prolog

2.9K 83 4
                                    


SUN PAW

,,Sun Paw...Neboli Sluneční Tlapa. To je jméno naší smečky. Ptáte se proč zrovna ,,Sluneční Tlapa?" Podle našich učebnic se náš tak zvaný zakladatel jmenoval právě Sluneční Tlapa. V té době šlo ještě o indiány...

Vede nás vůdce. Alfa Rufus. Ale jménem mu smí říkat jen ti vyvolení. O kousíček pod ním je v naší hiearchii Luna Ramona. Ikdyž co si budeme povídat, ve vlčích smečkách jsou víš postavení vlci než vlčice. Ale náš Alfa s Lunou nám vládli jako královský pár.

Hned pod nimi je Beta Alfred. Druhorozený syn minulého Alfy a Rufusův bratr. A pak dvě Omegy. Jedna byla Doriss, Rufusova a Alfredova sestra. A ta druhá Mall byla zase sestrou Ramony.

Hned po nich následovali lovci, pak hraničáři, poslové a vyzvědači, ochránci, strážci mláďat, zdravotníci, kuchaři, oděvníci. A pak dvě lidské bytosti. Zpravidla muž a žena jimž můžeme věřit, a kteří by se nám v jistý případech mohli hodit.

Nedivte se že máme ve smečce tak málo členů. Mezi všemi smečkami se považujeme za jednu z těch menších. Nicméně nemáme jeden společný dům nebo zámek. Naše území bylo vcelku velké a podle lidských zákonů by se náš pozemek táhl přes les dál i do luk. A na tak velkém vlčím pozemku měla každá vlčí rodina svůj domek. Nojo, uznávám...na našem území máme tolik místa jen proto že je nás ve smečce tak málo. 

Alfa a Luna bydlí zpravidla v lese uprostřed, pod ochranou nás všech. No a dál? Žijeme v jednadvacátém století v částečné anonymitě před okolním světem. Což znamená, že abychom nevzbudili pozornost musíme chodit do školy a někteří z nás i do práce. No a čas od času musíme i navštěvovat nějaké lidská kulturní místa jako divadla, muzea, kina a akce jako koncerty a různé výstavy.

A jelikož, hlavně my mladí žijeme tak nějak ,,Jednou tlapou v lidském světe" vydupali jsme si i v našich rodinných domcích televize, počítače, mobily.....wifi. Každý by tak řekl že jsme úplně normální rodina. Ale to nejsme"

,,Skvěle Bree!" pochválila mě nadšeně babička Suzie když jsme dočetla svůj referát.


Ahoj. Mám pro vás nový příběh....tak snad se bude líbit. Potěší mě vaše názory.


Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
BRIANA It's my Home! My liveWhere stories live. Discover now