Gölgeli Çağ

33 4 0
                                    

16 Nisan 2018

Ve merhaba! Mutluluk fısıldayan günlere uyandığımı bilmiyordum uzunca bir süre önce. Öyle ki tabiatın güneş ile anlaşmasından bir haberdim, cemrelerin tek tek yeryüzü ile buluşmasını dahi kaçırmıştım. Ta ki o ana kadar... Onu görene kadar... İsmini öğrenene, nerede çalıştığını, nasıl insanlarla iş birliği yaptığını görene ve sesinin o tok tonunu iliklerime kadar hissedene kadar...

Çağ atlamıştım. Melodi Çağı demiştim ismine de.

***

20 Nisan 2018 Gündüz

Haberlerim taptaze! Bugünden itibaren gazetenin bu köşesi yazısı gönderdiğim sürece benim. Benim yazmaktan zevk aldığım kadar okurlarım da umarım okumaktan zevk alıyordur. Sizinle olmaktan mutluyum.

Gölgeli Melodi...

***

20 Nisan 2018 -Akşam-

Çevrim içi oyunlardaki gibi hissediyorum kendimi. Aşka düştüğüm ilk zamanlarda, herhangi bir yerden gelecek izi beklerdim. Onu bana gösterecek, hatırlatacak minik mi minik bir umut kırıntısı bile yeterdi bana. Ama görünen o ki zaman geçtikçe benim aşkım da büyüyor. Yetemiyor hiçbir şey bana. Hatta yetmemesi yetmezmiş gibi kendimi dışarıda buluyorum. Gezmekten çok hoşlansam da evimin güvenli sınırlarına sığınmayı severim oysaki. Şimdiyse...

Ah! Yine dışarıdayım. Konum belirtmem gerekirse onun yönetim kurulu başkan yardımcılığını yaptığı şirketin hemen dışında... Şehrin içine yerleştirilmiş, bir orman minyatürünün ortasındaki fıskiyenin yanındaki bankta oturuyorum. Belki Gölge'mi görürüm diye...

Ancak her zaman biz insanların istediği gibi olmuyor hayat. Ne yazık ki...

Çağ atlayan miladım, hızını kesmeden yenisini buldu. Gölge'li Çağ'a girdik. Çünkü onun çıkış saatinde, Gölge'yi biriyle gördüm. Yek vücut olmuş halde mi demeliyim yoksa?

Bahar bu kadar kısa mıydı normalde de?

***

"Telefonuna bakıyor musun hiç?"

Ellerimi cebime soktum. Sıkkın bir mimiğimin olduğuna eminim ama karşımdaki kız bunu anlamakta her nedense güçlük çekiyor.

"Seni çok sevdiğimi ve affedilmek istediğimi defalarca yazdım sana. Adam olan, bir kere yanıt verir." Ağzında gevelediklerini söylemeye başlayacaktı, biraz daha sabır. "Olumsuz bile olsa..."

"Mineciğim..." dedim, demez olsaydım.

"Canım cicimli konuşma benimle!"

"Mine Hanım..."

"Ha şimdi de hanım oldum öyle mi? Kalbimi kıracağın başka şekil kaldı mı?"

Kışkırtmaya çalışıyordu beni. Bir yerde başarıyordu da.

"Mine! Seninle duygusal anlamda bir yakınlığımızın olmadığını her seferinde sana söylemişken ve sen bunu biliyorken, önüne gelen herkese sevgili olduğumuzu, yakında evleneceğimizi, o magazinci arkadaşlarınla bunu tüm mecralara yaydırmışken senin mesajlarına ne diye cevap vereyim? Kaldı ki..." Gözüme bir siluet ilişti o sırada. Tanıyor gibiydim ama... Önemsemedim. Ciddiyetimi bıraktığım yerden aldım.

"Mine... Seninle evlenmeyi bırak, sana mesaj yazmaya bile tahammül edemiyorum. Lütfen beni zorlama artık." Yanından geçip gidecekken durup yüzüne baktım. "Her fırsatta şirketime gelip de asistanımı ayartmaya çalışma. Sana yemin ederim, o kızı da seni de kapı dışarı edecek çözümler üretirim ve sen buna pişman olursun." Döner kapıya doğru yürümeye başladım. Yeterli olduğunu düşünüyordum. Sözlerimi sindirmesi için de istediği kadar süreye sahipti. Beni ilgilendirmiyordu bundan sonrası. Fakat yanılmışım.

Topuklu ayakkabılarının o sinir bozucu tıkırtısı dibimden gelmeye başladı ve dışarı çıkacağım bölmeye kendini attı. Ne derlerdi? Bela geliyorum demez mi?

"Benden öylece kurtulmazsın Eldem Bey!" Kati duruşumun değişmeyeceğini söylemek için vakitsizdim. Çünkü Mine üzerime atlamıştı. Dışarıdaki şak şaklayan fotoğraf makineleri de cabası... Allah kahretsin! Dudaklarımdaki dudaklarından tiksiniyordum.

***

22 Nisan 2018

Değerli Okurumuz,

Yazarımız Gölgeli Melodi, bugünden itibaren sizleri yanıltmak istemediği için yazmaya ara vereceğini bize iletti. Onun yazılarını seviyorsanız ve bundan memnunsanız lütfen Gölgeli Melodi'ye bunu yorumlarınızla gösteriniz. Yönetim Kurulu olarak Gölgeli Melodi'yi aramızda görmek istiyoruz.

Sevgiler...

Gazete Yönetim Kurulu

Neler düşünüyorsunuz kurgumla ilgili? Merak ediyorum. Deli gibi heyecanlanarak yazıyorum ve yazarken beynimi durduramıyorum. Uzun zamandır hissetmediğim duygular bunlar.
O yüzden okuyorsanız fikrinizi belirtin olur mu? 😊

Gölge'niz...

GÖLGE'li MELODİHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin