13.

2.1K 202 38
                                    

Adriana

 – Znači, prokleta Santa Barbara! Ma jok, ovo je španska sapunjara. – Niki je sav u rasulu, dok Tinči samo odmahuje glavom.

Fuckin' Rosa Salvaje! Znači ne mogu vjerovati! Još će se pojaviti Dulcina i Candida da zapapre stvar. Jesi li provjerila da ta cura nema neke lude sestre?

– Ne zanima me ona Tinči! Jednostavno pokušavam da se držim toga da me nije briga. Luka je ne voli... Mislim...

Fuck that! Je l' je ne voli ili što?

– Joj Niki, ne znam. Ona je ipak bila njegova djevojka, vjerenica, ljubav, što ja znam. Ona je majka njihovoj kćeri. Ne vjerujem da je mrzi, samo...

– A u materinu! – Tina se zvekne po glavi. – Sad mi samo zvoni u glavi pjesma iz Rose Salvaje! Ti si kriva ljepotice! I još si baksuz na kvadrat. Taman pomislih da smo te konačno utopili i da si našla nekog za sebe, nekoga da se skrasiš kad ono, pojavi se zmija iz rupetine i eto opet nekog sranja.

– Neće biti sranja! Ne želim imati ništa s njom. Savršeno se dobro izbjegavamo ovih dana, a i vjerujem Luki. Znam da mu je stalo do mene, kao i meni do njega.

– Mamaaaa! – Olja dotrči do nas. – Tamo je Nina i njezina mama – pokazuje mi na ljuljačku gdje Jana sjedi i ljulja Ninu. – Smijem se ići igrati sa mavom Ninuškom? Ha, smijem vi? – jao živote.

– Pa ne znam mico kako će njena mama reagirati na to.

– Samo se hoću mavo poigrati sa bebom.

– Mila, njena mama nas ne poznaje dobro i možda ne bi bilo u redu. – joj kučeći pogled i obješen nos.

– Ma daj, Adri, pusti mog klinju – Niki ustane sa klupe. – Dođi Švrćo! – uzme je u ruke. –Želiš kod Nine? – ona kimne. – Onda idemo kod Nine! Što je nas briga što njena mater misli, ona je naša legica!

– Niki, jesi li siguran da želiš s njom u razgovor?

– Naravno! Baš je želim upoznati. See you, ribetine! Odoh upoznati Mrs. Bitch! – ode on sa Oljom u rukama, priđe zmiji pa joj pruži ruku i pomazi Ninu.

– Ah, stara vidi kako se cura smješka. Uopće ne djeluje k'o Zlurada!

– Misliš li da svi griješimo u vezi nje? Da je sada zbilja druga žena?

– Jok. Mislim da je to tipičan primjer vuka u janjećoj koži. Ne može se odjednom promijeniti netko tko je ostavio tek rođeno dijete i svog čovjeka zarad karijere. Smrdi čovječe dovde neki mulj... Nego, da promijenimo temu, kad je party kod Grofa?

– Večeras! Ostavit ću Olju kod stare pa idem s mirom. – ona izvuče iz torbe pozivnicu za dobrotvornu zabavu kod doktora Jakova.

– Trebam ići večeras.

– U superiška. Fensi - šmensi event.

– Neću ići stara.

– Kako, molim? Daj ne budi luda.

– Nemam pratnju. Za ovakav event trebam nekog otmjenog s malo kulture i stila. Ne mogu likove iz birca voditi na ovo. Ne želim kaljati uspomenu na oca. Zbog njega me Jakov i pozvao. Pošto nemam nekog finog tipa, ostajem doma.

– E, bogami ne ostaješ! Ovo ti je važno Tinči! Ne serendaj da nećeš ići. – uzmem mobitel pa nađem broj koji sam prepisala sa vizitke. Dorian Katić. – Imam ja jednog – Taman za ovu priliku– tipa.

– Jesi ti luda? Neću ići s nepoznatim tipom.

– Nije on nepoznat. Lukin je prijatelj. Sjećaš se, onaj tip iz knjižnice? Onaj seksi slatkiš? Ma ne brini! – već ga zovem, nisam normalna znam, ali on je savršen da bude Tini pratnja.

Imamo nas 🔚Where stories live. Discover now