4

37 5 0
                                    

Ahojte,

Po dlhom čase som tu znova s ďalšou časťou. Ospravedlňujem sa za to strašne dlhé čakanie, no radšej neskoro ako nikdy nie?  :)
Konečne mám inšpiráciu a čas tak dúfam, že aspoň niekoho bude moja práca baviť. Ďakujem ❤️

~~~
Keď mu do očí povedala, že ju zničil, nevedel ako má zareagovať. Nebolelo to vtedy len ju. On to už prestal riešiť. Bolo to dávno, bol mladým a hlúpym. Doteraz sa k tomu vôbec nevracal.

Po tom, ako odišla ostal len tak stáť na chodbe štadióna s vedomím, že večer s nimi ide klubu. Možno ani nepríde. Dúfal v túto možnosť, lebo fakt nevedel ako sa k nej má ďalej chovať. Chcel stretnutie s ňou oddialiť čo najviac. Má ju naďalej ignorovať, má byť naštvaný? A vlastne prečo by mal byť naštvaný? Dotrepe sa do jeho tímu spolu s ich minulosťou a on začína mať výčitky.

„Kde si bol?" Spýtal sa ho po príde do šatne Mitch a Matt len pokrútil hlavou na znak, že o tom nechce hovoriť. Avšak Mitch upriamil pozornosť viacerých hráčov a Matt na nich len rezignovane pozrel. Ostali tam už len Mitch, Austin, Jack, Chris a obranca Alex. „Čo chcete vedieť?" Položil im otázku a balil si veci do tašky. Kašľať na sprchu, osprchuje sa doma. Nemal ani najmenšiu chuť tu ostať.

„Všetko. Je očividné, že medzi sebou niečo máte, alebo mali?" Austin s úškrnom pozrel na Matta, ktorý si sadol na lavičku pod svoj dres a hlavu si vložil do rúk. Po chvíli ticha chalani pochopili, že tu ide o niečo viac a posadali si vedľa seba. Nechávali Matta nech začne sám. V jeho hlave sa prehrávali ich spoločné chvíle, keď boli ešte stredoškolákmi. Rozhodol sa, že im to povie. Doteraz to nevie nikto. Len on a ona. Dusili to v sebe a jej môže byť už jedno kto o tom bude vedieť. Je to predsa minulosť.

„Je to až tak vidieť?" Ironicky sa zasmial a pozrel sa hlavne na Chrisa, ktorý čiastočne niečo vedel. No aj tak bol ticho a počúval. Katie mu nič z toho nepovedala, netlačil na ňu. „Kámo, tie pohľady vás dvoch, ak by zabíjali, už by ste tu neboli." Zasmial sa Alex a ostatní s ním, dokonca aj Matt. „Vždy, keď sme ju stretli na chodbe ignorovali ste sa. Nechápem tomu." Jack trochu predbehol a všetci očakávali odpoveď Matta. Vždy, keď ju stretli na chodbe bol s ním Jack a nik iný.

„Ignorovali sme sa. Ako dvaja cudzí ľudia." Prosto odpovedal Matt, ale všetci čakali na rozuzlenie a ešte ani nepočuli začiatok. Vyzerali ako také kuriatka čakajúce na jedlo. Matt si to všimol a zasmial sa. „Nylander! Vyklop to už. Naťahuješ to jak tureckú telenovelu." Nervózne mu vyčítal Austin a Matt sklonil hlavu. Mal pravdu, bolo to zamotané.

„Chodili sme spolu." Jedna veta. Tri obyčajné slová. Jeden význam. A päť nadmieru prekvapených pohľadov. Matt presunul svoj pohľad zo zeme na nich a uchechtol sa. Presne toto čakal. Či už kvôli jej vzhľadu, nie žeby bola škaredá, ale jeho spoluhráči si myslia, že obľubuje blondínky. Od rozchodu s ňou bol iba na blondínky. Alebo kvôli tomu, že vzťahy neboli preňho. Taktiež odvtedy.

„Čo?" Ozvalo sa sólovo a Chris tomu nemohol uveriť. Myslel si, že si jednoducho neboli sympatickí. Bola pravda, že presne v čase kedy by spolu teoreticky mohli chodiť nebol doma. Chodil po Amerike a trénoval. Myslel si, že Katie len nemá rada hokejistov. „Začalo sa to asi keď ona bola na konci prvého ročníka a ja na konci tretieho. Trvalo to asi 2 roky. Možno menej. Rozišli sme sa, keď ja som už na strednej nebol a ona bola v maturitnom ročníku." Spomínal na tie chvíle, keď sa prvýkrát stretli alebo keď sa poslednýkrát strašne pohádali. Mrzelo ho to. No nechcel sa tým zapodievať.

„Prečo ste sa rozišli?" Zaznel Chrisov hlas z kúta miestnosti a mal na tvári kamenný výraz. Ak by Matt nebol jeho dobrý kamarát, aj keď s chybami, a produktívny hráč v tíme už by bolo po ňom. Katie sa určite musela trápiť a preto je taká aká je. Už vie aj dôvod jej nenávisti k hokejistom.

PLAY-OFF Where stories live. Discover now