63

11.5K 626 22
                                    

"Ahha, uyuyan güzel uyanmış" gamzenin kahkaha sesiyle gözlerimi usulca açtım. Konuşmak için agzimi açacagim sirada dudagimda ki baskiyla konuşamamıştım.

"Başımızı şişirme diye bantladım kusura bakma artik" gamze yanagimdan makas alirken yuzumu ondan uzaklaştırdım.

"Adem "

"Buyrun efendim"

"Siz dışarıda bekleyin etrafa göz gezdirin"

"Gamze hanım babanız"

"Babamın haberi olmayacak anladiniz mi hadi dışarıya" adamlar olumlu bir şekilde kafalarini sallarken disariya çıkmışlardı. Yerimde huzursuzca kıpırdandım.

"Hadi ama yorma kendini, Tanrim ne kadar da merhametli bir kızım" gamze alayla bakarken gözlerimi sinirle kapattım.

"Nerede telefonun montunda mı " soru işaretleriyle yüzüme bakarken egilip montumdan telefonumu çıkardı.

"İlk tahminde ne zekiyim"

"Tahmin et bakalım derincik şimdi ne yapayım" gamze elindeki telefonumu karıştırırken şifre koymadigim için kendime küfrettim. Ne hakla karıştırıyordu telefonumu.

"Savaşı arasam mı" sevdigim adamin ismini duyarken kalp atislarim hizlanmisti.  Acaba kaç saat geçmişti. Eminim bizimkiler beni merak etmiştir. Allahım ben buradan nasıl kurtulacaktım. Gözyaşlarım akmaya hazırken gamze yanıma yaklaştı.

"Ağlamak sana ne de yakışıyor öyle" dudaklarini buzerek sahte bir üzüntüyle bakarken  yerimde kipirdandim. Bu kızı öldürmek istiyordum.

"Sana bir sır vereyim hadi aramizda o kadar olay oldu şimdi"  dudaklarını kulagima getirirken uzaklaşacagim sirada saçımdan tutup kendine doğru çekti. Canım fazlasıyla yanıyordu. Göz yaşlarım akmaya devam ederken duydugum sözlerle donakalmıştım.

"Savaş benim yatağıma girmeden sana gelmeyecek derincik o benim anladin mı her bir hücresi bana ait" gamze kahkaha atıp geri çekilirken beynimden vurulmuştum. Ne iğrenç bir  kızdı bu. Gözyaşlarim yanaklarimi ıslatmaya devam ederken gözlerimi sıkıca kapattım. Bir an önce bu ruh hastasından kurtulmak istiyordum.
.........
Savaştan;
Kapının önünde dururken sinirden kuduruyordum. Derin kaç saattir telefonunu açmıyordu. Evine geldiğimde ise bu seferde kapı açılmamıştı. Bir kez daha kapıyı çalarken kapının açılmasıyla gözlerim buğlemi buldu.

"Siz de adet bu kapının geç açılması"

"Kadınlardan anlamıyorsun hiç alacakli gibi bir durmadın"

"Derin nerde?" sordugum soruyla buglem güldü.

"Senin yanındaydı ya" dediği şey ile kaşlarım çatılırken buglemin yüzü ciddileşti.

"Nasıl senin yanında değil miydi" buglem aniden içeri girerken ardından da ben girmiştim. Buglem telefonunu kulagina dayarken göz devirdim.

"Açmıyor telefonunu"

"Ama bana senin yanına gidecegini söylemişti"

"Ama gelmedi" bir anda bagirirken buglem geriye çekilmişti. Konu derin olunca sinirlerime hakim olamiyordum.

"Kusura bakma" buglem olumlu bir sekilde kafasini sallarken ensemi sıvazladım.

"Gizemle mi acaba" buglem soru işaretleriyle yüzüme bakarken beynim durmuş gibiydi.

"Bilmiyorum hiç birsey bilmiyorum ara gizemi" buglem telefonunu kulagina dayarken kafasini olumsuz sekilde salladi. Küfür savururken ensemi sıvazladım. Ne yapmalıydım. Ne yapabilirdim. Elim kolum baglanmis gibiydi. Sevdigim kadin ortalikta yoktu. Hayatta en korktugum seyi şu an yaşıyordum. Neredeydin derinim neredeydin sevgilim.
...
Yumrugumu duvara geçirirken tüm bakislar beni odagi altina almişti. Buglem ve gizem aglarken gözlerimi sıkıca kapattım.

STAJYER (TAMAMLANDI)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin