Geçmişin Tozları | 2 |

1.2K 59 80
                                    

Yağız Egemen gelen telefonla çalışma masasından kalkar ve ceketini askıdan alır. Odasından hızla çıkıp merdivenleri de aynı şekilde hızla iner ve arabasına atlayıp mekanına gider.. Upuzun karanlık bir koridordan geçtikten sonra mahzen gibi bir yere gelmiştir. Adamları onu görünce selam verip gülümser. Yağız Egemen onları yok sayıp getirilen kişiye bakar, adam tavandan asılmış elleri ile çırpınırken Yağız ona yaklaşmaya başlar.. En iyi adamlarından biri olan Erdal yanına gelir Yağız'ın.

Erdal : Yüce Yağız Egemen, bu adam bizden yüklü bir miktar para almıştır fakat zamanında ödeyememiştir, bu nedenle sizi buraya kadar çağırdık, ne yapalım?

Yağız Egemen, ceketini çıkarır ve Erdal'a verir, boynunu kütlet-ip  adama yaklaşır. Adam Yağız Egemeni görünce ağlamaya başlar ve yalvarır.

Adam : Lütfen Yüce Yağız Egemen, lütfen bana zaman verin.. Bakın çocuğum olacak lütfen onun üstüne yemin ediyorum ki getireceğim bir haftaya.. Yemin ediyorum Yüce Yağız Egemen!

Adamın bu konuşmasına sıkılan Yağız, adamın karnına sert bir yumruk atar, eli alçıda olanı kullanmıyordur. Adamın ağzından acı çığlıklarla Yağız Egemen daha da iyi hissediyordur ve bir kez daha geçirir.

Yağız : Şimdi söyle bakayım.. Parayı ne zaman getireceksin?

Adam öksürürken Yağız'a bakar.

Adam : Yüce Yağız Egemen, paranızı yarın getireceğim, sizden tek istediğim aileme dokunmayın..

Yağız adamın söylediği ile güler, adamları da onunla birlikte güler.. Yağız bir anda hepsini susturup adam geri döner.

Yağız : Sen akıllanmışsın! Aferin.. Ailenden bana zarar germez. Hadi koçum görelim seni!

Yağız son cümlesini söyledikten hemen sonra kahkaha atar ve ceketini alıp giyer. Islık çalarak mahzen gibi yerden çıkar ve o koridordan yine geçip arabasına ulaşır.

Hazan ve Sinan film izlemeyi bitirdikten sonra odalarına çekilirler. Hazan yatağa kendini attığında gözünün önüne gözyaşlarını silen adam gelir. Ufak bir tebessüm eder.

Hazan : Keşke seninle tekrar karşılaşsam Barış..

Hazan dediklerine şaşırırken gülmeyi eksik etmez ve yatakta tepinir, bu tepinme kısa sürer ve uykuya dalar..

Yağız Egemen, yatak odasına geçer ve içki dolabından viskisini çıkarır. Bardağını boşaltıp yudumlar.

Yağız : Barış Karaman olmak çok saçma! Yağız Egemensin sen! Kendini nasıl bir başkası olarak tanıtırsın! 

Kendine sinirlidir Yağız, bu nedenle içkisini duvara fırlatıp yatağa geçer ve kendini uykuya bırakır.

/Sabah 09.00/

Hazan, sabah ter içinde uyanır, gece kabus görmüştür. Aslında bu kabus değildir, bu yaşanmış bir kabustur onun için. Sürekli ailesinin ölümünü görür rüyalarında. Ama bundan iki yıl önce kesilmişken bu rüyalar neden bir daha tekrarlanır diye düşünür Hazan. Bir cevap bulamayınca kendini duşa atar ve bir güzel soğuk duş alır. Duştan çıkıp üzerine beyaz bir gömlek altına ise siyah bir pantolon giyer, saçlarını kurutur ve düzleştirir. Birkaç takı ile kendini süslerken dudağına da kıpkırmızı rujunu sürmektedir. Ve dışarı çıkmaya hazırdır. Odasından çıktığı gibi Hazan, Sinan ile karşılaşır, Sinan daha gözlerini ovuştururken ablasının bu görünüşüne şaşırır.

Sinan : Abla.. sen neden bu saatte böyle giyinik isin nereye?

Hazan kardeşinin bu sorgulayıcı tavrına gülümser.

Geçmişin Tozları | YağHazOnde as histórias ganham vida. Descobre agora