76. Válka srdcí

11.2K 596 124
                                    

Po tom, co Hermiona vysvobodila Blaise z kletby úplného spoutání, kterou na něho sama seslala, oba dva vyrazili do kuchyně za svými přáteli, aby se i oni účastnili trestu, který jim nařídila McGonagallová. A jelikož trest nezačal zrovna nejlíp, Hermioně došlo, že tohle bude dlouhá noc. Moc dlouhá na to, aby všichni odešli bez újmy. No, jako vždy, nespletla se...

„Výborně, můžeme konečně začít...“ zamumlal otráveně profesor Křiklan, sedící u stolu v rohu obrovské kuchyně, když se k nim připojila Hermiona s Blaisem.

Domácí skřítci se od skupinky studentů vzdálili, aby dál pokračovali ve své práci a nebyli rušeni. Nedalo by se ale říct, že by byli nadšení z toho, že jim tahle skupinka studentů usnadní práci. Ne, spíš to brali jako křivdu a neustále na studenty zamračeně zahlíželi a tiše si cosi mumlali pod nosem. Nejvíc své nazlobené pozornosti ale věnovali Hermioně, která mezi nimi byla už proslulá. Vlastně pokaždé, když tahle nebelvírka zavítala do kuchyně, ji skřítci obdařili nesouhlasným zabručením a vždycky kdosi z těch malých stvoření zvolal: „Pozor. Už je tady zase!“

„Všichni doufám víte, jak se takové nádobí umývá,“ pronesl Křiklan a prstem ukázal na dlouhý stůl uprostřed místnosti, na kterém se tyčily komínky talířů a skleniček.

Hadi i lvi nakrčili nosy, ale zamumlali cosi o tom, že se nádobí zřejmě myje vodou, načež na ně skřítci kriticky pohlédli.

Křiklan zakroutil hlavou. „Ano, jde vidět, že studenti Bradavic jsou opravdu inteligentní... Nádobí se myje vodou,“ zamumlal s povzdechem a napil se čaje s domácí pálenkou.

Čaj mu připravili skřítci hned po tom, co dorazil do kuchyně a domácí pálenku dostal darem od profesorky Prýtové, která své schopnosti v oblasti pěstování začala využívat i v jiném směru...

„A nejsou k tomu potřebné i jakési bublinky?“ zeptal se Cory a tázavě pohlédl na profesora, načež hadi i lvi vyprskli smíchy.

Hermiona, stojící na okraji skupinky, zakroutila hlavou a povzdechla si. Merline, fakt to bude dlouhá noc... Pohledem zabloudila k Dracovi, který stál s rukama složenýma na hrudi vedle Thea a neustále ji probodával očima. Zamračila se na něho a svůj pohled stočila na horu nádobí, která na ně všechny čekala.

„Ano, pane Davisi, k mytí nádobí je potřebný i jistý prostředek, aby talíře a skleničky nebyly mastné,“ ujistil ho naprosto nezúčastněně profesor a kývl na jednoho z domácích skřítků, který ihned přikývl a přitutíkal k němu.

„Dá si pán ještě čaj?“ zeptalo se stvoření a tázavě se na profesora podívalo svýma velkýma očima.

Křiklan přikývl a podal mu prázdný šálek. „Děkuji, Rubene.“

Hermiona se nepostřehnutelně usmála, že profesor poděkoval.

„A taky je k tomu potřeba nějaký kartáč, ne?“ podotkl Ethan.

„Jo, kartáč na boty třeba...“ poznamenal Blaise a zazubil se. Následně pohledem střelil po Pansy, která stála vedle Cassiopeiy a něco nesrozumitelně zamumlala, načež se Cassi, Theo i Draco uchechtli a pohlédli na něho. „Máš nějaký problém, Pans?“ zeptal se rozmrzele Blaise.

Černovláska se sladce usmála. „Ach, vůbec žádný, miláčku...“ pronesla snad mile, ale i hluchý by poznal ten ironický podtón jejího hlasu.

Hermiona si všimla, že Ginny překvapeně pozvedla obočí a následně se zamračila a rychle sklopila zrak k podlaze, když Pansy stočila svůj pohled na ni.

„Prostě začněte!“ vyzval je unaveně Křiklan. „Rozdělte se do dvojic - je mi naprosto jedno, kdo s kým bude - a postavte se ke dřezům,“ přikázal jim a studenti naštvaně zabručeli. „Vše potřebné máte nachystané. Buďte tak laskavi a zkuste pracovat rychle. Někteří z nás by šli dneska ještě spát...“ zabrblal a následně s radostí přijal šálek čaje od domácího skřítka.

Za mezikolejní vztahy ✓ /PROBÍHÁ KOREKCE/Tempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang