Κεφάλαιο 2

31 12 16
                                    

Τόμας POV

Υπάρχουν τρια είδη ανθρώπων στον κόσμο. Αυτοί που νοιάζονται, αυτοί που κριτικάρουν και αυτοί που μένουν απαθεις. Κάποιος θα έλεγε ότι αυτό που κριτικάρουν και περιφρονουν είναι οι χειρότεροι, αλλά όχι. Αυτοί που είναι απαθεις είναι οι χειρότεροι...

Θες να μάθεις γιατί; Είναι αβουλοι και αναισθητοι. Είναι χειρότερο να κάθεσαι να με κοιτάς όταν με βαράνε από το να με βαρας ο ίδιος. Αυτοί που νε χτυπούν τουλάχιστον έχουν μια άποψη, μια ιδεολογία όσο ηλιθια και να είναι. Είναι κάτι σε αντίθεση με τους απαθεις που είναι ένα τίποτα, ενώ θα μπορούσαν να είναι τα πάντα.

"Ξυπνά αγάπη μου", ψιθύρισα στο αυτί της αδερφής μου και εκείνη βλεφαρισε με ένα χαμόγελο.

Η αδερφή μου, η Μπέθ είναι ότι καλύτερο μου έχει συμβεί σε αυτή την ζωή. Είναι ο λόγος που υπάρχω και υπομένω όλες αυτές οι καταστάσεις. Η αγάπη μου για εκείνη με κάνει να την θέλω να την προστατεψω όπως δεν μας προστατεψε ποτε κανένας άλλος.

Είναι ιδιαίτερη, όλοι το ξέρουν. Είναι ο πιο αισιόδοξος άνθρωπος που ξέρω κουβαλάει την ελπίδα και την χαρά μέσα της. Όσο χάλια και να είμαστε, όσο χάλια και να μας συμπεριφερονται εκείνη τα υπομένει όλα χωρίς να μιλάει.

"Θα με αναγκάσεις να το πω και άλλη φορά;", της είπα και άρχισα να την γαργαλάω.

"Τιιι Μηη οχιι Τόμας γαργαλιεμαιιιι", τσιριξε και άρχισε να γελάει. Σηκώθηκε και μου έδωσε ένα 'χαστούκι' στο μάγουλο και εγώ την φίλησα στο μάγουλο. "Καλημέρα καρακαξα. Τα αυτιά μας πήρες"

"Α εγώ φταιω;", είπε πειραγμένη και εγώ της χαμογέλασα. Μακάρι όλη μου η ζωή να ήταν σαν αυτή την στιγμή. Χαρούμενη, ηρεμη, απολαυστική.

Αφού ντυθηκαμε και πήραμε πρωινο, ξεκινήσαμε για το σχολείο. Κανενας μας δεν ήταν χαρούμενος που θα ξαναγυρνουσε στο σχολείο. Η φετινή χρονιά εκτός από το γεγονός ότι είναι Τρίτη λυκείου θα είναι ακόμα μια χρονιά με μίσος και φθόνο...

Τα έχω συνηθησει πια. Η αδερφή μου ωστόσο όχι, όσο και αν δεν το παραδέχεται. Πιστεύει πως υπάρχει έστω και ένας άνθρωπος εκεί έξω καλόψυχος, ανιδιοτελής. Όσες φορές και να τις πω ότι αυτά είναι μαλακιες και ότι δεν θα υπάρξει κάποιος άλλος που να νοιάστει για μας, δεν αλλάζει γνώμη.

"Άκουσα ότι η Άννα χώρισε με τον Άρη. ", είπε η Μπέθβγαζοντας με απο τις σκεψεις. Την κοίταξα.

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Feb 17, 2018 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Broken PeopleWhere stories live. Discover now