Λεπτές Ισορροπίες

437 52 375
                                    

Οι Γίγαντες.

Τα πλάσματα που γεννήθηκαν από τα γεννητικά όργανα του Ουρανού, όταν τα έκοψε ο Κρόνος και τα πέταξε στον Ωκεανό. Πολλές σταγόνες αθάνατο αίμα έπεσαν στη Γη κι από εκείνη ξεπρόβαλαν αυτοί. Τεράστια όντα κι αποκρουστικά· από τη μέση και πάνω άνθρωποι, από τη μέση και κάτω φίδια, με φτερά δράκου και μαλλιά που κατέληγαν σε φιδοκεφαλές. Ήταν απίστευτα χειροδύναμοι, μεγαλόσωμοι και σκληροτράχηλοι, περισσότερο από τους Θεούς. Και σα να μην έφταναν αυτά, επρόκειτο για τα πολυπληθέστερα θεϊκά όντα, κρατώντας στα χέρια τους καλοακονισμένα και μακριά δόρατα. Υπέρθυμοι κι ατάσθαλοι στον χαρακτήρα, σχεδόν εκατό στον αριθμό και τρομεροί. Η μάνα τους η Γη, αφού τους γενηηςε στην Παλλήνη της Χαλκιδικής -σημερινή Κασσάνδρα- τους άφησε ελεύθερους να περιδιαβαίνουν πάνω της, ώσπου έληξε η Τιτανομαχία και από τότε την έτρωγε ο πονος. Είχε βοηθήσει η ίδια τον Δία να νικήσει, αλλά δεν άντεχε η μητρική της καρδιά να βλέπει τα βλαστάρια της τους Τιτάνες να μαραζώνουν στα μπουντρούμια του Ταρτάρου. Έτσι, άφησε κάμποσα χρόνια να περάσουν, μερικές χιλιετίες, ώστε να πιστέψουν οι Θεοί ότι ήταν απαλλαγμένοι από εχθρούς και τότε κάλεσε τους Γίγαντες και τους διέταξε να συντρίψουν όλους τους Θεούς. Τους υποσχέθηκε, μάλιστα, τις Θεές για γυναίκες τους. Στον Πορφυρίων υποσχέθηκε την Ήρα, στον Εγκέλαδο την Αθηνά, στον Χθόνιο την Αφροδίτη, στον Πάλλαντα τη Δήμητρα, στον Μίμαντο την Εστία, στον Πολυβώτη την Αμφιτρίτη, στον Κλύτιο την Εκάτη και στον Αρχηγό τους, τον Αλκυονέα, την Άρτεμη, διότι αυτή ήταν η αγριότερη από όλες.

Η Γιγαντομαχία ξεκίνησε στη Χαλκιδική, τη γενέτειρα των Γιγάντων κι αυτό δυσκόλεψε τα πράγματα, διότι οι Γίγαντες σαν έπεφταν πληγωμένοι στη γη που τους γέννησε, γιατρεύονταν αυτόματα. Επιπλέον, η Γη είχε μεριμνήσει και τους είχε ποτίσει ένα βοτάνι που τους έκανε άτρωτους στα θεϊκά όπλα.

Η πρώτες μάχες κατέληγαν ισόπαλες και απόλυτα καταστροφικές για τη γη. Οι Γίγαντες δεν αρκούνταν στα δόρατά τους κι έτσι ξερίζωναν βουνά ολόκληρα και τα πετούσαν στους Θεούς, ή άλλοτε δέντρα που τα λαμπαδιάζαν και τα εκτόξευαν φλεγόμενα. Χάθηκαν οροσειρές, νησιά βυθίστηκαν και αναδύθηκαν, ενώ σηκώνονταν τόση πολλή σκόνη που θόλωνε τα πάντα.

Τότε, οι άνδρες Θεοί επέτρεψαν στις γυναίκες να μπουν επιτέλους στη μάχη. Μέχρι πρότινος φοβούνταν για εκείνες, μια που η ίδια η Ήρα είχε τραυματικό παρελθόν με τον Γίγαντα Ευρυμέδοντα. Επρόκειτο για τον πιο αδίστακτο και γιγαντόσωμο από όλους τους, που την είχε δει παιδούλα ακόμη στον Κήπο των Εσπερίδων που μεγάλωνε και την είχε κάνει δική του χωρίς τη θέλησή της. Από εκείνη την θεόργιστη ένωση -έλεγαν οι κακές γλώσσες- γεννήθηκε ο Προμηθέας κι όχι από τον Τιτάνα Ιαπετό και την Ωκεανίδα Κλυμένη.

Ο Πόλεμος Των Τεσσάρων #Starterliste21Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα