20. Δυσοίωνα συμπεράσματα

149 23 1
                                    


        Ο Μπιλ οδηγούσε δίχως να προσέχει τον δρόμο. Θα πήγαινε στα ξαδέλφια του να πάρει τα πράγματά του και μετά θα επέστρεφε σπίτι του να βάλει τις φόρμες του και να τρέξει, να κάνει τζόκινγκ χωρίς σταματημό. Θα γύριζε όλη την Αθήνα, θα έτρεχε και όπου τον έβγαζε ο δρόμος. Ήθελε να ξεφύγει από όλα αυτά. Αυτό ήταν το σχέδιο των επόμενων ωρών στριμωγμένο σε μια γωνιά του μυαλού του. Έμοιαζε με τη μόνη σωσίβια λέμβο στην τρομακτική δίνη των σκέψεων που τον κατέτρωγαν. Ο Μπιλ διαισθανόταν ότι τα σύννεφα που συσσωρεύονταν τόσον καιρό από πάνω τους, ετοίμαζαν καταιγίδα.

                                                                                                 ***

       Η Ντάλια τον πήρε τηλέφωνο το μεθεπόμενο βράδυ. Ακουγόταν προβληματισμένη.

       «Σε πήρα γιατί έχουμε νέα για το σάλιο που βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος... Υπάρχει ένα πρόβλημα. Το σάλιο αυτό δεν... δεν ανήκει σε άνθρωπο» είπε η Ντάλια. Ο Μπιλ ένιωσε το κινητό του να βαραίνει. «Το αίμα ανήκει σε ζώο» συνέχισε προβληματισμένη. «Και κανένα από τα θύματα δεν είχε κατοικίδιο».

       «Κι αυτό τι μας λέει;».

        «Ο Ξεκοιλιαστής είναι πιθανώς μέλος κάποιας σατανιστικής οργάνωσης που θυσιάζει ζώα».

       Το στόμα του Μπιλ άνοιξε διάπλατα. «Τρελάθηκε τελείως ο Σάκης; Αυτή ήταν η μόνη εξήγηση που μπορούσε να σκεφτεί;».

       Η Ντάλια απάντησε ήρεμα στον αδερφό της. «Απ' τη στιγμή που το σάλιο ανήκε σε κάποιο άγνωστο σαρκοφάγο ζώο, ναι, η μόνη εξήγηση είναι αυτή. Ο δράστης είχε πραγματοποιήσει τη θυσία αυτού του ζώου πριν σκοτώσει».

       «Και γιατί βρέθηκε σάλιο και όχι αίμα απ' τη θυσία;».

       Η Ντάλια κόμπιασε. «Αυτό δεν το ξέρω, Μπιλ... Εδώ που τα λέμε, δεν έχω ιδέα».

       Ο Μπιλ είδε με τη φαντασία του μέσα στα μάτια της αδερφής του έναν γεροδεμένο γύπα να διψάει για αίμα.

       Πώς μου ήρθε πάλι αυτό;

       Αποκλείεται κάποιος να είχε κάνει τόσες τέλεια σχεδιασμένες δολοφονίες, να είχε διαφύγει από την αστυνομία δίχως προσπάθεια και να ήταν τελικά τόσο αφελής ώστε να κυκλοφορεί με σάλια μετά από κάποια άσκοπη θυσία. Από τη μία έτσι δικαιολογούνταν οι τυχαίοι, δίχως κίνητρο φόνοι, μα από την άλλη η υπόθεση έμπαζε από παντού. Ο Μπιλ σκέφτηκε ότι ο Σάκης έχτισε την υπόθεση αυτή για την άγνωστη αιρετική ομάδα, μέσα στο αδιέξοδο που είχε εγκλωβιστεί. Και η αδερφή μου τον πιστεύει.

       "Ο Βάγκραντ χρειάζεται συγκεκριμένη διατροφή μέχρι να αναπτύξει την απαραίτητη σωματική δύναμη για να μεταμορφώσει το κατεχόμενο σώμα στη δική του μορφή".

       Στη δική του μορφή.

       Αυτά που βρήκανε ήταν σάλια πείνας, σάλια του ίδιου του δράστη, ενός μεταλλαγμένου ανθρώπου...

       Ήθελε να μιλήσει στην αδελφή του για τη Φρίντα. Δεν τον ενδιέφερε αν θα τον θεωρούσε ηλίθιο που πίστευε σε υπερφυσικές εξηγήσεις και όχι στην εξήγηση της αστυνομίας, μα έτσι τουλάχιστον θα άκουγε και άλλη μια γνώμη.

       «Ντάλια».

       «Τι;».

       Ο Μπιλ κόμπιασε. Μα τι κάνεις; μάλωσε τον εαυτό του. Πρόκειται να μιλήσεις για όλες αυτές τις υπερφυσικές μπούρδες; Ωραία. Πες ότι πιστεύεις τη γριά ή πες ακόμα χειρότερα πως είναι αλήθεια όσα σου έχει πει. Γιατί να το αποκαλύψεις στην Ντάλια που είναι στην λίστα των βασικών υπόπτων της Φρίντας;

       «Μίλα μου, Μπιλ. Τι έγινε;».

       «Τίποτα» είπε τελικά και έκλεισε το τηλέφωνο.

Ο Λύκος Δεν Είναι ΝεκρόςΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα