[3] Μοναξιά

609 94 44
                                    

Το ταξίδι μου ήταν πολύ λιγότερο κουραστικό απ' όσο περίμενα. Αν και δεν κοιμήθηκα σε καμιά από τις δυο διαδρομές, δεν αισθάνομαι κόπωση. Διάβασα, χάζεψα τα τοπία έξω από το παράθυρο, έκανα μερικές βόλτες ανάμεσα στα βαγόνια και συνάντησα κι άλλους που κατευθύνονταν στο Βουκουρέστι. Άλλοι ήταν σε άδεια και άλλοι νεοσύλλεκτοι, όπως κι εγώ. Κι άλλοι προσπαθούσαν απλώς να ξεφύγουν απ' την κυβέρνηση.

Όπως ακριβώς το περίμενα, αντεπεξήλθα στις προσδοκίες εκείνων που τέλεσαν την διαδικασία της διαλογής. Και μάλιστα ήμουν η πρώτη που επελέγη. Οι υπεύθυνοι με τοποθέτησαν επιτόπου στην ομάδα εντατικής δράσης λόγω της καλής φυσικής μου κατάστασης, και με ξεχώρισαν από το γκρουπ των υπολοίπων. Βρίσκομαι τώρα στο πίσω μέρος του στρατιωτικού οχήματος εκείνων που με ανέλαβαν, και, απ' όλους τους νεοσύλλεκτους, κατευθύνομαι μόνη μου προς την βάση του Βουκουρεστίου. Θα τοποθετηθώ σε διαφορετικό μέρος από τους υπολοίπους, μαζί με τους ολιγάριθμους εκπαιδευόμενους της εντατικής μονάδας δράσης.

  «Ωρόρα Λόντου» λέει αργά ένας από τους άντρες που με συνοδεύουν, με την φωνή του να προσαρμόζεται στα σκαμπανεβάσματα της καρότσας επάνω στις πέτρες. «Τυχαίνει να γνωρίζεις την Ήβη Λόντου;»  

  «Ναι, είναι η αδερφή μου».

Ο υπεύθυνος σηκώνει το βλέμμα του και με κοιτάζει μ' ένα χαμόγελο λίγο απορημένο και λίγο μπερδεμένο. Ψάχνει το πρόσωπό μου με τα μάτια του να αναζητούν την κάθε λεπτομέρεια, κι έπειτα καθαρίζει τον λαιμό του και στρέφεται ξανά στα χαρτιά του.

  «Έχω δουλέψει με την αδερφή του» μου λέει έπειτα από λίγο, αφότου σταματάει να ψαχουλεύει τον φάκελό μου. «Λέγομαι Γιάννης Παπαδάς. Είμαι συνταγματάρχης. Εγώ την τοποθέτησα στην εντατική μονάδα δράσης του Βερολίνου. Σαν εσένα είναι κι εκείνη. Η πρώτη που επελέγη στην διαλογή και με εξαιρετική ανταπόκριση στην εκπαίδευση. Έχει γεννηθεί με τον στρατό στο αίμα της. Είμαι βέβαιος πως θα αντεπεξέλθεις κι εσύ το ίδιο καλά».

Αν και είναι σκυμμένος επάνω από την χαρτούρα του, τον βλέπω να με κοιτάζει ακόμη. Το πρόσωπό του είναι αδύνατο μα στρογγυλό, και τα μάτια του μικρά και έξυπνα με ρυτίδες γέλιου στις εξωτερικές τους άκρες. Ένα περιποιημένο παχύ μουστάκι καλύπτει το δέρμα ανάμεσα στη μύτη και το πάνω χείλος του, που είναι διάστικτο με γκρίζες τούφες. Η στολή του είναι κλασική στρατιωτική αλλά πράσινη, όχι παραλλαγής, με δυο περίστροφα κι ένα κλομπ στην ζώνη του. Είναι δεν είναι σαράντα πέντε χρόνων.

Ποτέ πιο ΜόνοιΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα