Kapitel 2: fortfarande onsdag

622 16 6
                                    

18:46 anlände Benjamin till artistmiddagen, som startade 18:45. Han var inte rädd för att komma sent egentligen, men han var rädd för att det inte skulle finnas några sittplatser brevid Felix. Mycket riktigt, när han kom dit satt Samir Badran på Felix ena sida, och hon den där tjejen Margaret på hans andra. Benjamin tog ett buttert andetag, och satte sig på Samirs andra sida där det fanns en ledig plats. Om du tror att det inte är så farligt och att Benjamin fortfarande kunde prata med Felix har du aldrig ätit middag med Samir Badran. Till middag serverades det köttbullar och potatismos, vilket var gott men upplevelsen förstördes totalt av att deras kypare var ingen annan än Fab Freddie.
"HOODELADIE, NU ÄR MELLO KÖTT BULLARNA SERVERADE" utropade han förnöjt när han äntligen gick. (Han är faktiskt inte värd att skriva ihop ord för, sorry). Efter en stund hamnade Benjamin i en spännande konversation med Mariette om Loreens roll som nationalikon men han hade hela tiden en gnagande känsla av att han kunde ha en ännu mer givande konversation med Felix.

Plötsligt ställde sig Viktor Frisk upp, och gick mot herrtoan. Vid dörröppningen vände han sig mot bordet. Då ställde sig Samir klumpigt upp, och började gå mot herrtoan. Märkligt beteende, tyckte Benjamin. Oavsett vad Samir och Viktor höll på med, så passade Benjamin på att flytta en plats till vänster så att han äntligen kunde prata med Felix.
"Tja Felix"
"Hallå Benjamin" fan. Benjamin borde förstått att tja var användt, över och klart med. Idiot.
"Tror du Samir kommer tillbaka snart, eller kan jag låna hans stol?"
"Viktor har varit en tease än sen de kom hit, så jag tror de kommer vara där inne ett tag" Benjamin förstod ytterst lite av det där svaret, men nickade och började prata om nåt, jag vet inte typ träd? Samtalet flöt på helt fantastiskt och de båda skrattade mycket. Efter sisådär två minuter kom Samir utrusande från toan, på väg mot sin plats. Benjamin gjorde sig redo att flytta på sig, men när Samir kom fram sa han bara
"Det är lungt bror, sitt kvar. Men kan du ge mig väskan som ligger vid dina fötter?" Benjamin kände efter vid sina fötter.
"Oj nä, jag tror ett bordsben står på väskan. Hurså?"
"Okej, kan du gräva i den då?"
"Visst, vad ska du ha?"
"Glidmedel" Benjamin rodnade till rejält när han hörde Samir säga det men sträckte sin hand ner i väskan och tog upp en liten flaska glidmedel.
"Tack bror" sa Samir och sprang mot toan igen. Benjamin kollade på Felix med en frågande blick, kinderna fortfarande röda.
"Brukar de...?"
"Visste du inte? Lägg av! För att svara på din fråga: ja, och inte lite heller."
Nu kom efterrätten, gudskelov var det inte Freddie som serverade den.
"Vill du snacka någonstans där det inte är en massa folk," frågade Felix plötsligt. Benjamin hade munnen full med chokladmousse, men kunde i alla fall nicka, för att sen svälja.
"Ja absolut, det låter ... Grymt"
"Kom till mitt hotellrum imorgon kväll," sa Felix och tog fram en penna. Han tog tag i Benjamins arm och skrev två nummer: ett rumsnummer och ett telefonnummer.

Det Är Inte Bara Tekniken Som Strular På Friends Arena: Benjamin x FelixWhere stories live. Discover now