Easter bonus I.

349 53 13
                                    

V Bradavicích se Velikonoce moc neslaví, proto neměl Draco šanci se o nich něco dozvědět. Jednou o zimních prázdninách, když se procházel po Londýně, viděl obchod, který byl v podstatě jedno velké vejce. Nějaké vejce viselo na klice, dalších pár nad dvěřmi, několik viselo na zdi a byla jich plná celá výloha. Draco se zamyšleně poradil s jablíčkem a usoudili, že vlastník obchodu má asi hodně slepic. Rozhodl se to prozkoumat a tak vešel dovnitř. Obchod vypadal zevnitř podobně jako venku, až na to, že pár vajec bylo pokreslených ješte bláznivěji, bylo tu spoustu umělých kuřat a dokonce živý králík v kleci. Nad pokladnou si všimnul Draco velkého nápisu "Velikonoce". Zamyslel se a rychle vytáhl z kapsy diář. Podle jeho výpočtů by Velikonoce měly být někdy na jaře a ne před Novým rokem.
„Přejete si něco, milánku?" ozval se nakřáplý hlas, který Dracovi připomněl vejce všude okolo. Byla to nějaká paní, která asi tento obchod vlastnila, protože její oblečení by krásně zapadalo do výlohy.
„Prosím vás, co to všechno má být?" zeptal se Draco.
„To jsou Velikonoce, zlatíčko."
Draco jen vykuleně stál a koukal do diáře.
„Nejsou Velikonoce někdy na jaře?"
„Musíme být připraveni!" zakřičela a odněkud vytáhla jakousi dlouhou věc ze dřeva, která byla zakončena barevnými papírky. Vyskočila zpoza regálu, rozeběhla se, ohnala se a plácla tou věcí Draca po zadku.
Ten vykvíknul jako nějaké prase, spadl, všechna jablka se mu vysypala a ženská zakřičela: „jé, ty se budou krásně pokreslovat!".
Draco se snažil vstát ze země, mezitím co ho ženská pořád mlátila. Vstal a povedlo se mu vytrhnout jí tu věc z ruky. Potom se pokusil posbírat si alespoň nějaká jablka a utekl s nimi a tím dřevem pryč.

Wooooowww, po tisíci letech jsem tu. Vím, že Velikonoce jsou až za týden, ale s mojí aktivitou bych nic nenapsala.😂😂
Doufám, že tu ještě někdo je a bude si to číst.. každopádně přeju krásný večer, noc, den, ráno... kdykoliv to čtete.😂❤️

DrappleWhere stories live. Discover now