Narozeniny

19 4 0
                                    

O měsíc později

Dneska je velký den. Eli má narozeniny. Mám pro ni připravená dvě překvapení. Vlastně tři. Svolal jsem všechny její kamarády, aby naše místo na pláži přeměnili na jednu velkou párty, kde to pořádně oslavíme.

Šel jsem za Eli do ložnice a probudil ji.

,,Dobré ráno lásko. Je čas vstávat, čeká nás velký den." usmál jsem se a dal ji pusu na tvář.

,,Kolik je hodin?" zamumlala.

,,Osm ráno."

,,Osm?! Taková nekřesťanská doba." zasmála se a zahrabala se zpátky do peřin.

,,Ne, ne ne ne ne. Žádný takový. Vstávej." řekl jsem a roztáhl žaluzie, takže do pokoje vtrhlo ostré světlo. Jen zamumlala a začala se vyhrabávat z postele.

Přišla do kuchyně, kde na ni čekaly lívance s marmeládou a čerstvým ovocem. Hned se pustila do jídla.

,,Venku svítí sluníčko, tak si nesmíme zapomenout sluneční brýle."

,,Kam půjdeme?" zeptala se.

,,To je překvapení." řekl jsme a usmál se.


Pohled Elizabeth

Nasedli jsme do auta a Luk mi zavázal oči. Nevěděla jsem, kam jedeme. Jeli jsme asi půlhodiny a pak Luk zastavil. Pomohl mi vystoupit z auta a sundal mi šátek z očí. Rozhlédla jsem se kolem sebe. Byli jsme na parkovišti krytém střechou. Nad i pod námi bylo ještě několik pater. Uviděla jsem Mickey Mouse namalovaného na stěně s šipkou, která směřovala doprava.

,,Jsme tak, kdy si myslím, že jsme?" zeptala jsem se nevěřícně.

,,Jestli myslíš, že jsme v Disney Landu tak ano, máš pravdu." usmál se.

Skočila jsem na něj a dala mu pusu a snad milionkrát mu děkovala. Pustila jsem ho a začala se těšit jak malé dítě. Hnala jsem ho ať si pospíší, ať toho stihneme co nejvíce.

Sjeli jsme dolů z garáží jezdícími schody. Už tam čekal vláček, do kterého jsme nastoupili. Bylo to všude tak barevné a veselé. Vláček nás dovezl přímo k centru dění. Prošli jsme velkou bránou a před námi se objevil celý Disney Land. Prošli jsme delší ulicí a byli na jakémsi kruháči. Byly tu čtyři "výjezdy" včetně toho, z kterého jsme přišli.

Jeden výjezd byl na Adventure, kde byli například Piráti z Karibiku nebo Indiana Jonse. Také různé horské dráhy nebo strašidelné domy. V této části byli spíše starší lidi, než malá děcka.
Šli jsme na Piráty z Karibiku, protože je mám fakt ráda :D Vešli jsme do velké budovy a nastoupili do loďky. Plavili jsme se po vodě. Ano, byla tam voda. Pluli jsme pod různými skalami, pod mosty ale i kolem lodí v životní velikosti. Vše vypadalo opravdu reálně. Kolem nás byli piráti a různě se hýbali. Ve vodě byli nainstalované trysky namířené směrem na hladinu. Ty v nepravidelných intervalech pouštěly vzduch na hladinu. Voda se rozvířila a připomněla tak dělo, které právě spadlo do vody. Toto byla spíš prohlídka. Žádný adrenalin. Dojeli jsme a vystoupili z loďky.
Šli jsme na jednu horskou dráhu, která se točila kolem světle hnědé hory. Trochu jsem pištěla a pevně se držela Luka.

Další 'výjezd' z jakéhosi kruhového obězdu vedl k velkému hradu. Všude kolem probíhaly malé holčičky táhnoucí své rodiče k nejrůznějším atrakcím.
My jsme tam moc dlouho nepobili. Spíše jsem si tam koupili cukrovkou vatu v jednom malém obchůdku. Jen jsme byli na jedné celkem cute atrakci. Jeli jsme v loďce po vodě a kolem nás byly všechny princeznovské pohádky od Disney. Lukovi se to moc nelíbilo a spíš tam šel s donucením. Ale když mám ty narozeniny, tak to pro mě udělal. Mám ho moc ráda a jsem nesmírně ráda, že to vše dopadlo dobře. Usmála jsem se na něj a dala mu z ničeho nic pusu.

It's a Life I Choose  [Probíhá korekce]Where stories live. Discover now