4.Bölüm 2.Kısım

10.6K 580 73
                                    


     Ben geldim kuzular. Öncelikle hepinize hayırlı ramazanlar dilerim. Bölümümüz geldi. İnşallah beğenir yorumlarınızı eksik etmezsiniz. Bundan sonra en içten, güzel yorumu yapana ithaf edicem bölümleri. Hepinize iyi okumalar. Hepinizi öpüyorum. 

           Yazarın anlatımı

  Mustafa, Ayşe ile konuştuktan sonra evine gitti. Bir an önce annesi ile konuşmak, sevdiğine en kısa sürede kavuşmak istiyordu. Bu sefer geç kalmamalıydı. Ayşe'si bu kez onun olmalıydı.

  Aklındaki düşüncelerle eve girip annesine seslendi genç adam. 

 "Anne. Anne neredesin? Anne."

 "Buradayım oğlum ne bağırıyorsun?"

 Oğlunun seslenmesiyle mutfaktan koşarak gelen Neriman hanım, Mustafa'nın yüzündeki anlamsız sırıtmaya çözemedi lakin uzun zaman sonra gülmesi onu çok mutlu etti.

  "Anne.Annem. Çok mutluyum."

  "Ay hayırdır Oğlum. Allah daim etsin de ne oldu? De bakayım bana."

  "İstediğin oluyor annem. Sana gelin getiricem."

  "Ayy Allah'ım sana şükürler olsun. Bugünleri gösterdin bana nihayet. Kimdir oğlum kimlerden bu kız. Hemen isteyelim. Sana şöyle güzel bir düğün yapalım."

   Neriman hanım oğlunun yanından konuşa konuşa uzaklaşırken Mustafa'nın dedikleriyle olduğu yerde kalakaldı.

    "Anne. Evleneceğim kişi A-Ayşe."

    "Hangi Ayşe?"

    "Sevdiğim kız olan Ayşe anne. Hangisi olacak."

   Yanlış duyduğunu düşündü Neriman hanım. Oğlunu o kızla evlenemezdi. Kız bekarken istemiyordu, Şimdi dul haliyle onu evine gelin alacak değildi. Ne olursa olsun o kız evin kapısından giremezdi.

    "Sen kafayı yedin galiba. Ben milletin artığını gelin diye bu eve sokmam Mustafa. Yol yakınken çıkar aklın o kızı. Ben cümle alemin diline düşüp rezil olamam."

    Neriman hanım hızla odayı terk ederken Mustafa'nın sözlerini duydu ama açıkcası pek takmadı. Nasılsa oğlu onun sözünden çıkamazdı.

    Mustafa giden annesinin peşinden bakarken işinin ne kadar zor olduğunu fark etti. Annesi nedendir bilinmez Ayşe'ye Karşı hep ön yargılıydı. Şimdi durum daha beterdi. Ama bu sefer vazgeçmeyecekti Mustafa.Bu defa kimseyi dinlemeyecek Ayşe'yi yari yapacaktı. Gerekirse kaçırır yine artık ayrı duramazdı sevdiğinden.

   Mustafa ne yapacağını düşünedursun, Ayşe evde camın dibinde oturmuş dışarıyı izliyordu. Bir yandan hiç susmayan vicdanı, bir yandan Mustafa'nın dedikleri kafasını karıştırıyordu. Sevdiği adam ile evlenmeyi elbette istiyordu ama Cemal'in onun için yaptıkları, son anları aklına geldikçe yüreği daralıyordu. 

    Kızının dalgın halleri canını sıkan Melek hanım ne zamandır Ayşe'nin istemediği konuşmayı yapmak üzere genç kızın yanına gitti.

   Annesinin geldiğinin bile farkına varmayan Ayşe dalgınca dışarıya bakarken omzunda hissettiği el ile irkilip arkasını döndü. Kendisine üzgün bir şekilde bakıp yanına oturan annesini gören genç kız hiç tereddütsüz başını en güvenli liman olan anne kucağına koydu. Ne Melek hanım konuştu ne de Ayşe. Annesi kızının anlatmasını beklerken, Ayşe içindekileri anlatıp anlatmama konusunda tereddüt yaşıyordu. Nihayetinde 20-25 dakikalık sessizliği bozan Ayşe konuşmaya başladı. Ziraa daha içinde tutmak iste

AYŞE'M (Muhteşem Kadınlar 1)Where stories live. Discover now