Part 7 //Middagen

38 6 0
                                    

,,Hej Maya" råbte hr. Lee ude fra køkkenet. ,,Tag pænt tøj på, vi får gæster til middag"
,,Skal jeg virkelig tage pænt tøj på?" Spurgte Maya. Mayas far gik ud i gangen, det hvor Maya stod. Han kiggede op og ned af hende. ,,Det tøj du har på, er fint nok" sagde han og smilte. Maya kunne ikke andet end ryste på hovedet af ham. ,,Hvem er det vi får på besøg?" Spurgte Maya.
,,Naboen" svarede han.
,,Altså dem jeg kan se fra mit værelse" spurgte Maya. Hr. Lee nikkede. ,,Kigger du på vores naboer, igennem dit vindue?"

,,Neejj" svarede Maya langsomt og kiggede uskyldigt op i loftet.


Det var begyndt at blive mørkt udenfor. Maya sad på sit værelse. Hun kiggede ud af sit vindue. Hun havde helt glemt at hun kunne kigge ind til naboen. Jacob sad i vinduet med en bog. Det så bare ikke ud som om han læste i den. Nogle bankede på hendes dør. Hun for sammen i chok. Døren åbnede og hendes far blev synlig i døren. ,,Gæsterne kommer om lidt" Sagde hr. Lee. Mays nikkede og gik nedenunder. Bordet stod dækket og med mad på. Nogle bankede på hoveddøren. ,,Åbner du?" Spurgte hr. Lee. Maya svarede ikke, men gik bare over til døren, som burde være svar nok. Hun åbnede døren op for dem der stod derude. Tydeligvis naboen. De bød hinanden velkommen og sagde at de bare kunne sætte sig, og tage noget at spise.

Alle sad ned. Stemningen var akavet. De voksne snakkede lavt, Maya sad uroligt på sin stol, og Jacob kiggede akavet ned i sin mad. ,,Hvorfor siger i ikke noget unger?" spurgte den ene nabo, som hed Kathleen. Ingen svarede hende. Hr. Lee sukkede og sagde ,,Kan i måske gå udenfor? Hvis i keder jer så meget" Maya og Jacob rejste sig op og gik udenfor, uden at sige noget til hinanden. Maya satte sig på trappen foran hoveddøren. Jacob gik bare rundt i haven. Han gik om i baghaven. Maya rejste sig op og gik over til havelågen. Hun lænede sig op ad den.

Efter et stykke tid kom Jacob tilbage. Han kiggede meget rundt. Han rettede blikket imod Maya, og smilte. Maya gengældte det. Han gik over til hende og sagde ,,Flot hus, og skøn have" Maya løftede øjenbrunende og sagde sarkastisk ,,Fedt samtaleemne. Var det træet der kom på det" ,,Ja, det var lige sådan, det forgik" Han stilede sig ved siden af hende. De kiggede begge på Mayas hus, som var foran dem. Jacob vendte sig om, med armene på kryds, og lagde dem på hegnet. Maya vendte sig også om, men lænede sig bare op af hegnet. ,,Skal vi gå en tur?" spurgte Jacob efter lang tids akavet stilhed. Maya svarede ved at åbne lågen. De gik ud på fortovet. ,,Hvor skal vi gå hen?" spurgte Jacob. Maya tænkte sig om. Hun vidste lige hvor hun ville hen. ,,Det er lang tid siden, jeg sidst har været nede ved floden"

,,Jeg har virkelig savnet det her sted" sagde Maya da de endelig var kommet til floden. ,,Var du har tit?" spurgte Jacob. ,,Ja, jeg var her rigtig tit med Mark. Og som helt lille, var jeg har meget med min far" Maya kiggede ud over floden. Selvom det var så mørkt at det næsten ikke var til at se. Så man skulle virkelig passe på med hvor man gik. De gik ned ad floden. Træerne omkring dem gjorde det ikke nemmere at gå i mørket. Efter at have gået i lang tid, var der noget der gik op for Maya ,,Vi glemte at sige til vores forældre at vi tog herhen" Maya begyndte at gå i panik ,,Rolig, jeg skal nok tage skraldet for det" sagde Jacob ,,Nej, min far skal ikke tro at det er din skyld. Så forbyder han mig at være sammen med dig" Jacob tog fat om skuldrene på Maya, hvilket fik hende til at slappe af. ,,Rolig, der sker ikke noget" ,,Du har ret" Maya begyndte at gå stille baglæns. Med et gled hendes fod. Hun væltede ned på siden og faldt ned i floden. Før hun kunne nå at gøre noget, havde strømmen allerede trykket hende langt ud. Hun prøvede at se om der var noget længere fremme, hun kunne tage fat i. Men der var intet. Hun kæmpede for at holde sig oppe. Hun begyndte at få ondt i armene og benene. Hun blev hele tiden trykket ned. Noget tog fat i hende. Hun begyndte at sparke. Hun kæmpede endnu mere. Men personen eller det, der havde taget fat i hende var for stærk. Maya måtte give op. Det gik op for hende, at hun blev trykket ind imod bredden. Hun kunne endelig mærke det kolde jord. Hun kiggede op. Jacob havde fat om hende. Han gav slip og lagde sig ved siden af hende. De begge to begyndte at hive efter vejret.

Maya og Jacob var driv våde, da de gik ind af havelågen til Mayas hus. Hoveddøren smækkede op, og tre forældre stod der. ,,Hvad har i lavet?" spurgte Jacobs mor bekymrede og løb ned til dem ,,Og hvorfor er i så våde?" ,,Vi var i floden" svarede Jacob. Hans mor så helt chokeret ud. ,,Hvorfor var i, i floden?" Jacob tøvede. Maya svarede før Jacob kunne nå det ,,Jeg faldt i. Jacob svømmede ud og reddede mig" Jacobs mor nikkede. ,,Jeg tager lige en alvorlig snak med dig" sagde Kathleen til sin søn. Jacob nikkede. Maya kiggede op på sin far, som stod i hoveddøren. Han rystede på hovedet af hende. Maya kiggede bekymret på Jacob. Han gengældte blikket. ,,Det er vist på tide, vi tager hjem" sagde Kathleen.

Livets drejningWhere stories live. Discover now