001

506 34 17
                                    

Doelloos dwaal ik rond in de kantine, zoekend naar iets interessant om te doen, denkend over onnuttige dingen. "Hey Lauren!" Zegt Pascale de uitbaatster van de kantine voor de Rode Duivels in het Koning Boudewijn Stadion. "Oh hoi!" Antwoord ik. "Je leek zo diep in gedachten verzonken, meisje?" Vraagt haar krakende stem bezorgt. "Oh, niets speciaals hoor." Zeg ik vluchtig en geef haar een glimlachje. Pascale is echt een aardig oma'tje, ja zoals je hoort is ze niet van de jongste. 79 jaar.

"Lauren! Kom zien!" Hoor ik vanuit de gang. Een bezwete Kevin (De Bruyne) komt de kantine ingelopen, met zijn hand palm het zweet van zijn voorhoofd vegend. "Wat moet ik zien?" Vraag ik mijn hoofd schuilhoudend. "Axel (Wistel) kan zijn nieuwe truc!" Zegt hij enthousiast en ik grinnik. "Je meent het?" Lach ik. Ik had nog een weddenschap met Kevin over hoe lang het zou duren tot Axel die truc zou kunnen, tenslotte oefende hij hierop al 4 maand. Kevin knikt en doet teken dat ik hem moet volgen. Hij neemt m'n pols beet en sleurt me mee door de gangen van het stadion.

Wanneer ik na alle lange gangen eindelijk een uitgang zie waar zonneschijn uitkomt haal ik opgelucht adem. Volgens mij heeft Kevin een totale omweg genomen in die gangen want geloof mij, van de kantine naar het veld duurt echt geen half uur. Hijgend loop ik achter hem aan. "Axel! Herhaal die truc nog eens!" Roept Kevin naar Axel die aan de overkant van het veld met de andere staat te praten. Hij knikt en doet dat spectaculaire ding. "Verloren!" Roept Kevin en steekt zijn tong uit. Inderdaad verloren, volgens mij ging hij nog een week langer eraan bezig zijn..

Ik neem met m'n laatste energie nog een klein loopje en spring op mijn broers rug. "Ah Lauren.." Kreunt hij geschrokken. "Hoi brooeeerrtje." Zeg ik me de nadruk op 'tje', niet dat Eden jonger is ofzo, hij is zelfs drie jaar ouder. "Wat heb je van me nodig?" Vraagt hij zijn hoofd naar achteren gedraaid om mij iets of wat te kunnen aankijken. Hoe kent hij m'n truc? "Twintig euro. Ik vrees dat ik zonet een weddenschap tegen Kevin verloren heb." Zucht ik. En hoor daarbij Kevin wat verderop grinniken waardoor ik droog mijn middelvinger naar hem opsteek. Ik hoor hoe Eden lacht. "Please..?" Smeek ik. "Allright, als je van m'n rug afgaat." Stelt hij voor. "Deal!" Roep ik en spring van zijn rug af.

Op verzoek van de trainer verlaat ik alweer het veld, irritant mens. Nee, hij is echt waar heel lief, hij voelt een beetje als een vader van me, aangezien hij overal is waar ik en Eden ook zijn, wanneer hij in het nationale team voetbalt natuurlijk. Maar af en toe kan hij streng zijn, en ik vind strenge mensen niet leuk. Oh god, hoor mij. Net een kleuter van 3jaar.

Ik schrik op als mijn ringtone door de kleedkamer galmt. Snel zoek ik het ding uit mijn tas en neem op. "Met lauren." Zeg ik en glimlach, daarna pas beseffend dat de persoon aan de lijn dat niet kan zien, ik geef mezelf mentaal een facepalm. Ja lap, dat had ik niet mentaal hoeven te doen de persoon aan de lijn kan dat toch niet zien. Lieve hemel Lauren nu is het genoeg.

"Heyyyy sunshine!" Hoor ik dan die oh zo bekende stem door de telefoon roepen, zijn typische Portugees accent is duidelijk hoorbaar. "Hiiii Neymar!" Lach ik blij door de telefoon. "Wanneer kom je eindelijk terug?" Zeurt hij. "Geen idee, na de worldcup?" Zeg ik meer vragend. "God.. Da's nog zolang." Ik lach. "Gast ik zie jou daar toch ook, dus in principe ben ik er binnen twee dagen." Zeg ik. "Oh dat valt mee." Lacht hij dan ook. "Idioot." Beiden lachen we tot de jongens de kleedkamer komen in gelopen druk pratend over de training met hun bezwete lichaam.

"Oh ik moet je laten, de jongens zijn juist klaar met hun training. Ik bel je later nog." Zeg ik snel. "Okay, bye!" Roept hij nog. "Bye!" Zeg ik lachend om zijn enthousiasme terug. "Oehhh boyfriend alarm?!" Zegt Vincent (Kompany) plagend. Ik kijk hem streng aan. "Sorry sorry." Lacht hij daarna en trekt zijn shirt uit. Lieve hemel het fantastische aan de voetbalwereld, die sixpacks. "Wie was dat sisss?" Vraagt Eden. "Neymar." Zeg ik met een glimlach. "Oeehhh." Roept Romelu (Lukaku) gevolgd door een fluittonndoor de kleedkamer. "Gasten. Er iets niets meer aan de hand tussen mij en Neymar dan tussen mij en één van jullie." Zeg ik verduidelijkend. "Ik zou het nochtans wel weten," lacht Dries (Mertens) "moest ik een meisje zijn en bevriend zijn met Neymar." Vult hij aan.

"Ach plaag mijn arme zusje eens niet zo." Zegt Eden en slaat zijn armen om me heen. "Urgh ga van me af je stinkt." Lach ik en probeer zijn gespierde armen van me weg te halen. "Je maatjes van Barca missen je." Lach ik naar m'n broer. "Oh, zeg dat ik hun ook mis." Grapt hij terug. "Allright." Lach ik en glip eindelijk uit zijn armen. Eerst douchen. Jullie allemaal trouwens. Lieve hemel die truitjes zijn kletsnat." Zucht ik terwijl ik ze mee neem om te laten wassen, ik weet anders toch niet wat te doen.

----

Hey hoi! Ik hoop dat jullie het wat vinden. Ik zelf ben wel een voetbal fan (vooral van Eden Hazard en Neymar.) lieve hemel Neymar is gewoon een beest. Maar hier is nog wat info over wat er allemaal anders is in dit verhaal dan in het echt. E

Eden Hazard is dus Nederlandstalig en niet Franstalig.

Met de andere voetballers van de rode duivels praat Lauren zowel Nederlands als Frans maar in het verhaal maakt dat geen verschil..

Eden Hazard is veel bekender dan hij in het echt is.

Eden Hazard heeft geen vrouw en geen kinderen.

Neymar heeft geen vriendin en geen kind.

Hazard heeft geen andere broers.

Hazard speelt bij Barcelona.

De namen. Aangezien het misschien irritant is dat er constant haakjes bijstaan is hier een lijst met de voornamen en achternamen zodat jullie (mijn meets lezers zijn Nederlands) hun misschien ook kennen.

Hazard -> Eden

De Bruyne -> Kevin

Kompany -> Vincent

Mertens -> Dries

Fellaini -> Marouane

Lukaku -> Romelu

Witsel -> Axel

Alderweireld -> Toby

Defour -> Steven

Mirallas -> Kevin

Origi -> Divock

Er zijn natuurlijke nog andere spelers maar die gaan niet voorkomen in het verhaal, dit is mijn favoriet elftal.

Hopelijk snappen jullie het een beetje, dit verhaal gaat eigenlijk plaats vinden tijdens het wk. (Dat pas voorbij is)

ALS ER VRAGEN ZIJN MAG JE ZE GERUST STELLEN! Het begin van een verhaal is namelijk altijd ingewikkeld. ;-)

Vertel me wat jullie vinden want ik ben nogal onzeker ;) xoxoCharlotte

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Aug 10, 2014 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Football // Niall HoranWhere stories live. Discover now