NUM LK(NUM LOCK)

69 8 1
                                    

Numeric Lock veya Number Lock olarak açılımıyla bilinen Num Lock klavyenin sağ kısmında ter alan rakam tuşlarını aktif veya pasif hale getirmek için kullanı tuştur. Bilgisayarların klavyeleri üzerinde çoğu zaman iki yerde rakam tuşları görürüz. Bunlardan biri harflerin üzerinde yer alan rakam tuşları olurken bir diğeri ise klavyenin sağ kısmında yer alan Numeric Pad adını verdiğimiz rakam kümesidir. 

Num Lock tuşuna bastığımızda bu tuşları aktif hale getirip, rakamlara ihtiyacımız olduğunda bu kısımda yer alan sayıları kullanabiliriz. Şayet bu kısımdaki rakamları kullanmak istemiyorsak ve çalışmamıza engel olmasının önüne geçmek istiyorsak o halde tekrar Num Lock tuşuna basarak bu rakam kümesini üzerinde devre dışı bırakabiliriz.

Num Lock Kapalı Konumdayken; buradaki harfleri ok tuşları olarak kullanabilirsiniz. Örneğin Num Lock'un kapalı olması halinde 2 tuşuna bastığınızda bilgisayara aşağı yön tuşuna basılmış komutu verebilirsiniz.

 Örneğin Num Lock'un kapalı olması halinde 2 tuşuna bastığınızda bilgisayara aşağı yön tuşuna basılmış komutu verebilirsiniz

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
KLAVYE TUŞLARI (TAMAMLANDI)Where stories live. Discover now