KONU 3: "Utanç nedir? Ne zaman oluşur?"

198 56 1
                                    

Medyada Bilge var. Güzel kız gerçekten.

#############

             Önceki Bölümden

"Hadi ya. Oyun bozanlık yapma. Bak ben söyledim" dedim Bilge konuşmayınca. Kimi sevdiğini gerçekten de merak etmiştim. Kim Bilge'nin duvarlarını yıkabilmişti? Birkaç saniye sonra beni yıkacak olan ismi söyledi.

"Kuzey"

---------

Aşk insana neler katar? Neler kaybettirir? İnsan aşkı için dostunu satar mı? Son bir haftadır düşündüğüm şeyler bunlardı. Bilgenin, Kuzey'e aşık olduğunu söylemesinin ardından bir hafta geçmişti. Tamı tamına bir hafta. Ne okula gitmiş. Ne de kimseyi görmüştüm. Arada bir gelen Bilge hariç. Bugünün pazar olmasının verdiği avantajla kendimi odama kapattım. Ta ki annem odaya girene kadar.

"Oğluşum ne yapıyorsun?" 

Oğluşum mu demişti bana? Ve annemim yüzünde büyük bir sırıtma mı var? Yoksa ben mi yanlış görüyorum? Ah! Tabi ya. Kesin bir şey isteyecek.

"Ne istiyorsun anne?" dedim bıkkın bir şekilde. Annem daha da gülümseyip yanıma yaklaştı.

"Tatlı yaptım. Süreyya teyzen çok sever. Biraz götürsene." 

Süreyya teyzemi? O bizden 6 sokak ötede oturuyor. Ayrıca Süreyya teyze yasaklı şahıs Kuzey'in babaannesi. Depresyondayım ben ya. Depresyondaki insana böyle de yapılmaz ki.

"Hayır." dedim. Kestirip atmak kolaydı. Tabi annemin şu an bana attığı acındırıcı bakışları saymazsak. Bu kadın nasıl polisti be! Evet. Bu arada annem polis. Bilgenin annesiyle aynı teşkilatta çalışıyorlar. Evvett. Bilgenin annesi de polis. Ve ikimizin de babası yok. Ne rastlantı dimi?

"Hiç öyle bakma." dedim. Ama hălă aynı şekilde bakıyordu.

"Götürsen ne olacak ki. Hem oğlu ve torunu da  Rusya'dan dönmüş." 

Bir bu eksikti zaten. Başımdaki belalar yetmezmiş gibi bir de Güney mi gelmişti? Annem bana öyle bakmaya devam edince yataktan kalktım ve ofladım.

"Tamam. Ver hadi." dedim.

Annemin odadan çıkmasıyla aynada yüzüme baktım. Bu kaç günde baya çökmüştüm. Yine de bir şey yapmadan annemin paketlediği tatlıları alıp Süreyya teyzelere gittim. Süreyya teyze 60'larında çok tatlı bir kadın. İki oğlu bir kızı var. Ayrıca beni de torunlarından ayırmazdı. Eskiden beri tanırdık birbirimizi. İki torunuyla da kapı komşusuyduk. Haldun amcanın oğlu Kuzey. Benim ilk aşkım. Ve de Demir amcanın oğlu Güney.. Ihh onu boşverin. Çok da önemli değil.

Sallana sallana nihayet Süreyya teyzenin evine gelmiştim. Kapıyı çaldım. Bir süre bekledikten sonra Süreyya teyze kapıyı açtı. Beni görünce gülümseyip sarıldı. Çok tatlı kadındı ya.

"Burak! Hoş geldin oğlum." dedi neşeyle.

"Hoş buldum babaannem." dedim sarılmayı sürdürürken. Küçüklüğümden beri babaanne derdim zaten.

"Geçsene oğlum." Yer açtığında geçip geçmemek arasında tereddüt ettim. Sonuçta Güney içerde olabilir dimi?

"Yok babaanne ya. Hem senin misafirlerin varmış. Rahatsız etmeyeyim."

"Aaaa! Ne rahatsızlığı evladım. Sen ailedensin. Hem Demir ve Güney evde değiller."

Tabi Süreyya teyze böyle der demez kendimi içeri attım. Biraz oturmaktan bir zarar gelmezdi. Ayrıca Güney gelmeden kalkardım zaten.

Aşkın KARMAŞIK Hâli [Gay]Where stories live. Discover now