ELİF FATMA ÜVEYS

48 5 2
                                    

_Allahın ve rasülün selam ve bereketi üzerinize olsun eyy hane halkı_

Artık kardeşlerime bu sekilde selam veriyorum.Kardeşlerim demişken ..

Hiç birini tanımıyorum..Ama kalplerımizde birbirimize karşı ilahi bir aşk sevgi ve saygı var.

İlahi diyorum cünkü hiç birimiz birbirimizi sevmek için özel bir çaba göstermedik O sevdirdi ! Onun olduğu yerde bize sevmekten başka birşey düşmedi ..

Elif ile çıktığım bu yolda Lam olup yanmayı,Mim olup pişmeyi nasip et ya Rabbim !

Bismillahirrahmanirrahim

Zikre Nasıl Başladım..

Ben 1 sene boyunca her gün sayılı Esma çekerdim.Sıkıntılarımdan kurtulmak borçlarımı ödemek hidayete ermek cennete gitmek vs. ' sayılı ve bir ' amaç ' için Allahın isimlerini araç olarak kullanıyordum.Allah'ım affetsin.İneternette can abim Ömer abimin Dua Kitabı diye bir bloğuyla tanıştım.. Aylarcada faydalandım.

Bir gün,hergün olduğu gibi oturdum bilgisayarımın başına,aldım zikir matiğimi elime,açtım siteyi..

Birde ne göreyiiimmmm !!!

Bütün bilgiler silinmiş !! Yerini üveys zikri diye bir zikrin nasıl yapıldığıyla ilgili bilgiler almış.İnanın o kadar çok üzüldüm ki ama şükürler olsun kalbimi kapamadım,kapatmadı Rabbim .

Merak ettim araştırdım 3 4 gün sonra Ömer Abime mail attım ona sorular sordum.Hiç yılmadan bıkmadan hepsine tek tek cevap verdi.

Ve söylemeden edemeyeceğim o kadar cana yakın ve babacan yaklaştı ki eğer tavrı bu şekilde olmasaydı şu an bunları yazıyor olur muydum bilmiyorum..

Hersey o kadar güzel düşünülmüş ki .. Whatsappta yeni katılanlar grupları İnanılmaz sıcak bir karşılama..

Hoşgeldiniz Elif kardeşimiz.Zikriniz daim ardınızdan gelenleriniz çok olsun

Sadece istenilen sabah aksam Allah rızası için zirkir çekmemiz.Bunda ne kötülük ola bilirdiki.Zaten Rabbimiz bize gece ve gündüz beni anın demiyor mu ?

Zikre ilk girdiğimde tarifi zor ama hepimizin yaşadığını düşündüğüm ve tanık olduğum bir sevinç ve heyecan içindeydim.Whatsap gruplarımızda aktif olmaya çalıştım.Aslında o kadar yalnızdım ki hiç arkadaşım yoktu.Rabbim o boşluğumu sizinle doldurdu.Sizin vesileniz ile kendi sevgisi ile doldurdu.

Herşey bu kadar güzel giderken nefsimiz boş durmuyor tabiki.Bana türlü vesveseler veriyor mesela ; sen tarikatçı mı oldun dersli mi oldun e burda bir sürü saçı başı açık insan var dinimiz kapanmayı farz kılmış vb.Ayağım takılsa aradığım mesaj attığım Ömer abim bu konuda benimle çok uğraştı Allah ondan razı olsun.Sonra anladım ki Kapalılık insanların kalbinde başlar.İnsanlar kalplerini harama,riyaya,günaha kapata biliyorlarsa kapalıdır.Saçının açıklığı onunla ALLAH arasındadır.

Ve biz ne tarikatız nede dersli ..

Bizim tarikatimizde Allah ..

Dersimizde Allah ..

Başı Allah sonu Allah ..

Biz birilerine gidip sizin talebeniz olalım demiyoruz Rabbimize bin şükür o şanlı şerefli evliyalarımız bizi seçiyor.. Bu bile başlı başına bir lütuf.
Bir süre sonra yaklaşık 1 ay kadar,herşey o kadar zorluyordu ki beni. Annem,kardeşim,babam,abim evladım..

Çok öfkeliydim,sinirliydim.Gruplar ağır gelmeye başlamıştı,çıkmak ayrılmak istiyordum.Ama Rabbim izin vermedi buna çok şükür. Tabiki buda nefsimin bir oyunuydu..

İçimde tarifsiz bir huzur,karnımda kelebekler.. Dünyalık sevgilere heyecanlara nazaran çok daha etkin ve mutluluk verici..

Nefsim gösterildi,Artık nefsimi tanıyor biliyordum düşmanımın özellikleri dünya malına düşkünlüğü ve işine gelmediğinde ailesine bile sırtını dönebilecek karakterde olmasıydı yani ipsiz sapsız birşey..

Sır Ayetim verildi hamd olsun.

Hocam verildi.Hocam verildiğinde kendimi secdede şükür ederken buldum tabiki ağlarken.İlk gönül yaşımdı ve çok güzeldi.Bütün gün ağzım kulaklarımda gezdim

Bir süre sonra artık tecellileri Rabbimizden verilmiş hediyeler olarak Aldım Kabul Ettim Rabbim ama bana sen lazımsın diyerek karşılamaya başladım.

Namazlarım anlam kazandı,okuduğum Kuranı anlayarak okumak kalbimi genişletti.Hizmet aşkım arttı.Teslimiyeti öğrenmeye gayret ediyorum.Herşeyin Rabbimden olduğunu ve iradesi
dışında dilemesi dışında hiç bir şeyin olmayacağını benim işimin bu dünyada sadece sevmek sevdirmek olduğunu öğrendim.

Rabbim seni seviyorum diyerek açıyorum gözlerimi Rasülüm seni seviyorum.Bütün günüm güzel geçiyor.. Tek korkum Rabbimizin ve Rasülümüzün Hocalarımın Öğretmenlerimin şanına yarışır bir kul,ümmet,talebe olamamaktan.Dünyaya dair bir arzum isteğim zikirden önceme nazaran kalmadı diye bilirim gönül rahatlığı ile.Zaten Dünyaya meyl edecek fırsatıda,derdide vermiyor ki Rabbim şükürler olsun.
O kadar eksikmişim ki zikir ile tamam oldum.Yaratılana yaradandan ötürü bakmaya başladığımda,bazen bir çiçekte gördüm Rabbimi,bazen yağan yağmurda..Gözün gördüğü aklın aldığı her şeyde Rabbi arar,Rabbi bulur oldum çok şükür.Bu yolda öğrenen oldum

Rabbim lütfetti öğrendiğimi öğreten oldum.Çok öğrenmeliyim ki çok öğrete bileyim layıkı ile hizmet ede bileyim.Ben anlatmalara doyamam siz benden bıkarsınız burda bitiyorum bu yüzden

Üveyslerin Kaleminden ✏Where stories live. Discover now