulduğu dudaklar ile bedeni buz kesti.Leonard onu öpüyordu.Leonard kendine ne olduğunu anlamaya çalışıyordu.Belki Tessa'yı öperse içinde ona olan ilgisi biterdi ve onu öpmek için yanıp tutuşmazdı.Ama işler beklediği gibi gitmedi genç adamın.Öptükçe daha çok istedi.Çok çok daha fazla...

EsirHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin