27. Θυσία

143 24 0
                                    

      Στη μεγάλη αποθήκη επικρατούσε ησυχία. Ο Βάγκραντ κοίταξε τον Μπιλ. Εκείνος ανταπέδωσε το βλέμμα θαρρετά.

      Οι δίδυμοι, που ακόμη κρατούσαν τον Μπιλ, δεν αντιλήφθηκαν αμέσως τι συνέβη. Ο Μπιλ τίναξε τα χέρια του και τα αδέρφια εκτοξεύτηκαν λες και ένας δυνατός ανεμοστρόβιλος τούς σήκωσε από το έδαφος. Ήταν κωμικό δύο τεράστιοι άντρες να πέφτουν στο έδαφος από έναν φαινομενικά αδύναμο, νέο άντρα και τρομακτικό που τα μάτια του νεαρού έμοιαζαν να έχουν πράγματι αυτήν τη δύναμη. Οι δεμένοι φίλοι του παρακολουθούσαν ασάλευτοι. Ήταν πολλά όλα αυτά για να τα χωνέψουν μέσα σε μία νύχτα.

      Ο Μπιλ βρισκόταν ακόμα μέσα στο σώμα του, αλλά δεν μπορούσε να το ελέγξει. Στην αρχή τρομοκρατημένος και σιγά – σιγά εκστασιασμένος, παρακολουθούσε τις σκηνές ως απλός παρατηρητής, ακινητοποιημένος πίσω από το ίδιο του το πρόσωπο. Ήταν η μαριονέτα κάποιου άλλου. Κάποιου που προσπαθούσε να τους βοηθήσει.

       Η Φρίντα αναφώνησε και άρχισε να μουρμουρίζει σε μία άγνωστη γλώσσα. Ο Μπιλ βρισκόταν αρκετά μέτρα μακριά της. Σήκωσε το χέρι του σαν να έγνεφε στη Φρίντα να σταματήσει. Εκείνη συνέχισε να ανοιγοκλείνει το στόμα της δίχως να βγάζει ήχο. Η γριά έπιασε τον λαιμό της ανήσυχη πως δε θα κατάφερνε να αναπνεύσει ποτέ ξανά.

       Ο Βαγκραντ στεκόταν ακόμη μπροστά στην Ελπίδα και παρακολουθούσε τη βίαιη σκηνή δίχως να παρεμβαίνει.

       Πλησίασε το μακρύ νύχι του στο λαιμό της Ελπίδας. «Δεν περίμενα κάτι τόσο ριψοκίνδυνο από εσένα, Πρεσούλ» είπε με τη ψιθυριστή φωνή που έμοιαζε με ουρλιαχτό.

       Τα λόγια βγήκαν άλλη μια φορά από το στόμα του Μπιλ, μα δεν ανήκαν σε αυτόν: «Τελείωσε, Βάγκραντ. Άσε τους θνητούς και έλα να με αντιμετωπίσεις».

       «Πολύ ριψοκίνδυνο, πράγματι» συνέχισε ο Βάγκραντ και πίεσε το κοφτερό νύχι περισσότερο στο λαιμό της Ελπίδας. Η κοπέλα ξεροκατάπιε με δυσκολία. «Να μπεις στο σώμα του θνητού που επέλεξα για να με θρέψει... Πιστεύεις ότι με τόσο μίσος στην καρδιά του θα θελήσει να σε βοηθήσει;».

        «Πιστεύω ότι η αγάπη που τρέφει για αυτούς εδώ τους ανθρώπους είναι πιο δυνατή από το μίσος του για εσένα».

         Ο Μπιλ μπόρεσε να διακρίνει την αλήθεια αυτής της πρότασης κάπου μέσα στην ανακατεμένο σορό των συναισθημάτων του. Όμως ούτε ο Βάγκραντ έλεγε ψέματα.

Ο Λύκος Δεν Είναι ΝεκρόςΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα