33.

391 42 15
                                    

Ik ben nog nooit zo gelukkig geweest. Mijn ouders maken meer tijd voor elkaar vrij en praten weer met elkaar, waardoor de relatie een stuk beter gaat. Zelf ben ik constant met Joel aan het appen. Hij moet twee uur reizen naar school en in die tijd stuurt hij me veel lieve berichtjes.

Op dinsdagmiddag loop ik zelfverzekerder dan ooit het lokaal voor Engels in. Het voelt alsof ik de hele wereld aankan als ik op mijn plek ga zitten. Er is veel veranderd de laatste tijd.

Chandra ziet het en stoot me aan. 'Je straalt. Ik wist niet dat aubergines zo goed waren voor je huid.'

'Heel erg goed,' lach ik. In mijn ogen zal Joel altijd Auberginejongen blijven. Ook als we stokoud zijn en gerimpeld als courgettes zal hij me nog het meest aan aubergines doen denken.

Voor de klas schraapt meneer Van der Pol zijn keel. 'Dames en heren, de aandacht, graag. Ik heb de cijfers van jullie praktische opdrachten.'

Meteen is het een stuk stiller in het lokaal. Iedereen wil zijn of haar cijfer weten. De examens zijn al bijna en dit telt deels mee.

'Bettina Aarts, een zes komma een.'

Chandra rolt met haar ogen. Zij en Bettina zijn nog steeds geen vriendinnen en dat zullen ze nooit worden ook.

'Fleur van Bracht, een negen.'

Een negen. Dus het gerucht was waar. Ik heb nog nooit een negen gehaald voor een opdracht. Dat is ook een kenmerk van Asperger: ik ben veel beter in dingen leren dan in die kennis omzetten in de praktijk.

Chandra slaat haar armen om me heen in een stevige omhelzing. 'Gefeliciteerd! Je hebt het verdiend. Straks een ijsje om het te vieren?'

'Kan niet. Het is dinsdag, remember?'

'O ja, shit. Werken. Kunnen we daar niet onderuit? De baas is je vader maar.'

'Denk je dat ik van hem niet op mijn flikker krijg als ik niet op kom dagen? We gaan morgen wel ijs eten.'

'Dames,' berispt de leraar ons. 'De rest van de klas wil mij graag ook kunnen verstaan.'

Meteen houd ik mijn mond. Niet dat ik nog iets tezeggen heb. Mijn leven is toch al compleet nu. 

- - -

A/N Hiermee is het verhaal dan echt afgelopen. Volgende week zal er een nieuw verhaal online verschijnen. Hou mijn account dus vooral in de gaten als je niks wilt missen!


AuberginesoepWhere stories live. Discover now