16. KAPITOLA

470 37 6
                                    

Rose

Myslieť si, že vydržíte s Malfoyom sedieť v jednej miestnosti, je jedna vec. Druhá vec je s ním však naozaj  sedieť v jednej miestnosti. Keď som vošla do ich izby, rýchlo som si našla miesto na jednej posteli, keďže vo vnútri už sedel Came, Al aj Dom. Dominique sa s Alom horlivo rozprávala o všetkom, čo sa dalo a mala som taký blbý pocit, že Came sa s Dom neustále snaží nadviazať konverzáciu. Vôbec sa mi to nepáčilo ale kašlala som na to. Čakala som kým ten tretí zmrd dojde.

Ako na zavolanie vyšiel z kúpeľne s uterákom šúchajucim si hlavu a keď ma uvidel, zastal. ,,Čo tu robí ona?!" Ukázal na mňa prstom.

,,Mohlo by ma vaše veľkomoženstvo neurážať aspoň tých pár minút v tejto zatuchnutej, smradľavej miestnosti?" Vybehla som naňho.

,,Moje územie, moje pravidlá. Vypadni!" Zhúkol po mne.

,,Kľudni sa človeče. Nechaj ju tu aspoň chvíľu a skús ju znášať, dobre? Chcem sa porozprávať so sesternicou." Snažil sa mu nahovoriť Al a ďalej pokračoval v rozhovore s Dom. Dom sa však dovtedy iba vyjavene pozerala na toto divadielko.

,,Toto je moja posteľ, ty suka. Mala by si zliesť, aby som od teba nechytil nejakú ryšavú chorobu." Až príliš sladko sa usmial a ja som sa postavila z "jeho miesta".

,,Radšej dostať ryšavú chorobu ako Malfoyov syndróm debility." Tiež som sa sladko usmiala a potiahla som Dominique za ruku. ,,Poď Dom, pôjdeme. S Alom sa môžeš porozprávať neskôr. Prepáč ale vo vzduchu, kde lieta fialová sprostosť, sa necítim dobre," vyšla som z izby a čo najrýchlejšie sa snažila dostať ku nám do klubovne. Cez obraz som prešla prvá a čakala som, kým sa Dom cezeň pretrepe. Vážne práve počujem hlasnú hudbu, alebo sa mi to iba zdá?

Keď som uvidela v akom stave sa nachádza klubovňa, až sa mi hlava zatočila. Niekto tu vo veľkom usporiadal párty a ja som sa ani nečudovala, keď ku nám došiel pripitý James a zavesil sa nám na plecia.

,,Dominique oslavujeme, že si tu a tí čo ťa nepoznajú, si užívajú párty. Ale neboj, za chvíľu ťa tu budú poznať všetci." Nemotorne žmurkol. ,,Mala by si si to vážiť. Toto," ukázal okolo seba s fľašou whiskey v ruke. "som usporiadal ja sám," Celý čas sa mu plietol jazyk a meno Dominique mu trvalo neskutočne dlho vysloviť.

,,Ó, to je skvelé James!" Zhíkla a začala tancovať do rytmu nejakej energickej pesničky. Chcela som ju zastaviť ale nech si tu svoj prvý deň užije. Dom je tak spoločenský človek, že to až bolí.

Obzrela som sa okolo seba. Všade okolo sa povaľovali buď prázdne alebo plné fľaše nejakého alkoholu. Každý si tu párty očividne užíval. Dokonca som zazrela aj Molly a Vi, ako sa natriasajú do rytmov z reproduktorov. Keď som prechádzala do svojej izby, po ceste som narazila aj na Roxanne a Lucy Weasleyovú, Mollynu sestru z Bifľomoru.

Toto není iba čisto Chrabromilská párty?! To znamená, že James určite pozval aj... Heh, nie nepozval, to by tu už určite boli, no nie?

Schody do mojej izby som brala po dvoch a hneď som sa zvalila na posteľ. Sakra, prečo je tá hudba tak nahlas?!
Toto bude dlhá noc.

***

Ak by sa ma niekto opýtal, prečo nechodím na párty, odpoveď by bola jednoznačná. Práve preto, čo sa deje tam vonku. Hluk, alkohol, smrad ale hlavne spitý kreténi.

Párty trvala zatiaľ dokopy možno iba trištvrte hodiny ale mala som toho už dosť. Knihu som hodila na posteľ a vyšla som z mojej izby. Vonku to bolo v plnom prúde. Dominique tancovala na stole, popri tom si popíjala z nejakej fľaše a rozlievala všade naokolo. O ňu sa obtieral Came ale čudujem sa, že ich ten malinký stolík udržal. Zvŕtali sa tam ako také húsenice. Pohľad som prehodila pod schodisko, kde sa Fred olizoval s nejakou hnedovláskou... Blé. Ďalší dôvod, prečo nenávidieť párty.

Pri obraze tučnej pani, James niečo šepkal nejakému dievčaťu do ucha. Nevidela som jej do tváre ale vlasmi mi až podozrivo pripomínala Vi. Kašlať na to, aj tak si to zajtra nebudú pamätať...

Zišla som zo schodov ale v tej tlačenici sa nedalo ani hýbať. Už som namierila vonku ale za ruku ma niekto schytil a stiahol ma na zem.

Spadla som na zadok, avšak vôbec ma ten pád nebolel. Ani som sa nedotkla zeme, pretože som dopadla na brucho niekomu ležiacemu na zemi. Dotyčný vydýchol vzduch z pľúc a snažil sa nadýchnuť. Keď som si uvedomila, že mu bránim v nádychu, ihneď som zliezla a pozrela som sa na páchateľa môjho pádu. Ležal tam spitý Malfoy a nekontrolovateľne sa smial. Iba som nad ním mávla rukou a stavala som sa na odchod.

,,Nie neodchádzaj, som tu taký osamelý," začal fňukať. So zvrašteným čelom som nadvihla obočie.

,,Robíš si srandu, Malfoy? Lebo podľa mňa tam tie dievčatá, čo po tebe totálne slintajú, sú očividne samé," skúsila som a dúfala, že ma nechá.

,,Ale ja nechcem s nimi byť," teraz mi pripomínal také malé šteniatko ktoré žobre o poškrabkanie za uškom.

,,Tak choď za niekým iným," poradila som mu. Bolo totálne jasné, že ten chalan mal v krvi najmenej tri promile alkoholu. Toto nemohol hovoriť z vlastnej hlavy.

,,Au!" Skríkol, keď mu Dorcas Brown stúpil na nohu. Hneď na to sa Dorcas otočil na mňa a zvolal: ,,Rose! Prečo netancuješ?" Stiahol ma na "parket" a až vtedy som si uvedomila, že tam hrá dajaký slaďák. Zavesil sa na mňa a snažil sa napodobniť niečo podobné tancu. Úprimne? Teraz by som radšej utrácala čas s Malfoyovým fňukaním.

,,Dorcas, ja netancujem..." Snažila som sa vymámiť z jeho zovretia.

,,Ále netrep, ide ti to skvele," Pochválil ma, pričom som iba stála na mieste.

,,Pusti ma," povedala som už vážne.

,,No ták, uvoľni sa," naklonil sa ku mne a ja som zacítila jeho smradľavý dych. Zrazu sa mi chcelo vracať.

,,Okamžite daj zo mňa tie ruky preč!" Vykopla som nohou dohora a mala som pocit, že som ho zasiahla priamo do jeho citlivého miesta. Zatiaľ čo sa tam zvíjal v bolestiach, chcela som utiecť spomedzi dav. Ibaže Malfoy sa ešte ani nepostavil zo zeme. Zrazu ma schytil za nohu a nechcel pustiť.

,,Vezmi ma zo sebou!" Kňučal. Premerlina, čím som si toto zaslúžila?

,,To by si sa najskôr musel postaviť zo zeme, nie?" Snažila som sa neznieť podráždene, ale môj tón hlasu sa vyjadroval celkom jasne.

,,A ako keď mi stojíš na svetri?" Mala som pocit, že sa každú chvíľu rozplače ale bolo mi jasné, že takýmto tempom sa odtiaľto nedostanem.

,,Tak po prvé, je to košeľa, nie sveter. A po druhé, ak tak moc chceš ísť so mnou, tak mi aspoň pomôž, zodvihnúť ťa zo zeme." Zúfalo som poprosila. ,,Malfoy, ak sa do troch sekúnd nepostavíš, garantujem ti, že ťa povesím za rebro." Vrhla som na neho hnusný pohľad a on sa... rozplakal?! Robíš si zo mňa srandu, Malfoy?!

Stuck in timeHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin