11.

4.3K 282 32
                                    

Někdo se mnou lehce zatřásl

Ups! Tento obrázek porušuje naše pokyny k obsahu. Před publikováním ho, prosím, buď odstraň, nebo nahraď jiným.


Někdo se mnou lehce zatřásl. Jelikož jsem nesnášela, že mě někdo budí, dotyčného jsem odstrčila a spala dál.

„Amber, musíme jít," Stevův hlas jsem vnímala z poloviny a dál se soustředila na svůj bezesný spánek na tvrdé zemi.

„Ještě pět minut," zamumlala jsem nevědomky a dál nevnímala. Zaslechla jsem nerozeznatelné povzdechnutí a potom, jak mě někdo zvedl ze země do náruče.

*Steve*

Jelikož se Amber odmítala probudit, nezbývalo mi nic jiného, než ji vzít do náruče a odnést. Sice byl Bucky kvůli mému zpoždění dost naštvaný, nemohl jsem ji tam jen tak nechat.

Vynesl jsem ji ven z jeskyně i se zbraněmi a v dáli zaslechl výstřely. Chtěl jsem už Amber probudit, ale to by mi nesměla obmotat ruce kolem krku a spát spokojeně dál. Jak to ta holka sakra dělala?!

„Amber,"

„Hmmm,"

„Probuď se,"

„Nechci..."

„Funíš mi u ucha,"

„Co?!" vyjekla tak rychle, že jsem ji leknutím pustil a ona dopadla na zem.

Jsem mrtvej.

Pomyslel jsem si a radši jsem se k ní sehl, abych jí případně pomohl na nohy, ale moji ruku rychle odstrčila a postavila se sama.

„Lepší budík jsi nevymyslel?" promnula si oči a sebrala ze země svoje spadlé zbraně, co spadly s ní. Zvedl jsem ze země svůj štít a dál si ho na záda.

„Ale- ...to je jedno. Dorazil cíl a Dum Dum to tam s ostatními už řeší," vysvětlil jsem jí narychlo a pouze přikývla. Aniž by něco řekla, ohlédla se po prázdné jeskyni a po té do dáli před námi, kde nejspíš probíhala bitva.

„Pojď," zavelela a vyběhla směrem k bitvě. Zaskočilo mě, že šla dobrovolně, když jsem ji v letounu ještě ukecával. Byla poslední dobou dost zvláštní.

*Amber*

Běžela jsem směrem k tábořišti nepřátel. Každý tam buď střílel nebo bojoval tělo na tělo. Zkrátka jsem se schovala za jeden širší strom a vyhlížela cíl. To se mi brzy povedlo a skolila jsem jednoho z nepřátelských vojáků šípem do srdce.

Takhle to pokračovalo ještě chvíli, dokud nezbyl jediný, kterého Steve jen omráčil s tím, že ho vezmeme jako zajatce.

Když mise skončila, hromadně jsme se vrátili na základnu a nechali si ošetřit nějaká zranění. U mě jediné bylo divné, že jsem na sobě neměla ani škrábnutí, ale moc jsme to neřešili a plukovník Phillips mi ukázal stan, kde mám přenocovat.

Dostala jsem nějaké věci na spaní v podobě bílého tílka a hnědých tepláků. Sice to nebylo zrovna pro mě vkusné, ale musela jsem to přijmout. Převlékla jsem si to a šla se podívat na místa na spaní. Menší starší postele s železnou konstrukcí. Dalo se to přežít.

𐌉 ᑭ𝘳𝘰✝𝑒𝖼✝ ყ𝘰𝑢¹ 〔ന𝑢𐌉✝𝗂𝗏𝑒𝘳⳽𝑒¹〕Kde žijí příběhy. Začni objevovat