19.

3.3K 244 36
                                    

*O týden později*

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


*O týden později*

„Howarde, uhni trochu!"

„Hele to ty tam zacláníš s tou vlajkou!"

„Tu vlajku držím nad mojí hlavou, ne na tvým místě!"

„Hele vy dva, přestaňte se hádat, nebo vás odtud vyhodím!" zaburácela na nás Peggy, když jsme jsme pokoušeli o vyfocení naší společné fotky po vítězství osvobození Plzně v Evropě. Všichni z čety se už zvládli poskládat včetně Phillipse, Steva a Peggy. Jenže se mnou a Starkem byli problémy furt. Hádky.

„To ona tu na mě řve!"

„Ale tys začal prudit a stěžovat si!"

„Stačí!" zařval plukovník a odtrhl nás od sebe. To už nás vytrhlo z našich dohadů a podívali jsme se po něm a pak po ostatních.

„Pohněte trochu. Mám takovej pocit, že z nás za chvíli budou rampouchy," řekl Gabe a objímal se rukama, aby se trochu zahřál. Byl fakt, že byla fakt velká zima.

Protočila jsem očima a Steve si mě přitáhl blíž k sobě..

„Vezmu tě na ramena, ta vlajka aspoň bude vidět líp," umanul si a než jsem stihla něco namítnout, tak se skrčil a vzal si mě na sebe, při čemž se zase postavil a já ztratila rovnováhu

„Bacha, ať se tu nerozbiješ," zachytil mě Bucky se smíchem a pomohl mi se narovnat. Steve mi naznačil, ať se ho přidržím víc nohama tak, abych ho neudusila. Howarda radši od nás postavili trochu dál, vedle Steva se postavila Peggy, z druhé strany Bucky, po Peggy plukovník, pak Howard a zbytek. Po Buckyho pravici byla četa.

Chvíli nám fotograf říkal, co máme dělat apod. Po té jsme se konečně sklidnili a fotograf nás vyfotil. Udělal takové ještě tři fotky a pak mi konečně Steve dovolil slézt mu z ramen. Po té se celá naše skupina začala přesouvat zpět. Vzali jsme to přes les, který nás dělil od Německa a Gabe zachytil s pomocí rádia z Hydry signál, že nepřátelé vezou v nějakém vlaku nějaký náklad.

Peggy a další jeli mezitím na základnu a s četou jsme to šli prošetřit. Přijeli jsme k jakési rokli. Daleko pod námi byla nepatrná stará železnice a zatím po ní žádnej vlak nejel. Gabe mezitím s ostatními pokoušel zachytit další hlášení z německy mluvícího rádio, zatímco jsme se Stevem a Buckym stáli skoro u kraje propasti a hleděli na dlouhou bužírku, vedoucí od nás tam dolů, nad našimi hlavami. Dostatečně pevnou a napnutou, aby nás unesla, až se budem spouštět dolů.

„Pamatujete na den, kdy jsem vás oba donutil jít na tu horskou dráhu?" nadhodil nervózně Bucky a s lehce vystrašeným pohledem se díval tam dolů.

„Jo, zvracel jsem," odpověděl mu chladně Steve a neuhnul ani jednou pohledem, aby mu neušlo, jestli by jel vlak.

„Tohle je odplata?" ukázal James na cestu dolů. Zasmála jsem se jeho otázce a oběma položila ruce na ramena. Spíš jsem se o ně doslova opírala.

𐌉 ᑭ𝘳𝘰✝𝑒𝖼✝ ყ𝘰𝑢¹ 〔ന𝑢𐌉✝𝗂𝗏𝑒𝘳⳽𝑒¹〕Where stories live. Discover now