HOME VE END

175 9 0
                                    

  Klavyede az da olsa kullanılan iki tuştan bahsedeceğim sizlere.Bu tuşlardan birincisi Home, ikincisi de End tuşudur.Bu iki tuş normal bilgisayar kullanıcıları tarafından kullanılmıyor olsa da bilgisayar başında çalışanlar özellikle yazı yazanlar için kullanılabilecek çok faydalı tuşlardır.İşte Home ve End tuşlarının kullanımı... 

Home Tuşu

Klavye üzerinde End tuşu ile yanyana yada alt alta bulunan Home tuşu çoğunlukla yön tuşlarının üzerinde bulunur.Bu tuşun üzerine de Home yazısı yazdığı için bulmanız kolay olur.Fakat bazı klavyelerde çapraz bir ok ile belirtilmiş olarak da bulunabilir.Home tuşu imleci satırın başına götürmekle görevlidir. Bu tuş da genellikle Word gibi kelime işlemcilerde kullanılır.

End Tuşu

End tuşu yukarıda söylediğimiz gibi Home tuşu ile birlikte alt alta bulunur.End tuşu ilk bakışta İmleci belgenin sonuna götürmek için kullanılan bir tuş gibi düşünülse de, aslında bulunduğunuz satırın sonuna ulaşmanızı sağlar. Benzerliklerinden dolayı Home tuşunun hemen yanına yerleştirilmiştir.

Not: Ctrl ve Home tuşlarına aynı anda bastığınızda, doğrudan açık olan belgenin en başına gidersiniz

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Not: Ctrl ve Home tuşlarına aynı anda bastığınızda, doğrudan açık olan belgenin en başına gidersiniz. Ctrl ile End ise, sizi belgenin en sonuna götürür.  

KLAVYE TUŞLARI (TAMAMLANDI)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin