40. S pravdou ven

15.2K 810 306
                                    

Jak bych tohle mohl udělat holce, kterou miluju víc než si sám dokážu připustit!

Tahle slova se Hermioně ozývala v uších stále dokola jako ozvěna, zatímco z uctivé vzdálenosti hleděla do bouřkově šedých očí, ve kterých se odráželo vyděšení a zároveň snad strach?A když jich měla plnou hlavu a pomalu to zpracovala, zaútočila jí tato slova na srdce.

Co to právě řekl? Miluje ji? Malfoy? Ten blonďatý zmijozel ji MILUJE?!

„Samozřejmě ti nechci radit, Grangerová, ale podle mě je teď ta správná doba, abys otevřela pusu a prostě něco řekla,“ podotkl Blaise, který prolomil ticho ve Velké síni.

Šlehla po něm ostrým pohledem a pak znovu své oči upřela na Draca.

„Miluješ mě?“ zeptala se tak tiše, že ji nemohl zaslechnout.

Blonďák se zmateně zamračil. Neslyšel ji. Samozřejmě.

„Ptala se tě, jestli ji miluješ, Malfoyi!“ pronesl Dean, který stál vedle ní. „Jestli řekneš, že ne, na místě tě sežeru! Přísahám, že to udělám. Nedělám si srandu. Sním tě!“

Pár studentů okolo se uchechtlo, zatímco Draco nakrčil noc a sjel Deana pohrdavým pohledem. Pak se podíval na Hermionu a nasucho polkl.

„Jo, miluju,“ přiznal zamračeně. „Máš s tím snad problém, Grangerová?“

Blaise vykulil oči, plácl se do čela a hlasitě si povzdechl. „Jako vážně, Draco?“ Otočil hlavu k němu. „Takhle se dámě vyznává láska?“ zeptal se nevěřícně. „Hej, máš s tím snad problém?“ zabručel a imitoval jeho hlas.

Studenti se znovu zasmáli a cosi si mezi sebou šeptali. Všichni ale stále měli své oči upřené k nim.

„Sklapni, Blaisi!“ zavrčel na něho rozmrzele Draco a očima stále probodával svou Nebelvírku, která zatím nenacházela svůj hlas.

Blaise zakoulel očima a vstal. Natáhl k Ginny, která u něho doposud klečela, ruku a pomohl jí na nohy.

„Tak hele, Draco,“ pronesl a mrkl na blonďáka. „S pomocí téhle rudovlasé lvice ti ukážu, jak se to dělá, jo?“ Zazubil se a otočil se zpátky k Ginny, jejíž tváře teď byly stejně rudé jako její šaty.

Hermiona si zkousla ret a mrkla na Harryho, který s kamenným výrazem oba dva pozoroval.

„Ehm, ehm,“ odkašlal si důležitě Blaise a poklekl před Ginny. Vzal její ruku do své.

„Nepožádáš ji o ruku dřív než Potter, že ne?!“ Ozvalo se zvolání z davu a studenti se zasmáli, zatímco Harry se zamračil a sevřel dlaně v pěst.

Blaise se zasmál. „Kdo ví, děcka. Kdo ví...“ pronesl provokativně a mrkl na rudovlásku.

„No ty, ne? Ty bys to měl vědět!“ Poznamenal kdosi jiný a studenti se znovu zachechtali.

„Ticho tam!“ okřikl je Theo. „Pokračuj, Blaisi,“ vyzval ho pokynutím ruky.

„Ach, dívko mých snů; ty ztělesnění lásky, jenž nosíš mé srdce ve své hrudi!“ zvolal dramaticky Blaise s výkonem profesionálního divadelního herce a všichni vykulili oči. Dokonce i McGonagallová, stále sedící u profesorkého stolu, pozvedla obočí. „Ač se mé pocity nedají shrnout v jedné větě, dovol mi říct, jak miluji tě!“ přehnaně nahlas vydechl a melodramaticky padl na podlahu.

Velkou síní se ozval bujarý potlesk a pobavený pískot.

Hermiona pozvedla udiveně obočí, když se porozhlédla kolem sebe. Ten dramatický kroužek fakt není špatný nápad. Blaise by s jistotou mohl hrát hlavní roli.

Za mezikolejní vztahy ✓ /PROBÍHÁ KOREKCE/Where stories live. Discover now