new Chance()

34 4 6
                                    

Még aznap haza vitték a kórházból a fiút. Az orvosok megállapították, hogy semmi súlyosabb következmény nem keletkezett a verekedés miatt. Valentine egész haza úton csak aludt, vagy legalább is próbált, de gondolatai nem hagyták. Sam bocsánat kérése, Sally ahogy a nyakába ugrott... Álom szerű volt az egész. Mégis tudta, hogy nem volt az. Úgy érezte, lassan végre elfogadják. Ám nem ez volt az egyetlen furcsa dolog aznap. Mikor haza értek a fiú mobilja rezzent egyet. Felnyitotta mobilja záró képernyőjét, és meglepődve olvasta ezeket a szavakat:

Egy új e-mailja érkezett.

Kicsit habozott, nem emlékezett arra, hogy bárkinek megadta volna a címét az élete során. Megnyitotta az alkalmazást, majd hagyta, hogy szeme előtt elfolyjanak a szavak, és szépen lassan értelmezze minden egyes falaltot belőlük.

Kedves Valentine!
Nem tudom emlékszel-e rám, én vagyok Mathias. Annak idején egy szakkörre jártunk. Habár egyikünk se volt a társaság kedvence, érthető okok miatt, hiszen mi ketten voltunk a legjobb programozók.
Viszont elkövettem egy hatalmas hibát, aminek a helyre hozásában kérném a segítségedet. Nem régiben kifejlesztettem egy internetes chat alkalmazást, amely eredetileg csak egy honlap volt, de szerettem volna terjeszkedni, így e miatt hoztam létre ezt az alkalmazást. A lényege az, hogy szinte teljesen anonim módon lehet beszélgetni, csak egymás felhasználó nevét ismerik a beszélgető partnerek. Nincsen hagyományos értelembe vett keresési opció, nem lehet név alapján embereket keresni, hanem az alkalmazás maga választja ki egy algoritmus segítségével, hogy ki lesz a következő beszélgető partner. A felhasználók a beszélgetéseket "megjelölhetik", vagyis ha mind a ketten bele egyeznek, akkor a beszélgetés megmarad, és a kapcsolatuk elmentődik, így továbbra is képesek egymással kommunikálni, más különben törlődik a szerverről a beszélgetés 48 órán belül.
A gond az, hogy elhamarkodottan dobtam ki a piacra az applikációk, és csak alig három napra rá találtam egy fatális hibát, amit ha valaki kihasznált volna, az összes felhasználói adatot megszerezhette volna, ami alatt e-mail címeket, neveket, érdeklődési köröket és az egyén aktuális helyzetét kell érteni.
E miatt igazán megijedtem, és valamilyen megoldást kerestem, hogy ilyen soha többé ne forduljon elő. A megoldás a te segítséged lenni. Hiába akarnám tagadni, te vagy az egyik legjobb programozó, aki azonnal átszokta látni a helyzetet. Az lenne a kérésem, hogy segíts nekem. Legyél a béta tesztelőm és tanácsadóm. Bármi badarságot csináltam, nyugodtan leszidhatsz a szokásos stílusodban, és persze te is részesedni fogsz a bevételben, és minden formaságokban.
Ha nem szeretnéd elvállalni, az is teljesen rendben van, akkor megpróbálom egyedül megoldani.

Előre is köszönöm válaszodat!

Emlékezett Mathias-ra, és tudta jól, hogy ő tényleg képes ilyen elhamarkodott lépésekre. Nem kellett sokat gondolkoznia, mire beírta ezt az egy szót: segítek. Szinte utána egyből érkezett a hálálkodó levél, és egy link a program forrásához. Valentine még az nap regisztrált. Már a regisztrációs ablakban is volt pár kivetni valója, amit egyből meg is írt a másiknak. Nem volt túl nehéz a művelet: e-mail, jelszó, felhasználónév, érdeklődési kör és egy szerződés, amiben "eladod a lelkedet". A szerződést le is töltötte, majd elküldte anyjának, aki megígérte, hogy átolvassa. Amint ezzel megvolt azonnal ágynak dőlt és elmerült az álmaiban.

Aznap reggel nem az ébresztő keltett. Már húsz perce ébren lehetett, mikor telefonja rezegni kezdett. A tegnapi nap járt a fejében. Másodpercről másodpercre lejátszotta újra magában. A reggel, Sam testvére, az órák, az ütés, a kórház. Az arca még mindig fájt. Szeme környékén ott volt a lilás-feketés monokli, homlokán a kötés, ami haját eltartotta homlokától. Háta még mindig fájt, amikor megmozdult, ám ő mégis mosolygott. Nem zavarta a fájdalom, nem zavarta hogyan néz ki. Valahogy úgy érezte, itt teljesen tiszta lappal kezdhet. Felpattant, amit egyből megbánt a testébe nyilalló fájdalom miatt. Táskáját bepakolta, majd a földszinti konyhába sietett. Reggeli, öltözködés... A szokásos rutin, de mégis teljesen újnak érezte az egészet, mintha egy másik világba lépett volna.

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Nov 05, 2018 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Load("//Life.dll");Where stories live. Discover now