New quest

285 6 0
                                    



*Percys pov*

Percy vaknade av att Annabeth skrek utifrån "Frukost sjögräshjärna".

Han sträckte på sig och såg att klockan redan var kvart i åtta, jäklar han hade försovit sig. Han drog på sig ett par jeans, kammade igenom håret med handen och tog första bästa tröja som inte luktade illa. Sedan snubblade han ut ur sin stuga för att möta Annabeth.

Annabeth stod och väntade utanför och försökte se sur ut men Percy såg att hon egentligen var på rätt bra humör eftersom hennes gråa ögon gnistrade ovanligt blå. Hon tog hans hand och började dra honom mot frukosten. "Har vi bråttom?" undrade Percy eftersom hon halvt sprang mot paviljongen. "Nej egentligen inte men Thalia är på besök och Keiron sa något om en viktig grej så..."

"Okej jag fattar. Vi får inte komma försent för då missar vi troligen något viktigt", fortsatte han.

"Exakt!" sa hon och log.

När de kom ner till frukosten delade de på sig för att sätta sig vid ett varsitt bord. Annabeth vid sina syskon och Percy ensam vid Poseidons bord. Han skulle precis börja äta på sina våfflor, blåa så klart, när Keiron stampade med hoven tre gånger i marken - bang, bang, bang. Rösterna tystnade och alla fäste sin uppmärksamhet på Keiron. "Mina vänner jag tror tyvärr att vi har fått en ny profetia".

Alltid med perfekt tajming, de hade precis fått lite lugn och ro efter kriget mot Gaia och såklart kommer en profetia och förstör lugnet. Percy hoppades på att han och Annabeth inte hade någonting med den att göra men med hans vanliga tur skulle det inte förvåna honom om den gällde dem båda. Han mötte Annabeths blick över paviljongen och var säker på att hon tänkte exakt samma sak.

"Rachel skulle du kunna läsa upp vår profetia", frågade Keiron. Rachel, som hade suttit vid Nico för att göra honom sällskap, reste sig upp och började gå fram mot Keiron. Hon harklade sig och började.

"Poseidon, Jupiter och Hades söner ska tillsammans med

Athena, Afrodite och Artemis döttrar resa till en värld guden håller gömd.

Tillsammans med tre mäktiga trollkarlar/häxor hindra eller fullfölja båda sidors fienders plan att resa sig.

Resa till Hogwarts de skall".

Det tog inte lång tid för lägret att förstå vilka personer profetian syftade på: Percy, Jason, Nico, Annabeth, Piper och Thalia. Percy förstod till och med den biten och han var inte direkt känd för att vara smart. Men vad han inte förstod var raderna om häxor, trollkarlar och vad var Hogwarts?

"Tystnad tack!" Keiron återtog uppmärksamheten "Jag antar att ni som nämns i profetian vet vilka ni är vi. Möt mig på kullen vid tre. Ni behöver inte packa något det fixar jag, se bara till att vara förberedda på att resa bort ett tag. Själv ska jag prata med Hekate och min gamle vän Minerva."

*Hermiones pov*

"Tänk vad roligt att gå ett till år på Hogwarts...", Hermione kunde se Harrys glädje när han pratade. Det lyste om honom "...och vi kommer gå i samma klass som Ginny!"

Hermione och hennes vänner hade precis fått reda på att de skulle få gå om sitt sjunde år på Hogwarts eftersom de missat så mycket under kriget mot Voldemort. Hon visste att Harry var överlycklig. Dels för att han skulle få gå i samma klass som Ginny men också för att han såg Hogwarts som ett hem. Det ända stället förutom Kråkboet där han kände sig hemma. Hon var jätteglad själv och hon var rätt säker på att Ron också var det även om han klagat om han skulle behöva stå ut med läxor ett helt år till.

New questWhere stories live. Discover now