Zvláštní sen

6 2 0
                                    

Zatmí se mi před očima a já letím. Všude okolo mě se rozlévá červená barva...

,,Ty- ty jsi Gwendolyn... že ano?" Zeptá se mě roztřeseným hlasem dívka přibližně v mém věku...

,,Co-cože vaše vnučka?" Nevěřím jejím slovům. Ale zatím vše, co řekla byla pravda...

,,Co s námi bude dál?" Bojím se jeho odpovědi...

,,Nemáme šanci." Jeho slova mě píchnou na levé straně hrudníku... Nemáme šanci... Nemáme šanci... Opakuji si pořád dokola...
~~~
,,Crrr... Crrr" Zvonek! Uvědomím si, že to byl pouze sen. Rychlým pohybem se zvedám z postele a běžím se podívat k hlavním dveřím.

,,Už jdu!" Křičím cestou ze schodů.

Hned jak dorazím dolů, tak prudce otevřu dveře. Což hned poté zjistím, že jsem dělat neměla. ,,Au!" Zakřičí Shane a odklopýtá směrem dozadu. Začne se chytat za nos a já uvidím červenou tekutinu vytékající z něj. Bez toho abych něco řekla se otočím a utíkám do obýváku, kde vezmu kapesníky.

Když se vrátím, tak už Shane má celé ruce od krve. ,,Tady, utři si to" řeknu a podám mu balení kapesníků. ,, Moc se ti omlouvám. Já nevěděla, že budeš stát, tak blízko dveří." Řeknu zadýchaně a on se jen ušklíbne.

,,Klídek Gwenny, všechno je v naprostém pořádku." Snaží se mě uklidnit.
~~~

Po nepříjemné situaci se usadíme v mém pokoji na postel. Chtěli jsme si sednout na gauč v obýváku, ale hned jak jsem ho uviděla, jsem si uvědomila, že to není dobrý nápad. Všude na něm se povalovalo různé oblečení, včetně spodního prádla a kolem na podlaze ležely kapky bílé tekutiny. Ano, asi mé matce nevadí, že její dcera přesně ví na jakých místech to s nějakým cizím chlapem dělala. No fuj.

,, Proč jsi sem přišel?" Zeptám se na otázku, která mě už několik minut trápí.

,, Chtěl jsem se ujistit, že jsi v pořádku. Nikdo tě ve škole neomluvil." Odpoví mi Shane. Teprve teď mi dojde, že si to budu muset všechno dopsat a donaučit.

,, Aha. Není mi moc dobře. Mohla bych si od tebe půjčit sešity?" Zeptám se ho a podívám se do rohu na svou tašku. Leží opuštěná stále na svém místě. Pár mých sešitů je poházených okolo.

,, Samozřejmě. Tak to bys asi zítra nemohla jít ven co?" Už už chci odpovědět, že zase tak špatně mi není a že bych ráda šla. Ale dojde mi, že na zítra už plány mám. Párty u Kahlen. Bych na to skoro zapomněla. Ale mohla bych ho vzít jako doprovod...

,, Promiň, ale zítra pro jistotu zůstanu doma." Lhaní mi vůbec nejde a tak se modlím, aby si toho nevšiml. Raději půjdu sama, nepotřebuju, aby viděl další můj trapas.

,, Dobře, chápu to." Ufff. Oddychnu si v duchu. Ničeho si nevšiml.

,, Co budeme dělat?" Zeptám se ho po chvíli dívání se do prázdna. Vypadá to, že je hluboce zamyšlený, ale na to se ho nezeptám.

,,Ehm, jo jasně, tak třeba... Můžeme si zahrát takovou hru. Budeme si navzájem dávat otázky a každý z nás musí popravdě odpovědět. Chceš?" Na co by se mě, tak asi mohl zeptat? Žádný velký tajemství nemám. Zatím.

,, Ok, ale začni" oznámím mu a soustředím se na jeho otázku. Chvíli mu trvá než něco vymyslí, ale jeho otázka mě nijak nezaskočí.

,, Máš sourozence?" Zeptá se mě Shane.

,, Ne, nemám. Jsem jedináček." To, že to tak možná dlouho nezůstane mu už neříkám, přece jenom moje mamka žádné dítě zatím nečeká. Teda doufám. Ale snad není, tak pitomá, aby při každém pohlavním styku nepoužila ochranu. A nebo alespoň bere prášky.

,, Já mám mladšího bráchu. Teď ty" vytrhne mě z myšlenek Shane. Na co se ho mám zeptat? Využiju celkem normální otázku.

,, Jaký je tvoje nejoblíbenější jídlo?" Zeptám se a čekám na odpověď. Já osobně mám víc oblíbených jídel, i když asi vyhrává pizza.

,,Hm... Asi kuřecí řízek s hranolkami. Ty?"

,, Já preferuju pizzu" odpovím mu již vymyšlenou odpovědí.

,, Teď něco více osobního. Měla už jsi někdy kluka?" Tak touto otázkou mě trochu zaskočil. Bojím se mu říct pravdu, nerada o tom mluvím a nechci aby se mě dál vyptával. Můj nejdelší vztah trval kolem roku s klukem o ročník výš. Ben mi byl tou největší oporou než jsem zjistila, že mě podvádí.

,, Jo, měla. Měl jsi ty někdy holku?"

,, Jop" odpoví naprosto v klidu.

Nejoblíbenější písnička? Už jsi někdy byla úplně na dně? Tvůj nejoblíbenější film, kniha, den...? Takhle to pokračovalo do doby než Shanovi zavolal táta, že ho za chvíli vyzvedne u nás před domem.

~~~
Po tom, co Shane odjel, jsem ještě zavolala Kahlen pro bližší informace ohledně té párty. Pak už jsem se pouze připravila ke spánku a okolo půlnoci usnula.

•••
Ufff. Další kapitolka je tady!😱 Doufám, že se vám líbí a budu moc ráda za ⭐ nebo 🗨️. Děkuju, že čtete můj příběh a těšte se na pokračování 😊.

Eliska123a💕

Osudová minulostWhere stories live. Discover now