En ny start eller?

46 5 3
                                    

In genom dörren kommer jag och Mike, jag kollar runt och får inga blickar som vanligt. Det kanske ändå inte är en ny start? Jag är inte direkt den populära i skolan, jag brukar aldrig få tjejer efter mig. Men jag kräver inte det heller.

Jag går bort mot mitt skåp och tar ut mappen vi behöver till lektionen. Lektionen börjar om 5 minuter. Jag kollar bort mot Mike som kommer fram till mig med chockad blick. Han tar tag i min arm och vänder mig mot dörren in till skolan. Och ut kommer Alexia. Det verkar som att alla kollar på samma sak som mig.

Hon ser annorlunda ut, är det hennes hår? Eller kanske hennes kläder. Hon har på sig ett par vita tajta byxor och en tjock tröja. Hon har ändrats sen sist, nu kanske hon får fler efter sig. Bakom Alexia kommer dem populära killarna in. Dem kollar in Alexia noggrant.

Jag ska inte låta henne falla för en av killarna och sen bli förkrossad. Jag ska ta hand om henne och det måste jag göra nu på en gång. 

Ringklockorna ringer och alla elever går in till sina lektioner. Jag går in i klassrummet och sätter mig bredvid Mike, han kollar på mig med en orolig blick.

"Du Matthew?,jag tror det blir svårare nu när Isaac dreglar efter henne" säger Mike och kollar oroligt på mig sedan på Alexia. Jag sneglar över på Alexia och ser att hon sitter med en av hennes vänner och bakom henne så sitter Isaac och hans gäng. Jag kollar tillbaka på Mike och lägger armarna i kors och ger ifrån mig ett suck.

"Aa, detta kommer att bli svårt men jag måste få henne falla för mig så att hon inte blir förkrossad av Isaac" säger jag och kollar på läraren.

Jag ställer mig upp och ställer upp min stol. Lektionen var slut för idag, dagen gick snabbt och Mike och jag åt ute istället för maten i skolan. Läraren tackar för lektionen och låter oss gå.

Jag lämnar mina grejer i mitt skåp och går ut från skolan. "Vi ses imorgon" sa Mike och går sin väg hem. Nu var jag ensam på väg hem. Jag satte på mig mina hörlurar och lyssnade på musik. Plötsligt känner jag en hand på min axel, jag vänder mig snabbt och drar av mig hörlurarna. Framför mig står det en tjej med långt lockigt brunt hår, hon har mörk bruna ögon. Hon har på sig militär byxor och en svart topp, det sitter fint på henne. Hon håller i en skateboard och ler mot mig.

"Hej Chanel" säger hon och tar fram sin hand. "Matthew" svarar jag tillbaka och tar tag i hennes varma, lena hand och skakar om den.  Vi står tysta en stund och kollar på varandra utan att säga ett ljud.

"Jag har aldrig sett dig här förut" säger jag och kollar in i hennes ögon. Hon kollar ner på marken sen upp på mig igen. "Jag är ny här, jag flyttade in för en vecka sedan" svarade hon och låg mot mig så hennes leende syns. "Vart bor du då?"  Frågade Chanel innan jag hann säga något. "5 Kvarter ditåt" sa jag och pekade mot det hållet. Hon sätter ner sin skateboard och hoppar på den och börjar åka mot hållet jag pekade på. "Kom då vi kan ta sällskap, jag bor nära" skrek hon och vände sig om och kollade på mig.

Jag små springer bredvid henne och ler. Chanel var jätte trevlig och jag vill jätte gärna lära känna henne mer. Hon stannar och tar upp sin skateboard och kollar på mig med vänliga ögon.

"Det kanske låter konstigt men jag har varit här i en vecka eftersom att jag var rädd att börja i skolan och att vara helt ensam." Sa hon och kollade ner på sina händer som inte kunde sluta röra sig. Hon skäms och är rädd. " Det låter inte konstigt det är helt normalt" svarar jag tillbaka och ler mot henne.

"Du kan vara med mig" sa jag och tog tag om hennes händer och kollade på henne. Hon kollade upp mot mig och rodnade. "Tack" fick hon fram från hennes mun. Jag kollade bak mot mitt hus och släppte hennes händer. "Jag borde gå hem nu" sa jag. Och stirrade in i hennes ögon. "Jag med" svarade hon och kollade på mig. Vi stod stilla ett tag och kollade på varandra. Det kändes som timmar. "Men vi ses imorgon" fick jag fram och gav henne en snabb kram. Hon besvarade kramen och åkte iväg.

Jag öppnade dörren till huset och gick upp till mitt rum, jag tar av mig mina kläder och hoppar in i sängen. Jag tar upp mobilen och ser att klockan bara är 16:36.  Det plingar till i mobilen från instagram. Jag har fått en förfråga från Chanel. Jag kollar igenom hennes bilder och likar alla dem. Efter jag varit på min mobil lägger jag undan den och somnar.

Imorgon ska jag få träffa Chanel igen. Men vad händer med Alexia? Jag kan inte falla för två, jag känner knappt Alexia men det känns redan som om jag känt Chanel i månader. Jag hör svaga knackningar som väcker mig från fönstret och ställer mig upp snabbt och går fram till fönstret. Någon kastar stenar,  jag öppnar fönstret och ser...


Hej alla! Det är så himla roligt att skriva och jag hoppas att det är lika roligt för er att läsa. Snart kommer det en annan avsnitt håll ut! ;)

Dem sömnlösa nätternaWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu