Poglavlje šesto

3.5K 180 73
                                    

Pročitajte A/N na kraju, bitno je <3

Pročitajte A/N na kraju, bitno je <3

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


Mala je riječ sreća za mene nakon uspješnog posla. Ares je pristao da gospodinu Aganoviću prenese dobre vijesti. Ipak će mi firma sklopiti taj uspješni ugovor sa „Atlantom" i vjerovatno ću time biti u većoj poziciji u svojoj firmi. Zadovoljna tom zamisli sam se uputila kući poslije kahve. Ulazeći u kuću u susret mi dolazi Dalija koja je također imala osmijeh na licu.

„Otkud ti ranije?" Upitala sam i ostavila svoje stvari na namještaju.

„Aurelija, šest sati je. Došla sam prije sat vremena i iznenadilo me kako te još nije bilo." Nasmijala mi se dok sam ja zbunjeno pogledala na sat.

„Nije moguće da sam se ovako dugo zadržala." Pomrmljam idalje u nevjerici.

„Je li za to kriv Ares?" Podigne obrvu i pogleda me sa zlobnim smješkom.

„Bili smo samo na kafi, ali nebitno to sad, firma mi sklapa ugovor sa ''Atlantom'', možeš li zamisliti!?" Nasmijem se i odem u kuhinju da sebi napravim nešto za jesti.

„Drago mi je čuti to, ali sad mi pričaj kako ti je bilo na kafi?"

„Bilo je lijepo. Ispričali smo se, nije ni čudno što sam zaboravila pojam o vremenu." Prevrnem očima dok mi na usnama zatitra osmijeh. Dok sam iz frižidera vadila jagode i jogurt osjetila sam pogled na sebi i kihot od strane Dalije.

„Samo lijepo?" Upita dok se oslanjala na radni stol kuhinje.

„Da." Odvratim dok se na prste dižem kako bih dohvatila pahulje i suho grožđe. Uzimam zdijelu i kapak gdje sam počela križati jagode.

„Dokle ćeš predamnom glumiti da ti je baš svejedno da li si išla sa grčkim Bogom na kahvu ili jednim običnim poslovnim kolegom iz firme?"

„Dokle budem mogla." Nasmijem se i stavljam jagode u zdijelu te jogurt, nakon toga stavim malo pahulja i suhog grožđa te sve vratim na svoje mjesto.

„Nemoguća si."

„Preferiram riječ posebna, ali kako god." Vratim se nazad u dnevni gdje sjednem na kauč.

„I narcis si." Prevrne očima i sjedne pored mene.

„Narcis sam samo zato što znam da te takve osobe nerviraju." Narugam se i počnem jesti svoj mali obrok.

„Možeš me i nervirati nakon što mi napokon ispričaš kako ti je bilo sa Aresom!" Nasmijem se kada složi ljutitu grimasu. Odložim zdijelu na stol i okrenem se čitavim tijelom prema njoj dok je ona prekrižila ruke.

„Dobro, dobro nemoj me samo početi ubiati tim stavom!" Podignem ruke u zrak kao da se predajem i ona slegne ramenima i nasloni se od naslonjač.

„Čekaaaaam!" Prepričavam joj sve što se desilo dok smo bili na kahvi te i sve što se desilo poslije kahve. Naime, otpratio me do mog auta gdje smo još dvi-tri riječi izmjenili vezom završenog poslovanja i lijepo provedenog vremena na kafi. Približio mi se tad i zagrlio, po treći put i ponovo se nisam nimalo opirala nego uzvratila zagrljaj.

Kralj sloma [✔]Where stories live. Discover now